Екоспільнота
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Прес-релізи

  17 червня міжнародна спільнота відзначає Всесвітній день боротьби з опустелюванням та засухами. Саме в цей день у 1994 році прийнята Конвенція ООН про боротьбу з опустелюванням, яка є однією з найбільших міжнародних угод природоохоронного спрямування. На сьогоднішній день її сторонами є 193 країни світу.  

Однак і сьогодні деградація земель та опустелювання, причиною яких є виснажлива експлуатація ґрунтів та нераціональна вирубка лісів, залишаються однією з найбільших проблем світу. В Україні процеси деградації земель поширені на всій території. Найбільш масштабними є ерозія та забруднення.

На Вінниччині ерозійні процеси зумовлені, по-перше, високим розміщенням її території над рівнем моря, по-друге, тим ... Читати далі »

Категория: Прес-релізи | Просмотров: 459 | Добавил: tanya | Дата: 16.06.2015

   Завершився ІІ Міжнародний конкурс найкращих робіт з комп’ютерного моніторингу довкілля України. Конкурс  проводився серед учнів та студентів у березні–травні 2015 року.  На розгляд журі було подано 52 роботи з 9 регіонів України (м. Київ, Вінницька, Хмельницька, Житомирська, Херсонська, Миколаївська, Одеська, Чернігівської, Сумська області), серед яких 12 робіт учнів та 40 робіт студентів. Одна студентка з Еквадору.  У І турі було відібрано 33 роботи. ІІ тур конкурсу пройшов 22 травня 2015 року у Вінницькому національному технічному університеті. Учасники зробили доповіді та відповіли на поставлені журі запитання. В результаті за сумою двох турів переможцями стали 20 робіт, серед них 9 робіт учнів та 11 робіт студентів.

Основні номінації конкурсу: «Найкраще інформаційне наповнення»; «Найбільш ... Читати далі »

Категория: Прес-релізи | Просмотров: 573 | Добавил: tanya | Дата: 25.05.2015

   Всесвітній день мігруючих птахів відзначається з 2006 року. Це щорічна просвітницька кампанія, спрямована на збереження перелітних птахів та місць їх проживання в усьому світі. Кампанія організована під егідою Програми Організації Об'єднаних Націй з навколишнього середовища на основі двох міжнародних договорів щодо збереження дикої природи – Конвенції про збереження мігруючих видів диких тварин та Угоди про збереження афро-євразійських видів диких тварин. У 2015 році Секретаріат Конвенції запропонував відзначити цей день під гаслом "Енергія – зробимо її дружньою для птахів!" (Energy – make it bird friendly!).

   Адже експансія гідро та біоенергетики, поширення сонячних, вітрових, приливних і геотермальних енергетичних технологій призводить до втрати та деградації природних місць  існування та цілого ряду інших перешкод. Зіткнення з проводами, ураження електричним струмом, бар’єрні ... Читати далі »

Категория: Прес-релізи | Просмотров: 619 | Добавил: tanya | Дата: 08.05.2015

   Щороку, 22 квітня люди  всієї планети відзначають День Землі. Цей день став загальнолюдським символічним святом любові і турботи про нашу спільну домівку.   Саме 22 квітня в різних куточках земної кулі небайдужі проводять різні яскраві і водночас корисні заходи, спрямовані на те, щоб у світі стало більше чистоти та відповідальності. Всесвітній День довкілля був установлений Генеральною Асамблеєю Організації Об'єднаних Націй у 1972 р., щоб відзначити відкриття Стокгольмської Конференції по темі "Довкілля людини". У цей же день була заснована й UNEP - Екологічна програма ООН, яка зараз і є основним організатором та ідеологом Дня Землі.

    Традиція святкування Дня Землі 22 квітня сягає 40-х років XIX сторіччя, коли Дж.Стерлінг Мортон, секретар територ ... Читати далі »

Категория: Прес-релізи | Просмотров: 599 | Добавил: vineco | Дата: 22.04.2015

  23 лютого в конференц-залі департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької обласної державної адміністрації відбулася Вінницька обласна нарада координаторів акції «Зробимо Україну чистою! – 2015». Координатори акції розповіли про плани проекту, історію акції в області та поділилися своїм досвідом роботи в минулі роки. На обласній нараді були присутні координатори акції в області, волонтери, представники органів державної влади. Присутні на засіданні виступили з промовами, розповіли про проект та закликали громадськість Вінниччини приєднатись до акції, яка цього року триватиме 25 квітня.

