Екоспільнота
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Події

    Колектив Департаменту сердечно вітає журналістів із професійним святом! Ваша діяльність має надзвичайно важливе значення у формуванні громадської думки та розбудові відкритого інформаційного суспільства, вимагає  енергії творення, мистецького неспокою і відданості справі. Нехай все це разом взяте перетворює вашу щоденну роботу на творчість, підводні камені найскладніших тем будуть безпечними під глибиною розуміння й майстерності, а ваше слово завжди стає на захист природи!

Ба ... Читати далі »

Категория: Події | Просмотров: 509 | Добавил: tanya | Дата: 06.06.2015

Шановні працівники природоохоронної галузі!

          Прийміть найщиріші вітання з нагоди Всесвітнього Дня охорони навколишнього природного середовища! Ідея цього свята покликана привернути увагу світової громадськості до проблем довкілля й підкреслює гостру необхідність кардинальних змін у відношенні людини до природних ресурсів.

 Всесвітній день охорони навколишнього природного середовища ще раз переконує: основною рушійною силою зміни підходів до природоохоронних питань є екологічно-небайдужа громадськість. Тому всі ми маємо усвідомити, що велика й відповідальна справа охорони навколишнього середовища, раціонального використання природ ... Читати далі »

Категория: Події | Просмотров: 583 | Добавил: vineco | Дата: 05.06.2015

ЗВЕРНЕННЯ

Міжнародна благодійна організація «Екологія-Право-Людина» запрошує Вас та Ваших учнів долучитись до конкурсу «Зелені перлини», метою якого є залучення учнівської молоді до вивчення існуючих об’єктів природно-заповідного фонду і збору інформації про об’єкти, що заслуговують на заповідний статус.
На території України створено понад вісім тисяч об’єктів природно-заповідного фонду: від великих національних природних парків до незначних за площею пам’яток природи (окремі старовікові та меморіальні дерева, джерела, кургани тощо). Проте для більшості областей ніколи не видавались довідники природно-заповідного фонду, відсутні спеціальні інтернет-сайти. Зацікавленій людині - допитливому школяру, краєзнавцю або навіть досвідченому науковцю – практично неможливо знайти інформацію про більшість заповідних об’єктів України.
Вже зараз активісти-природоохоронці розпочали створення інтернет-сайтів про природно-заповідні об’єкти кожної області. Першими такі сайти створені для Київської (http://pryroda.in.ua/kyiv-region), Херсонської (htt ... Читати далі »

Категория: Події | Просмотров: 526 | Добавил: RCME | Дата: 07.05.2015

   Громадською радою природоохоронних організацій спільно зі спеціалістами департаменту екології та природних ресурсів та державної екологічної інспекції у Вінницькій області підготовлені пропозиції до комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Верховної Ради України.  А саме –  внесення змін до Законів України, що регулюють відносини у галузі землекористування, використання та збереження рослинного та тваринного світу, оренди водних об'єктів,  ... Читати далі »

Категория: Події | Просмотров: 532 | Добавил: tanya | Дата: 03.04.2015

   Дві з половиною тисячі саджанців висадили 28 березня працівники Департаменту екології та природних ресурсів. Посадка майбутнього лісу проходила на території двох виділів 32 кварталу лісових угідь, що знаходяться на території Вінницького району та належать комунальному спеціалізованому лісогосподарському підприємству "Віноблагроліс". На початку року на даній території були проведені рубки головного користування. 193м3 деревини дуба отримали лісівники з даної ділянки, а після її розчищення та підготовки приступили до посадки нового лісу. Загалом працівники Департаменту на площі 0,5 гектари висадили дві тисячі триста п'ятдесят саджанців дуба звичайного. Новостворені насадження будуть рости понад сотню років, оскільки вікова стиглість висаджених дерев наступає через 120 років.

