Екоспільнота
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Головна » Новини

Відповідно до Розпорядження голови Вінницької обласної державної адміністрації від 27.03.2017 року № 212 «Про утворення Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Вінницької обласної державної адміністрації та внесення змін до розпорядження голови облдержадміністрації від 29 грудня 2012 року № 750» повноваження Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації припинено з 10.07.2017 р. шляхом реорганізації в Департамент агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Вінницької обласної державної адміністрації.

У зв’язку з цим звертаємо Вашу увагу, що прийом відвідувачів за адресою м. Вінниця, вул. 600-річчя, буд. 19 проводитися не буде. Телефони 43-19-86 та 51-32-05 не обслуговуватимуться. Електронні поштові скриньки vineco@vineco.gov.ua та vineco@ukr.net працюватимуть до 10.10.2017 р. в режимі ретрансляції електронної кореспонденції на нову офіційну електронну адресу upr_agro@vin.gov.ua

З усіх питань, що належали до компетенції Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації звертатись до Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Вінн ... Читати далі »

Категория: Новини | Просмотров: 866 | Добавил: kostya | Дата: 10.07.2017

    Постановою Кабінету Міністрів України «Про внесення  змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо відповідності основним вимогам до дозвільної системи у сфері господарської діяльності» від 16 грудня 2015р. № 1173 (опублікованої в газеті "Урядовий кур’єр" від 19.01.2016р., №10) внесені зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 13 березня 2002р. № 321 «Про затвердження Порядку погодження та видачі дозволів на спеціальне водокористування та внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 10 серпня 1992р. № 459».

Даними змінами  передбачено, що дозволи видаються на підставі заявки юридичної або фізичної особи з обґрунтуванням у потребі води, проте форма заявки та її зміст не затверджені жодним нормативним документом, що унеможливлює розгляд та видачу дозволу на спеціальне водокористування. 

У зв'язку з цим Департамент екології направив лист на адресу Прозорого офісу Вінницької міської ради про тимчасове призупинення  прийому документів для отримання дозв ... Читати далі »

Категория: Новини | Просмотров: 434 | Добавил: tanya | Дата: 27.01.2016

   В разі використання мазуту як резервного палива необхідно отримати в установленому законодавством порядку дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел.

    Відповідно до ст.11 Закону України "Про охорону атмосферного повітря" викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами можуть здійснюватись на підставі дозволу, виданого суб’єкту господарювання, об’єкт якого належить до першої групи, центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони навколишнього природного середовища, за погодженням з центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику в сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення, а об’єкт якого належить до другої або третьої групи, обласними, Київською, Севастопольською міськими державними адміністраціями, органом виконавчої влади Автономної Республіки Крим з питань охорони навколишнього природного середовища за погодженням з центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення. 

Категория: Новини | Просмотров: 520 | Добавил: tanya | Дата: 25.09.2015

   Державна служба геології та надр України звернулась до Департаменту екології та природних ресурсів з проханням розмістити на веб-сайті нижченаведену інформацію.

Найчастішими недоліками матеріалів для отримання дозволів на спеціальне водокористування є:

  1. Об'єми води, що заявлені суб'єктами господарювання в обґрунтуванні потреби у воді та розрахунку потреби у воді, не відповідають об'ємам води, що зазначені у клопотанні про погодження умов отримання дозволу на спецводокористування;
  2. Потужність свердловини не дозволяє здійснювати заявлений водовідбір;
  3. Відсутні дані про потужність свердловини.

Трапляються випадки, коли водокористувачами повторно надаються до ... Читати далі »

Категория: Новини | Просмотров: 612 | Добавил: tanya | Дата: 22.09.2015

З метою недопущення безліцензійної діяльності Міністерство екології та природних ресурсів України інформує про суб’єктів господарювання, щодо яких прийнято рішення про анулювання ліцензій на провадження господарської діяльності з поводження з небезпечними відходами.
Перелік зазначених суб’єктів господарювання додається.

