Екоспільнота
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Травень » 7 » Конкурс «Зелені перлини»
15:15
Конкурс «Зелені перлини»

ЗВЕРНЕННЯ

Міжнародна благодійна організація «Екологія-Право-Людина» запрошує Вас та Ваших учнів долучитись до конкурсу «Зелені перлини», метою якого є залучення учнівської молоді до вивчення існуючих об’єктів природно-заповідного фонду і збору інформації про об’єкти, що заслуговують на заповідний статус.
На території України створено понад вісім тисяч об’єктів природно-заповідного фонду: від великих національних природних парків до незначних за площею пам’яток природи (окремі старовікові та меморіальні дерева, джерела, кургани тощо). Проте для більшості областей ніколи не видавались довідники природно-заповідного фонду, відсутні спеціальні інтернет-сайти. Зацікавленій людині - допитливому школяру, краєзнавцю або навіть досвідченому науковцю – практично неможливо знайти інформацію про більшість заповідних об’єктів України.
Вже зараз активісти-природоохоронці розпочали створення інтернет-сайтів про природно-заповідні об’єкти кожної області. Першими такі сайти створені для Київської (http://pryroda.in.ua/kyiv-region), Херсонської (http://pryroda.in.ua/kherson-region) та Луганської (http://pryroda.in.ua/lugansk-region) областей. Планується створити аналогічні інтернет-довідники для всіх інших областей.
Зважаючи на це, МБО «Екологія-Право-Людина» запрошує учнів та викладачів вашої школи долучитись до вивчення природних перлин вашої області. Ми розраховуємо, що саме учні із їхньою допитливістю зможуть зібрати відомості про цінні природні території свого краю.
Зважаючи на обсяг роботи, в цьому році ми оголошуємо конкурс для Львівської, Київської, Сумської та Черкаської областей. Учасниками можуть бути школи, класи, гуртки, окремі учні. В рамках конкурсу планується 2 етапи: квітень-травень (1 етап) та червень-вересень (2 етап).
Для  підготовки матеріалів конкурсу, учасникам необхідно дізнатись, які заказники, пам’ятки природи або інші природоохоронні території розміщені в околицях вашого населеного пункту, обстежити його (тут важливо звернути увагу на наявність охоронного знаку на території, на наявність сміття, рубок та загальний стан об’єкту), сфотографувати та розпитати про його історію у родичів, старожилів населеного пункту. Окремо слід звернути увагу на види рослин і тварин, списки яких є цінним додатком до опису території.
Для участі у конкурсі треба до 30 травня (1 етап) або до 30 вересня (2 етап) надіслати на електронну адресу – pzf.regions@gmail.com, або у спеціально створені у соцмережах групи (http://vk.com/konkurspzf, https://www.facebook.com/groups/konkurspzf/ ).
Всі файли, що надсилаються на конкурс (як тексти, так і фото або інші додатки), просимо називати прізвищем учасника та назвою заповідного об’єкту.
Всі надіслані матеріали з часом будуть додані до інтернет-сайтів про заповідні території ваших областей, про що всіх учасників буде повідомлено. Переможці конкурсу будуть нагороджені тематичними призами.

На жаль, далеко не біля кожного села є природоохоронні території. Це не значить, що ваші вихованці не можуть залучитись до конкурсу. Якщо природно-заповідних об’єктів поряд з вашим населеним пунктом або у ньому немає – це причина ретельно роздивитись навколо і подумати що на вашій Малій Батьківщині заслуговує стати пам’яткою природи. Ще у 1930 році видатний природохоронець Надніпрянської України М. П. Акімов закликав залучати учнівську молодь до обстеження пам’яток природи,а  самі пам’ятки – до виховання молоді. «Дуже гарно було б, аби кожна школа мала змогу вилучити і взяти під охорону в околиці куточок ще незубожілої природи, щоб проводити тут екскурсії, вести дослідження та спостереження з школярами»1 - писав він.
Отже, не залежно від того, чи наявні поряд з вашим населеним пунктом існуючі заповідні території, в рамках конкурсу можна підготувати опис та фотографії пам’ятки природи, яку б хотіли зберегти учасники.

Надсилаємо Вам оголошення про конкурс, яке просимо вивісити в школі. Також пропонуємо оголосити інформацію про конкурс серед учнів та вчителів вашої школи.

Просимо Вас залучити до участі в конкурсі зацікавлені навчальні заклади, юнатські та громадські організації та інші установи.

Додаткову інформацію можна отримати за контактами: Василюк Олексій, 097-1000-473, vasyliuk@gmail.com а також на сайті http://pryroda.in.ua/konkurs-pzf .

З повагою,
Виконавчий директор
МБО «Екологія-Право-Людина»                                            Олена Кравченко

 

 

Категорія: Події | Переглядів: 529 | Додав: RCME | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Google спільнота
Може бути цікаво!
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Органи влади
Актуально!
Місцева влада