Екоспільнота
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Події

24 квітня вивезена остання партія непридатних хімічних засобів захисту росллин (ХЗЗР), знищення яких було заплановане у 2014 році за кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища. Півтора мільйони гривень було виділено з обласного фонду для проведення таких робіт.

Роботи проводились S.I.Group Consort Ltd. на території 12 сільських рад Чернівецького, Піщанського та Мурованокуриловецького районів.  Загальна кількість вивезених високотоксичних відходів становить 67,725 тонн. З Чернівецького району вивезено 51,5 тонн непридатних ХЗЗР,  з Піщанського та Мурованокуриловецького районів – відповідно  5,925 та 10,3 тонн. Відходи затарені у спеціальні транспортні ємкості. За попередніми роботами та навантаженням спостерігали члени спеціальної комісії, серед яких, зокрема, представники департаменту екології та природних ресурсів, Вінницької міжрайонної прокуратури з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері, управління цивільного захисту, очільники органів місцевої виконавчої влади, представники виконавця та субпідрядника.

Директор департаменту екології ... Читати далі »

Категория: Події | Просмотров: 584 | Добавил: tanya | Дата: 24.04.2014

   В рамках проведення робіт з ліквідації непридатних хімічних засобів захисту рослин 23 квітня вивезено для подальшого знищення: із Піщанського району (Дмитрашківська сільська рада) – 5,925 тонн непридатних пестицидів, з Чернівецького району (Бабчинецька сільська рада) – 12,5 тонн. Таким чином за три дні – 16, 17 та 23 квітня з області вивезено 57,425 тонн непридатних ХЗЗР. Сьогодні роботи проводяться у Муровано-Куриловецькому районі, де з території двох сільських рад (Петриманьська та Лучинецька) планується вивезти 10,3 тонн непридатних ХЗЗР.
   На проведення даних робіт з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у 2013 році виділено 1,5 мільйонів гривень. Попередньо відходи були затарені у спеціальні транспортні ємкості. За затаренням та навантаженням спостерігають члени комісії для приймання послуг із збирання небезпечних відходів, серед яких, зокрема, представники департаменту екології та природних ресурсів, Вінницької міжрайонної прокуратури з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері, управління цивільн ... Читати далі »

Категория: Події | Просмотров: 680 | Добавил: tanya | Дата: 24.04.2014

  Завершився І тур Міжнародного конкурсу з моніторингу стану довкілля серед учнів, студентів та молодих вчених. Урочисте вручення переможцям дипломів та призів відбулось у Вінницькому національному технічному університеті. На міжнародний рівень конкурс найкращих робіт з моніторингу стану довкілля вийшов вперше. Аналогічний захід проводився Вінницьким національним технічним університетом у 2008, 2012 та 2013 роках, але лише на рівні Вінницької області.

Конкурс є одним із заходів І Всеукраїнського молодіжного з’їзду екологів з міжнародною участю під патронатом Міністерства екології та природних ресурсів України. Ідея молодіжного з’їзду екологів виникла у вересні 2013 року під час проведення з’їзду екологів України. Головними організаторами конкурсу виступили Мінприроди України, Міносвіти та науки України, Державне агентство водних ресурсів та Вінницький національний технічний університет. Співорганізаторами конкурсу стали департаме ... Читати далі »

Категория: Події | Просмотров: 687 | Добавил: tanya | Дата: 23.04.2014

  В рамках проведення робіт з ліквідації непридатних хімічних засобів захисту рослин 17 квітня друга машина з 19 тоннами 296 кг непридатних пестицидів виїхала до місця їх знищення із смт. Чернівці. Таким чином за два дні – 16 та 17 квітня із Чернівецького району вивезено 38 тонн непридатних ХЗЗР. У районі ще залишилось 12,5 тонн таких відходів, які складовані на території Бабчинецької сільської ради.
   Загалом планується вивезти 67 тонн 725 кілограмів непридатних ХЗЗР. На проведення таких робіт з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у 2013 році виділено 1,5 мільйонів гривень.
   Попередньо відходи було затарено у спеціальні транспортні ємкості. За затаренням та навантаженням спостерігали члени комісії для приймання послуг із збирання небезпечних відходів, серед яких, зокрема, представники департаменту екології та природних ресурсів, Вінницької міжрайонної прокуратури з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері, управління цивільного захисту, Чернівецький селищний голова, представники виконавця та субпідря ... Читати далі »

Категория: Події | Просмотров: 588 | Добавил: tanya | Дата: 18.04.2014

  В області продовжується ліквідація непридатних хімічних засобів захисту рослин. Для проведення таких робіт з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у 2013 році виділено 1,5 мільйонів гривень. На ці кошти планується вивезти для подальшого знищення 67 тонн 725 кілограмів високотоксичних відходів.
   16 квітня перша машина з 19 тоннами 704 кг непридатних пестицидів виїхала до місця їх знищення із смт Чернівці. Відходи затарені у спеціальні транспортні ємкості. За попередніми роботами та навантаженням спостерігали члени спеціальної комісії, серед яких, зокрема, представники департаменту екології та природних ресурсів, Вінницької міжрайонної прокуратури з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері, управління цивільного захисту, Чернівецький селищний голова, представники виконавця та субпідрядника.
   Роботи проводитимуться на території 12 сільських рад Чернівецького, Піщанського та Мурованокуриловецького районів. Планується, що Чернівецький та Піщанський райони будуть повністю очищені від непридатних хімічних засобів ... Читати далі »