«Зробимо Україну чистою!-2015» – це щорічна одноденна всеукраїнська соціально-екологічна акція з прибирання та благоустрою засмічених зелених зон та місць громадського відпочинку. Акція в Україні кожного року збирає понад 170 тис. учасників.

... Читати далі »

Категория: Прес-релізи | Просмотров: 585 | Добавил: vineco | Дата: 02.03.2015

   Відзначається у день підписання Рамсарської конвенції, повна назва якої – "Конвенція про водно-болотні угіддя, що мають міжнародне значення, головним чином як середовища існування водоплавних птахів". Україна є одним із 168 членів – договірних сторін Конвенції, які взяли на себе зобов'язання надати до Переліку водно-болотних угідь міжнародного значення хоча б одне своє угіддя та взяти його під охорону. 

На Вінниччині до списку водно-болотних угідь міжнародного значення входить майже п'ять з половиною тисяч гектарів, що охоплюють територію від села Лядова до міста Ямпіль. Ця частина басейну Дністра є особливо цінною для водно-болотних видів птахів, де зустрічаються птахи 205 видів, з яких 113 – гніздиться. До Червоної книги Всесвітнього союзу охорони природи занесені 9 видів,  до Червоної книги України – 24. В деякі періоди року кількість птахів на цій дільниці річки сягає понад 20 тисяч. ... Читати далі »

Категория: Прес-релізи | Просмотров: 730 | Добавил: tanya | Дата: 31.01.2015

   Протягом 2014 року департаментом екології та природних ресурсів проведено цілий ряд заходів, спрямованих на послаблення негативного впливу на довкілля, збереження та відтворення природних ресурсів області.    

  Так, у сфері нормативно-правового регулювання природоохоронної галузі підготовлені проекти розпоряджень голови облдержадміністрації: №575 від 06.10.2014р. "Про затвердження переліку земельних ділянок водного фонду разом з водними об’єктами, право оренди яких може бути реалізовано на земельних торгах, для рибогосподарських потреб";  №605 від 21.10.2014 "Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою з організації та встановлення меж території природно-заповідного фонду, регіонального ландшафтного парку "Дністер"; №644 від 03.11.2014 "Про управління майном колишнього міжобласного пункту захоронення отрутохімікатів"; а також підготовлено 61 проект розпорядження про надання в оренду земельних ділянок  водного фонду. 

    ... Читати далі »

Категория: Прес-релізи | Просмотров: 617 | Добавил: tanya | Дата: 15.01.2015

 Департамент екології та природних ресурсів закликає жителів і гостей області бути уважними під час відвідування лісових масивів, не розводити будь-яких вогнищ, не залишати недопалки та скло, уламки якого можуть спрацювати як лінза та спричинити займання сухої трави або хмизу. В разі виявлення пожежі одразу дзвонити за номером "101" та на ттелефони «гарячої» лінії: 61-17-42; 61-16-38.

"Правилами пожежної безпеки в лісах України" протягом пожежнонебезпечного періоду забороняється:

-  розводити багаття у лісі;

-  заїзд на територію лісового фонду (крім транзитних шляхів) транспортних засобів та інших механізмів;

-  відвідування населенням хвойних насаджень при високій температурі атмосферного повітря;

... Читати далі »

Категория: Прес-релізи | Просмотров: 617 | Добавил: tanya | Дата: 23.07.2014

   17 червня міжнародна спільнота відзначає Всесвітній день боротьби з опустелюванням та засухами. Саме в цей день у 1994 році прийнята Конвенція ООН про боротьбу з опустелюванням, одна з найбільших міжнародних угод природоохоронного спрямування. На сьогоднішній день її Сторонами є 193 країни світу.  
   Однак і сьогодні деградація земель та опустелювання, причиною яких є виснажлива експлуатація ґрунтів та нераціональна вирубка лісів, залишаються однією з найбільших проблем світу.
   В Україні процеси деградації земель поширені на всій території країни. Найбільш масштабними є ерозія (близько 57,5%) та забруднення (близько 20%). На Вінниччині ерозійні процеси зумовлені, по-перше, високим розміщенням її території над рівнем моря, по-друге, тим, що до складу ґрунтоутворюючих порід переважно входять леси та лесовидні суглинки, які легко розмиваються водою.   Хоча площа малопродуктивних та деградованих земель, які підлягають консервації, складає лише 2,9% від загальної площі області, охорона та відтворення родючості ґрунтів залишається ак ... Читати далі »

Категория: Прес-релізи | Просмотров: 620 | Добавил: tanya | Дата: 16.06.2014

« 1 2 3 4 ... 11 12 »
Google спільнота
Може бути цікаво!
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Органи влади
Актуально!
Місцева влада