Екоспільнота
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів новин

      В області триває перезатарення непридатних хімічних засобів захисту рослин, які залишились від колективних сільськогосподарських підприємств. На ці роботи з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища виділено 1030,9 тисяч гривень. Кошти були спрямовані до місцевих бюджетів 40 сільських рад. Перелік рад визначений рішенням робочої наради з питань перезатарення пестицидів із залученням коштів обласного бюджету. 
Необхідність проведення таких робіт виникла у зв'язку із значними розбіжностями у кількостях пестицидів, що визначені інвентаризацією попередніх років та фактичним їх обсягом. Причиною розбіжності є те, що у більшості місць збереження відсутня або втрачена облікова документація, тара пошкоджена або відсутня, пестициди зберігаються насипом, тому встановлення їх кількості відбувалося візуально (окомірно).
У 2015 році завершені роботи у восьми районах області та розпочаті у Тиврівському районі. Загалом у минулому році було освоєно 623 тисячі гривень. Наразі триває перезатарення у Тиврівському районі на території сіл Сутиски, Васи ... Читати далі »

Категория: Події | Просмотров: 525 | Добавил: tanya | Дата: 31.01.2016

    Такі заходи відбуваються щороку, відразу після закінчення мисливського сезону і є обов'язковими для всіх мисливських господарств області. Метою їх проведення є забезпечення охорони, раціонального та невиснажливого використання мисливського фонду області. 
      Під час обліків визначається чисельність тварин та місця їх перебування на території господарств. На підставі результатів таксації оцінюється та планується діяльність господарств, визначаються динаміка чисельності тварин та норми відстрілу на наступний мисливський сезон, приймаються рішення про необхідність часткової або повної заборони полювання на певний вид дичини, визначаються, в разі потреби, відновлювальні ділянки. 
    Серед основних видів мисливської дичини Вінниччині – козуля, дикий кабан, заєць-русак, куниці кам'яна та лісова. 
За тим, як  дотримуються вимоги природоохоронного законодавства під час проведення обліків, слідкують спеціалісти департаменту екології та природних ресурсів та Вінницького обласного управління лісового та мисл ... Читати далі »

Категория: Прес-релізи | Просмотров: 478 | Добавил: tanya | Дата: 31.01.2016

    Постановою Кабінету Міністрів України «Про внесення  змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо відповідності основним вимогам до дозвільної системи у сфері господарської діяльності» від 16 грудня 2015р. № 1173 (опублікованої в газеті "Урядовий кур’єр" від 19.01.2016р., №10) внесені зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 13 березня 2002р. № 321 «Про затвердження Порядку погодження та видачі дозволів на спеціальне водокористування та внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 10 серпня 1992р. № 459».

Даними змінами  передбачено, що дозволи видаються на підставі заявки юридичної або фізичної особи з обґрунтуванням у потребі води, проте форма заявки та її зміст не затверджені жодним нормативним документом, що унеможливлює розгляд та видачу дозволу на спеціальне водокористування. 

У зв'язку з цим Департамент екології направив лист на адресу Прозорого офісу Вінницької міської ради про тимчасове призупинення  прийому документів для отримання дозв ... Читати далі »

Категория: Новини | Просмотров: 436 | Добавил: tanya | Дата: 27.01.2016

Шановні колеги, пропонуємо Вашій увазі Заклик Бюро УГКЦ з питань екології до відмови від «святкової піротехніки»

Незабаром Новий рік і Різдво, святкуючи які з року в рік збільшується використання феєрверків, салютів, петард та інших піротехнічних засобів.

Здебільшого використання різних піротехнічних забавок пов’язане із бажанням створити чи підсилити особливий святковий настрій. На жаль, при цьому мало хто задумується над широким спектром негативних наслідків, загроз та ризиків піротехнічного «допінгу» свята.

В зоні ризику знаходяться передусім молодь та діти, однак, святкова піротехніка приховує в собі смертельну небезпеку й для широкого загалу, оскільки в повітря вивільняються понад 100 хімічних речовин та сполук ... Читати далі »

Категория: Новини | Просмотров: 769 | Добавил: RCME | Дата: 29.12.2015

 Протягом 2003-2014 років з території області за рахунок коштів державного та обласного фондів ОНПС, а також коштів місцевих бюджетів вивезено для знищення 2300,174 тонн непридатних ХЗЗР.

У 2012 році за рахунок коштів Державного фонду охорони навколишнього природного середовища з області вивезено на знешкодження 1576,038 тонн непридатних та заборонених хімічних засобів захисту рослин, в тому числі розпочато вивезення ХЗЗР із Джуринського отрутомогильника вивезено 1047,649 тонн (орієнтовний залишок 2100 тонн).

У 2014 році за рахунок коштів обласного фонду 2013 року вивезено на знешкодження 67,725 тонн пестицидів з Чернівецького, Піщанського та Мурованокуриловецького районів.

В рез ... Читати далі »

Категория: Новини | Просмотров: 456 | Добавил: vineco | Дата: 24.12.2015 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 68 69 »
Google спільнота
Може бути цікаво!
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Органи влади
Актуально!
Місцева влада