Категория: Новини | Просмотров: 714 | Добавил: tanya | Дата: 13.06.2017

У прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА відбулося чергове пряме включення з Кабінетом Міністрів України в рамках проведення експертних зустрічей для обговорення пріоритетів діяльності Уряду. Темою для обговорення в студіях областей цього разу визначено - збереження природної спадщини.

Міністерство екології та природних ресурсів України розробило проект Закону України про збереження природних оселищ та видів природної фауни і флори європейського значення в Україні. За словами директора департаменту з питань заповідної справи Мінприроди Ігоря Іваненка, який коротко представив даний законопроект: «Завдання законодавства в даній царині є врегулювання відносин у сфері забезпечення підтримки біорозмаїття шляхом збереження природних оселищ та видів природної фауни і флори європейського значення в Україні».

Як відзначили наукові експерти, присутні в регіональних студіях, прийняття даного закону є необхідним кроком, адже саме він визначить правові основи збереження природних оселищ та флори і фауни європейського значення.

У Вінницькій студії доцент кафедри біології Вінницького державного педагогічного університету ім.Коцюбинського Оле ... Читати далі »

Категория: Новини | Просмотров: 843 | Добавил: kostya | Дата: 23.03.2017

 Створення інфраструктури роздільного збору та утилізації твердих побутових відходів буде одним із головних завдань місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування у 2017 році.

Адже з 1 січня 2018 року Законом України "Про відходи" забороняється захоронення несортованих побутових  відходів.  А це означає, що очільники громад нестимуть відповідальність за складування на сміттєзвалищах пластику, паперу, скла, які вже сьогодні використовуються як вторинна сировина.

Протягом років  на теренах області успішно працюють МПП "Руслана", що виробляє з відходів якісні будівельні матеріали, СП «Заготпромторг» та ПП «Поділляековторресурси», м.Могилів-Подільский; ФОП Чайковський, м.Гайсин, які  налагодили роздільний збір та сортування відходів. Щороку ПП «Поділляековторресурси» збирає близько 10 тонн пластику та 100 тонн скла, що для міста дає економію пального для транспортування відходів на полігон та суттєве зменшення навантаження на тіло полігону.

В разі розв’язання проблем, пов’язаних із накопичення ТПВ, о ... Читати далі »

Категория: Новини | Просмотров: 528 | Добавил: kostya | Дата: 22.12.2016 | Комментарии (0)

 Заповідана територія являє собою два руслових ставки, що розмежовані греблею, прилеглі до них схили та долину із джерелами та струмками. Водно-болотні угіддя заказника є місцем проживання та відпочинку під час міграцій 47 видів птахів. З них під охороною Бернської конвенції знаходиться 46 видів, Бонської – 11, Вашингтонської – 5. Один вид – деркач – занесений до Загальноосвітнього Червоного списку Міжнародного союзу охорони природи. Підорлик малий занесений до Червоної Книги України. Береги водойм та прилеглі до них схили вкриті лучно-степовою рослинністю. Багато червонокнижних та регіонально рідкісних видів: три види сну – великий, лучний та розкритий; три види півників – угорські, злаколисті та болотяні, горицвіт весняний, вишня степова, ковила волосиста. Унікальний комплекс ящірок: прудка, живородна та зелена. Остання занесена до Червоної книги України.  Територія заповідного об’єкту із користування вилучатись не буде, її площа складає 6,96 гектарів. Заказник є потенційним об’єктом для включення до Смарагдової мережі України. Його статус дасть можливість забезпечити охорону та ефективне використання території природного водно-болотного комплексу ... Читати далі »

Категория: Новини | Просмотров: 504 | Добавил: kostya | Дата: 29.07.2016 | Комментарии (0)

1 2 3 ... 10 11 »
Google спільнота
Може бути цікаво!
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Органи влади
Актуально!
Місцева влада