Екоспільнота
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Події

 

Категория: Події | Просмотров: 653 | Добавил: vineco | Дата: 15.01.2015

   Таке рішення прийняла Вінницька обласна рада, оголосивши об’єктами природно-заповідного фонду місцевого значення ландшафтні заказники "Караєцький та "Яришівська гора".  Заказники знаходяться на території Рівненської сільської ради Муровано-Куриловецького району. 

"Караєцький", площа якого становить 60 гектарів,  розташований в долині правого берега притоки Дністра річки Караєць. "Яришівська гора", площею понад 130 гектарів, являє собою каньоноподібну долину з шарами пісковиків, вапняків, глинистих сланців та ряду інших порід.

Заповідані  території  представляють типові ландшафти Подністров'я, ділянки природної степової рослинності, є місцем зростання  видів Червоної книги України. Більшу частину площі займає степова рослинність з д ... Читати далі »

Категория: Події | Просмотров: 683 | Добавил: tanya | Дата: 10.10.2014

   Організаторами консультацій виступили Могилів-Подільська райдержадміністрація та департамент екології та природних ресурсів. Участь в обговоренні також взяли спеціалісти басейнового управління водних ресурсів р. Південний Буг,  управління Держземагенства у Могилів-Подільському районі, Могилів-Подільська об’єднана державна податкова інспекція,  сільські голови району та орендарі ставків.

Оскільки державне регулювання у сфері водокористування постійно розвивається,  змінюється і законодавство, встановлюються нові вимоги до надання у користування водних об’єктів на умовах оренди. Саме про такі зміни і нові правила йшлося під час обговорення. Спеціалісти департаменту екології та басейнового управління р. Південний Буг розповіли про порядок оформлення документів, які дають право на оренду ставка, відповіли на чисельні питання орендарів. 

Зокрема, було зазначено, що водні об’єкти передаються в користування за договором оренди земель водного фонду на земельних торгах у комплексі із земельною ділянкою, обов'язковим також є договір оренди гідроспору ... Читати далі »

Категория: Події | Просмотров: 774 | Добавил: tanya | Дата: 10.10.2014

   Проект регуляторного акту "Порядок надання у користування на умовах оренди водних об'єктів, розташованих на території Вінницької області" розроблений департаментом екології та природних ресурсів спільно з профільними держустановами області. Проект був розміщений для ознайомлення на веб-сайтах облдержадміністрації та департаменту екології 19 серпня 2014 року.

Участь в обговоренні, яке проходило у формі "круглого столу", взяли представники департаменту екології, головного управління Держземагенства у Вінницькій області, БУВР р. Південний Буг, державної екологічної інспекції, управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства, спілки підприємців, громадських організацій "Асоціація рибоводів "Союз",  рибоводів "Велес" та ряду інших організацій та установ.  

... Читати далі »

Категория: Події | Просмотров: 686 | Добавил: tanya | Дата: 01.10.2014

      18 вересня відбулось засідання Громадської ради. На порядку денному стояли питання: створення нових об'єктів природно-заповідного фонду; несанкціоноване звалище ртутних ламп в Жмеринському районі; обговорення проекту Типового положення про Департамент екології та природних ресурсів обласної, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій. 
     Голова Вінницького обласного осередку Всеукраїнської екологічної ліги Олександр Мудрак запропонував розробити карту перспективних територій природно-заповідного фонду, яка  включатиме щонайменше ще один національний природний парк та  три ландшафтні парки; спільно з Республікою Молдова створити біорезерват в долині річки Дністер як еталонний центр заповідання. Висловив думку, що у перспективі можливе створення Центрально-Подільського національного природного парку, до складу якого, зокрема, ввійшли би лісові угіддя, де проживає субпопуляція зубра європейського. Наголосив на необхідності удосконалення регіональної схеми екологічної мережі Вінницької області, а саме доповнення її буферними та відновлювальними зонами, поєднання з всеукраїнською та молдовською схемами екомережі. Директор Департаменту екології Володимир Крисько зазначив, що Департамент завжди підтримує такі ініціативи науковців та громадськості, а так ... Читати далі »

