Екоспільнота
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Події

  Остання партія пестицидів в кількості 63 тонн вивезена зі складу села Демівка Чечельницького району області для подальшого знищення польською фірмою SARPI Dobrova Gornicza. 

... Читати далі »

Категория: Події | Просмотров: 880 | Добавил: tanya | Дата: 02.07.2009 | Комментарии (0)

24 червня у Державному управлінні охорони навколишнього природного середовища у Вінницькій області відбулась колегія з винесенням на порядок денний питання «Про виконання пріоритетних завдань у ІІ кварталі 2009 року». Серед розглянутих питань учасників колегії проінформовано про результати проведення щорічної оцінки працівників Держуправління, забезпечення реалізації програми поводження з токсичними відходами, а також про підсумки проведення в області Весняної акції з благоустрою та озеленення.
Зокрема, на виконання «Програми поводження з токсичними відходами у Вінницькій області на 2004-2001 роки», затвердженої рішенням Вінницької обласної Ради від 22.10.2003 р. № 428 в області триває реалізація першочергових та довгострокових заходів, спрямованих на створення належних умов для зберігання небезпечних відходів, зменшення їх обсягу шляхом знешкодження, очищення від забруднення місць їх найбільшого скупчення тощо. За даними інвентаризації непридатних та заборонених до використання пестицидів та агрохімікатів станом на 01.01.2009 року на території Вінницької області нараховується 255 складів, де зберігаються непридатні до використання пестициди у кількості 998,675 тонн (без врахування Джуринського отрутомогильника, де захоронено 1023,7 тон отрутохімікатів). На жаль, рівень надходжень в місцеві бюджети поки що не дозволяє виконкомам сільських рад самостійно профінансувати заходи із забезпечення нал ... Читати далі »
Категория: Події | Просмотров: 677 | Добавил: akuliha | Дата: 23.06.2009

На обласний конкурс "Кращий природоохоронний захід" надійшло 27 робіт. Більшість з них – роботи екологічних гуртків, клубів, агітбригад, шкільних лісництв. Серед заходів – висаджування дерев та кущів, розчистка джерел і водойм та упорядкування прилеглої до них території. Багато уваги приділено облаштуванню екологічних стежин, спостереженням за рослинним та тваринним світом. Частина з вас провела гарну роз'яснювальну роботу серед місцевого населення, випускала листівки, буклети природоохоронного змісту.

        

... Читати далі »
Категория: Події | Просмотров: 3500 | Добавил: student | Дата: 18.06.2009

05 червня 2009 року у великій залі обласної бібліотеки ім.Тімірязєва відбулась урочиста церемонія нагородження переможців та відзначення учасників обласного конкурсу "Кращий природоохоронний захід". Конкурс проводився Державним управлінням охорони природи у Вінницькій області за підтримки ТОВ "Аграна Фрут Україна", ВАТ Вінницький олієжиркомбінат", ТОВ ВКП "Техногаз",  ТОВ "Підприємство "Авіс", ПМП ВФ "Панда".
Участь у церемонії взяли учасники конкурсу, представники підприємств, які виступили спонсорами, заступник голови Вінницької обласної ради Віктор Вікалюк, начальник Держуправління охорони природи Дмитро Бабич, представники від обласного управлінн ... Читати далі »

Категория: Події | Просмотров: 769 | Добавил: tanya | Дата: 09.06.2009

 Серед багатьох напрямків діяльності, які здійснює Державне управління охорони навколишнього природного середовища У Вінницькій області, значне місце займають заходи з екологічної освіти та виховання, які покликані сформувати у підростаючого покоління екологічну культуру та повагу до всіх форм життя.   
 
Державне управління охорони навколишнього природного середовища систематично співпрацює з дитячими та юнацькими екологічними об'єднаннями області. Серед них орхуські еколого-інформаційні центри, гуртки, рухи, неурядові громадські організації. 
До цього переліку приєднався і колектив школи-інтернату в с.Іванів Калинівського району. Держуправління планує взяти шефство над учнівським колективом інтернату в галузі е ... Читати далі »
Категория: Події | Просмотров: 766 | Добавил: vineco | Дата: 01.06.2009

  29 травня з метою підготовки до Всесвітнього дня охорони навколишнього природного середовища вашій в Орхуському інформаційному центрі Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Вінницькій області відкрилась експозиція робіт відомого в Україні та за її межами нашого земляка, фотохудожника, фахівця з дайвінгу Дмитра Райляна.  
Експоновані роботи — це лише невелика частина з тих, які в різний час та в різних місцях були виконані Дмитром Павловичем та передані Держуправлінню для організації постійно діючої експозиції. У планах співпраці – і демонстрування нових фотополотен, які, сподіваємось, зацікавлять відвідувачів не менше.
Дмитро Павлович Райлян ... Читати далі »
Категория: Події | Просмотров: 998 | Добавил: vineco | Дата: 29.05.2009

 В останні роки перед людством постала необхідність вжити термінові й рішучі заходи для збереження і захисту генетичних ресурсів, видів і екосистем. Цей напрямок займає доволі значне місце серед інших напрямків діяльності у сфері відтворення та охорони довкілля.  
 Проблематичним в даній галузі є виявлення та збереження елементів ландшафтного та біологічного різноманіття на територіях, що зазнали або зазнають значного антропогенного навантаження внаслідок ведення екстенсивного сільського господарства, розвитку транспортної мережі, зростання площ урбанізованих територій, необґрунтованого заліснення та надання у власність для ведення особистого селянського господарства ділянок в межах водоохоронних зон великих та малих річок, які є структурними елементами регіональної екомережі.vineco | Дата: 29.05.2009

Державне управління охорони навколишнього природного середовища у Вінницькій області звертає увагу суб’єктів підприємницької діяльності на зміни, що відбулися у  порядку сплати збору за забруднення навколишнього природного середовища. 

Збір збору за забруднення навколишнього природного середовища сплачується на підставі Постанови Кабінету Міністрів України від 01 березня 1999 року №303.  В грудні 2008 року до Порядку №303 постановою №1050 внесено зміни, якими передбачено, що платники збору мають звітувати та сплачувати збір за новими правилами.  

... Читати далі »

Категория: Події | Просмотров: 724 | Добавил: tanya | Дата: 08.05.2009 | Комментарии (0)

        Держуправління розпочало серію консультацій щодо шляхів та методів виконання місцевими радами завдань, окреслених рішенням Вінницької обласної ради "Про завдання органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади щодо збільшення площ природно-заповідного фонду, збереження і відтворення ландшафтних парків області".

Про це йшлося на засіданні координаційної  ради з питань місцевого самоврядування Шаргородської районної ради. Участь у засіданні  взяли голова районної ради, заступник голови районної державної адміністрації, голови сільських рад, районні представники управлінь та відомств, зацікавлені в тих питаннях, що розглядалися. Від Держуправління у засіданні взяла участь начальник відділу охор ... Читати далі »

Категория: Події | Просмотров: 882 | Добавил: tanya | Дата: 29.04.2009 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 26 27 28 29 30 31 »
Google спільнота
Може бути цікаво!
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Органи влади
Актуально!
Місцева влада