   Збільшення лісистості є одним з головних завдань в напрямку покращання екологічного стану області. Ліси найбільш позитивно впливаю ... Читати далі »

Категория: Події | Просмотров: 585 | Добавил: tanya | Дата: 30.03.2015

   В області стартувала перша міжрайонна природоохоронна акція "Збережи малу річку".  Ініціаторами виступили Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації, Басейнове управління водних ресурсів річки Південний Буг за підтримки райдержадміністрацій Барського, Мурованокуриловецького та Могилів-Подільського районів. Акція включатиме як практичні заходи, так і широку інформаційно-просвітницьку кампанію. ЇЇ метою є захист малих річок від забруднення та виснаження, забезпечення сталого функціонування річкових екосистем.

Цього року зусилля будуть спрямовані на очищення та відновлення річки Немія, яка бере свій початок у Барському районі та впадає у річку Дністер між м. Могилів-Подільський та с. Немія.

Початком заходу стала конференція на базі школи-гімназії смт Віндичани. Участь у її роботі взяли представники територіальних громад, через які протікає річка Немія: Копайгорода, Лучинця, Сугаків, Кричанівки, Борщівців, Озаринців, Немії, а також директор департаменту екології та природних ресурсів Володимир Крисько, начальник відділу використання водних ... Читати далі »

Категория: Події | Просмотров: 656 | Добавил: tanya | Дата: 16.03.2015

   Звертаємо Вашу увагу на зміну реквізитів рахунків, які відкриті в Головному управлінні Державної казначейської служби України у Вінницькій області для зарахування у 2015 році до місцевих бюджетів орендної плати за надані в оренду ставки, які розташовані за межами населених пунктів (водний простір та земельну ділянку водного фонду). Див. зміни

Категория: Події | Просмотров: 571 | Добавил: tanya | Дата: 02.03.2015

   Створення інфраструктури роздільного збору та утилізації ТПВ залишається одним із першочергових завдань, що стоять перед місцевими органами виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Першим кроком на шляху його виконання є аналіз та оцінка сучасного стану управління твердими побутовими відходами у Вінницькій області. Така робота була проведена науковцями Вінницького національного технічного університету. Результати досліджень викладені у заключному звіті, який був представлений під час наради. У звіті, в розрізі районів, оцінений рівень безпеки діючих полігонів та звалищ ТПВ; стан ґрунтів навколо них; рівень навантаження на території. Наведений морфологічний склад відходів та частка небезпечних компонентів у ньому; проведений аналіз ринку вторинної сировини та нормативно-правового забезпечення. Вивчена громадська думка та шляхи інформування населення. 

... Читати далі »

Категория: Події | Просмотров: 585 | Добавил: tanya | Дата: 27.02.2015

  Виконавцем торгів виступив ДП Вінницький науково-дослідний та проектний інститут землеустрою, який виграв конкурс на право їх проведення. Організатором – Вінницька обласна державна адміністрація в особі Департаменту екології та природних ресурсів.

   Продано перші 4 лоти із 15 запланованих.

  Земельні ділянки водного фонду розташовані у Погребищенському районі. Земельна ділянка №1 площею 9,9762 га, розташована на території Бабинецької сільської ради, за межами населеного пункту. Ціна продажу лоту 5717,25 грн. Земельна ділянка №2 площею 6,66 га, розташована на території Мончинської сільської ради, за межами населеного пункту. Ціна продажу лоту 13428,68 грн. Земельна ділянка №3 площа 8,20 га, розташована на території Бабинецької та Новофастівської сільських рад, за межами населеного пункту. Ціна продажу лоту 4748,20 грн. Земельна ділянка №4 площею 6,40 га, розташована на території Бабинецької та Новофастівської сільських рад, за межами населеного пункту. Ціна продажу лоту 4171,57 грн.

... Читати далі »

Категория: Події | Просмотров: 698 | Добавил: tanya | Дата: 17.01.2015

« 1 2 3 4 5 ... 30 31 »
Google спільнота
Може бути цікаво!
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Органи влади
Актуально!
Місцева влада