Категория: Події | Просмотров: 599 | Добавил: tanya | Дата: 17.04.2014

   1 квітня відбулась зустріч громадських організацій, представників профільних державних установ, та підприємств, що займаються збором і переробкою вторинної сировини, з менеджером відходів Швейцарської Конфедерації Франзом Сталдером. Спеціаліст у галузі управління відходами ознайомив присутніх із системою збору та утилізації твердих побутових відходів у Швейцарії, історією становлення галузі, її розвитком та сучасним станом. Він підкреслив, що відходи в країні сортуються на рівні споживача, і, на відміну від інших європейських країн, Швейцарія не має сміттєсортувальних ліній, натомість в країні успішно працюють понад 20 сміттєспалювальних заводів. Учасники зустрічі з інтересом вислухали інформацію пана Сталдера, дали оцінку стану галузі у Вінницькій області та наголосили, що менеджмент ТПВ в Україні та у Вінницькій області, зокрема, в процесі свого становлення може набути інші, відмінні від швейцарських, форми. 

 

Категория: Події | Просмотров: 552 | Добавил: tanya | Дата: 14.04.2014

Майже три тисячі саджанців висадили працівники Департаменту екології та природних ресурсів 29 березня в рамках проведення акції "Майбутнє лісу у твоїх руках".
     В урочищі "Чащі", що знаходиться в Барському районі та належить державному господарству "Жмеринський лісгосп", на площі близько 2 гектарів, де рік тому були проведені рубки головного користування, проводилась планова посадка майбутнього лісу. Загалом працівники Департаменту висадили понад дві тисячі саджанців дуба звичайного та біля 650 саджанців горіха чорного. Новостворені насадження будуть рости понад сотню років, оскільки вікова стиглість основного виду висаджених дерев – дубу звичайного – наступає через 120 років.
     Окрім працівників Департаменту, участь в акції взяли очільники Барського району – голова райдержадміністрації Володимир Саволюк та його заступники Микола Мандрика та Анатолій Франчук. Директор Департаменту екології та ... Читати далі »

Категория: Події | Просмотров: 565 | Добавил: tanya | Дата: 31.03.2014

   Національний екологічний центр України може фінансово підтримали малі ініціативи (проекти) за такими тематичними напрямками:

- боротьба проти негативних наслідків промислового тваринництва;
- запобігання негативним наслідкам від розробки газу нетрадиційних покладів.

     До участі в конкурсі запрошуються громадські організації та об’єднання, які можуть та хочуть працювати проти наслідків діяльності промислових ферм (у будь-якій області України) та запобігання негативним наслідкам від розробки газу нетрадиційних покладів (у Львівській, Івано-Франківській та Волинській областях).

    Мета конкурсу: підтримати місцеві ініціативи, які борються проти негативних соціальних і екологічних наслідків від будівництва великих промислових ферм та видобутку газу нетрадиційних покладів, та пропонують заходи з пом’якшення нас ... Читати далі »

Категория: Події | Просмотров: 574 | Добавил: RCME | Дата: 21.03.2014

У суботу, 29 березня о 20:30 по всьому світі люди вимкнуть світло на одну годину, Годину Землі, щоб показати необхідність спільних дій для протидії зміні клімату.

А сьогодні, в день весняного рівнодення, у багатьох країнах відзначається День Землі. Проводяться різноманітні акції, мета яких – звернути увагу людей до тендітного і вразливого довкілля нашої планети. Є два основні періоди проведення Днів Землі – у березні та 22 квітня. 26 лютого 1971 року Генеральний секретар ООН підписав спеціальну декларацію присвячену цій події, а 20-21 березня щороку в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку дзвонить дзвін миру.

Година Землі була започаткована в 2007 році в Сіднеї (Австралія) Всесвітнім фондом природи WWF, а вже через рік стала світовою екологічною ініціативою, до якої долучилося більше 100 мільйонів людей у 35 країнах світу. Україна приєдналась до всесвітньої акції і у 2009 році. У 2013 році Година Землі мала безпрецедентний успіх – до акції приєдналось більше 7000 міст у 152 країнах світу.
Окрім символічного вимкнення світла на 60 хвилин, цьогорічна кампанія робить наголос на нео ... Читати далі »

Категория: Події | Просмотров: 709 | Добавил: tanya | Дата: 20.03.2014

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 30 31 »
Google спільнота
Може бути цікаво!
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Органи влади
Актуально!
Місцева влада