Екоспільнота
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Події
Відбулось розширене засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва та реалізації державної регуляторної політики при облдержадміністрації.
Від Державного управління охорони навколишнього природного середовища участь у засіданні взяв заступник начальника управління І.М.Д'яконович.
Під час роботи були розглянуті питання про стан функціонування дозвільної системи у сфері господарської діяльності. Особлива увага під час обговорення приділялась організації роботи єдиного дозвільного офісу. Учасниками засідання був обговорений комплекс дій в напрямку подальшого удосконалення роботи дозвільного офісу, якомога більшої її ефективності та передбачуваності. Зокрема, йшлося про скорочення термінів та спрощення процедур отримання дозвільних документів, що зробить роботу дозвільних органів максимально зручною й прозорою для підприємців та створить сприятливі умови для розвитку підприємництва.
Категория: Події | Просмотров: 936 | Добавил: tanya | Дата: 07.11.2008 | Комментарии (0)

30 жовтня в рамках започаткованої програми «Кар’єра розпочинається тут!» відбулась зустріч спеціалістів Держуправління із студентами-екологами Вінницького Національного технічного університету. Під час представлення презентації "Формування кадрового потенціалу Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Вінницькій області", спрямованої на сприяння працевлаштуванню випускників та діалог з роботодавцями, студенти ознайомилися із структурою й напрямками роботи Держуправління, а також можливостями проходження навчальної практики та умовами прийому на роботу. Такі зустрічі із майбутніми фахівцями-екологами, яких готують у ряді вищих навчальних закладів Вінниці, є традиційними й доволі популярними серед студентів, адже вони допомагають майбутнім спеціалістам зорієнтуватись у виборі майбутнього місця роботи та краще підготуватись для певного напрямку професійної діяльності.
Категория: Події | Просмотров: 799 | Добавил: vineco | Дата: 30.10.2008

    В місті Могилеві-Подільському, який увійшов до територій, що постраждали від повені, проводяться роботи з повного відновлення міського парку культури й відпочинку. Парк є об'єктом природно-заповідного фонду – парком-пам'яткою садово-паркового мистецтва місцевого значення. Науковцями Національного дендрологічного парку "Софіївка" НАН України виготовлена технічна документація генеральної реконструкції парку.
   В рамках проведення робіт 23 жовтня фахівці Держуправління здійснювали обстеження пам'ятки природи з метою надання погодження на вибіркове видалення зелених насаджень парку.       Адже внаслідок відсутності кваліфікованого догляду в останні 15-20 років відбулися певні еколого-ценотичні зміни. Насадження зазнали структурних змін, пройшло заміщення інтродуцентів на самосійні порослеві аборигенні види, деякі екзоти втратили декоративний вигляд, а деякі з них значно пошкоджені шкідниками та хворобами.
   Робота з виготовлення технічної документації фінансується за кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища, інші роботи з відновлення парку проводяться за рахунок місцевого бюджету та силами міських установ.
Категория: Події | Просмотров: 980 | Добавил: tanya | Дата: 23.10.2008

    Протягом 22 жовтня спеціалістами відділу охорони земель, заповідної справи та екомережі здійснювались обстеження у ботанічних заказниках загальнодержавного значення "Гарячківська дача" – діброві природного походження з домішкою дуба скельного віком 80-100 років та "Гайдамацька балка" – типові для Придністров'я дубово-ясеневі ліси. Метою обстежень було надання Держуправлінням погодження на здійснення вибіркової санітарної рубки, яку планується провести у даних об'єктах ПЗФ в зимовий період 2008 року.
Категория: Події | Просмотров: 915 | Добавил: tanya | Дата: 23.10.2008

    Протягом 09-10 жовтня на території проектованого Національного парку "Південне Поділля" працювали спеціалісти відділу охорони земель, заповідної справи та екомережі. Спільно з користувачем ДП "Чечельницький лісгосп" та в ході робочих зустрічей з представниками органів місцевого самоврядування уточнювались питання зонування території парку, а саме виділення заповідної, господарської та рекреаційної частин. Оскільки територія проектованого парку доволі велика й включає населенні пункти, особлива увага приділялась визначенню меж заповідних територій, на яких здійснюється режим суворої заповідності.
     Робота проводилась в рамках поправок до проекту парку, ініціатива створення якого підтримана Указом Президента України № 774/2008 "Про невідкладні заходи щодо розширення мережі національних природних парків".
Категория: Події | Просмотров: 901 | Добавил: tanya | Дата: 23.10.2008

    15 жовтня фахівці Держуправління провели зустріч з учнями та викладачами коледжу-ліцею сфери послуг №15. Темою зустрічі були екологічні проблеми області та шляхи їх вирішення. Лекція проводилась із застосуванням мультимедійних засобів та супроводжувалась презентацією на відповідну тему.
Категория: Події | Просмотров: 887 | Добавил: tanya | Дата: 23.10.2008

« 1 2 ... 29 30 31
Google спільнота
Може бути цікаво!
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Органи влади
Актуально!
Місцева влада