Категория: Події | Просмотров: 513 | Добавил: tanya | Дата: 19.09.2014

   В рамках консультацій з громадськістю в Департаменті відбувся круглий стіл "Перспективи впровадження роздільного збору ТПВ у територіальних громадах Вінницької області". Обговорення зібрало науковців, представників органів влади, громадськості та підприємств, які протягом останніх років займаються даною проблемою.
   Під час "Круглого столу" йшлося про заходи, які вже реалізовані в  області в галузі роздільного збору та сортування ТПВ. Так, в усіх сільських населених пунктах розроблені та затверджені графіки збору і вивезення побутового сміття. Але воно, як правило, збирається однією масою і в такому несортованому вигляді складується на сміттєзвалищах.
  Роздільним збиранням та сортуванням твердих побутових відходів займається лише декілька підприємств: СП «Заготпромторг» та ПП «Поділляековторресурси» (м.Могилів-Подільский), ФОП Чайковський, (м.Гайсин); комунальне підприємство "Житловик" (м.Калинівка). Сортують відходи та мають на цьому певну матеріальну вигоду школярі Стрижавської загальноосвітньої школи. Проект з роздільного збирання відходів започаткований у Тульчинському районі.
Успішною є практика м. Могилів-Подільський. Там вже кілька років працює система роздільного збору сміття, а саме двох фракцій – пластику та скла. Система самодост ... Читати далі »

Категория: Події | Просмотров: 660 | Добавил: tanya | Дата: 01.09.2014

    На виконання розпорядження голови облдержадміністрації №271 від 02 червня 2014 року "Про підсумки соціально-економічного розвитку області за 4 місяці 2014 року"  департаментом екології спільно з головним управлінням Держземагенства,  управлінням охорони, використання та відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства, держекоінспекцією у Вінницькій області, басейновим управлінням водних ресурсів річки Південний Буг, райдержадміністраціями та виконкомами міських рад міст обласного значення проведена робота з інвентаризації водних об'єктів  (ставків та водосховищ), що розташовані в межах області.

Нижче представлені результати проведеної інвентаризації ставків (без водосховищ та ставків Жмеринського району, який не організував проведення інвентаризації за участю сільських голів та землевпорядників. Жмеринська райдержадміністрація надала зведені дані лише 11 липня та в неповному обсязі, надана інформ ... Читати далі »

Категория: Події | Просмотров: 626 | Добавил: tanya | Дата: 14.07.2014

   Свято встановлене Указом Президента України 18 серпня 2009 року з огляду на вагомий  внесок  працівників   природно-заповідної справи  у  збереження  та  відновлення біологічного і ландшафтного різноманіття,  розвиток територій та об'єктів природно-заповідного фонду України.   
    Отож вітаємо наших колег, тих, хто займається цією шляхетною справою, та зичимо нових звершень при відмінному здоров'ї та особистому щасті!  
      У Вінницькій області протягом останніх п'яти років площа природно-заповідного фонду зросла більш, ніж у два рази. Сьогодні заповідні території займають біля 60 тисячі гектарів або 2,28% від території області. 406 об'єктів охороняють велике розмаїття рідкісних, зникаючих, реліктових, ендемічних видів. Наразі Департаментом екології та природних ресурсів проводиться робота із створення другого в області національного природного парку  "Подільсько-Дністровський", а також ландшафтних заказників місцевого значення "Карає ... Читати далі »

Категория: Події | Просмотров: 673 | Добавил: tanya | Дата: 07.07.2014

 15 травня в актовій залі Вінницького міського палацу  дітей та  юнацтва  ім. Л.Ратушної завершився фінальний етап ХІІІ-го Всеукраїнського конкурсу колективів екологічної просвіти загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів  “Земля – наш спільний дім”.

До презентації робіт на Всеукраїнському конкурсі були відібрані 17 найсильніших команд-учасниць з 16 областей України, більшість з яких показали високий рівень природоохоронної та еколого-просвітницької роботи, взаємодію з громадськими природоохоронними організаціями, та продемонстрували належну виконавську майстерність.

Фінальна частина конкурсу відбувалась у два етапи. Спочатку екологічні агітбригади мали запропонувати на розсуд глядачів та журі презентацію команди на тему: “Екологічна просвіта в дії”. Дру ... Читати далі »

Категория: Події | Просмотров: 2541 | Добавил: tanya | Дата: 15.05.2014

« 1 2 3 4 5 6 ... 30 31 »
Google спільнота
Може бути цікаво!
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Органи влади
Актуально!
Місцева влада