Екоспільнота
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Березень » 20 » День Землі - Година Землі
19:24
День Землі - Година Землі

У суботу, 29 березня о 20:30 по всьому світі люди вимкнуть світло на одну годину, Годину Землі, щоб показати необхідність спільних дій для протидії зміні клімату.

А сьогодні, в день весняного рівнодення, у багатьох країнах відзначається День Землі. Проводяться різноманітні акції, мета яких – звернути увагу людей до тендітного і вразливого довкілля нашої планети. Є два основні періоди проведення Днів Землі – у березні та 22 квітня. 26 лютого 1971 року Генеральний секретар ООН підписав спеціальну декларацію присвячену цій події, а 20-21 березня щороку в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку дзвонить дзвін миру.

Година Землі була започаткована в 2007 році в Сіднеї (Австралія) Всесвітнім фондом природи WWF, а вже через рік стала світовою екологічною ініціативою, до якої долучилося більше 100 мільйонів людей у 35 країнах світу. Україна приєдналась до всесвітньої акції і у 2009 році. У 2013 році Година Землі мала безпрецедентний успіх – до акції приєдналось більше 7000 міст у 152 країнах світу.
Окрім символічного вимкнення світла на 60 хвилин, цьогорічна кампанія робить наголос на необхідності щоденних дій кожного громадянина та уряду у сфері енергоефективності, збереження навколишнього середовища, ощадливого використання ресурсів задля досягнення гармонії з природою. Кампанія Година Землі проводиться з ініціативи незалежної природоохоронної організації у світі – Всесвітнього фонду природи (WWF).
Долучайтесь до Години Землі 2014! Вимикайте світло на одну годину, Годину Землі, 29 березня о 20:30!




 




 

Категорія: Події | Переглядів: 726 | Додав: tanya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Google спільнота
Може бути цікаво!
Вхід на сайт
Органи влади
Актуально!
Місцева влада