Екоспільнота
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів новин
    В місті Могилеві-Подільському, який увійшов до територій, що постраждали від повені, проводяться роботи з повного відновлення міського парку культури й відпочинку. Парк є об'єктом природно-заповідного фонду – парком-пам'яткою садово-паркового мистецтва місцевого значення. Науковцями Національного дендрологічного парку "Софіївка" НАН України виготовлена технічна документація генеральної реконструкції парку.
   В рамках проведення робіт 23 жовтня фахівці Держуправління здійснювали обстеження пам'ятки природи з метою надання погодження на вибіркове видалення зелених насаджень парку.       Адже внаслідок відсутності кваліфікованого догляду в останні 15-20 років відбулися певні еколого-ценотичні зміни. Насадження зазнали структурних змін, пройшло заміщення інтродуцентів на самосійні порослеві аборигенні види, деякі екзоти втратили декоративний вигляд, а деякі з них значно пошкоджені шкідниками та хворобами.
   Робота з виготовлення технічної документації фінансується за кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища, інші роботи з відновлення парку проводяться за рахунок місцевого бюджету та силами міських установ.
Категория: Події | Просмотров: 978 | Добавил: tanya | Дата: 23.10.2008

    Протягом 22 жовтня спеціалістами відділу охорони земель, заповідної справи та екомережі здійснювались обстеження у ботанічних заказниках загальнодержавного значення "Гарячківська дача" – діброві природного походження з домішкою дуба скельного віком 80-100 років та "Гайдамацька балка" – типові для Придністров'я дубово-ясеневі ліси. Метою обстежень було надання Держуправлінням погодження на здійснення вибіркової санітарної рубки, яку планується провести у даних об'єктах ПЗФ в зимовий період 2008 року.
Категория: Події | Просмотров: 913 | Добавил: tanya | Дата: 23.10.2008

    Протягом 09-10 жовтня на території проектованого Національного парку "Південне Поділля" працювали спеціалісти відділу охорони земель, заповідної справи та екомережі. Спільно з користувачем ДП "Чечельницький лісгосп" та в ході робочих зустрічей з представниками органів місцевого самоврядування уточнювались питання зонування території парку, а саме виділення заповідної, господарської та рекреаційної частин. Оскільки територія проектованого парку доволі велика й включає населенні пункти, особлива увага приділялась визначенню меж заповідних територій, на яких здійснюється режим суворої заповідності.
     Робота проводилась в рамках поправок до проекту парку, ініціатива створення якого підтримана Указом Президента України № 774/2008 "Про невідкладні заходи щодо розширення мережі національних природних парків".
Категория: Події | Просмотров: 899 | Добавил: tanya | Дата: 23.10.2008

    15 жовтня фахівці Держуправління провели зустріч з учнями та викладачами коледжу-ліцею сфери послуг №15. Темою зустрічі були екологічні проблеми області та шляхи їх вирішення. Лекція проводилась із застосуванням мультимедійних засобів та супроводжувалась презентацією на відповідну тему.
Категория: Події | Просмотров: 885 | Добавил: tanya | Дата: 23.10.2008

      Основні показники якості води у річці Дністер та її притоках стабілізувались, відбувається незначне їх коливання у зв'язку із погодними умовами.
За даними державного посту гідрометеорологічної мережі, який розташований на території Могилів-Подільської аварійно-рятувальної служби "Дністер", рівень води у річці Дністер в межах м. Могилева-Подільського станом на 21 жовтня 2008 року знаходиться в межах норми і становить 192см.
    За даними Ямпільської районної комунальної рятувально-водолазної служби рівень води у річці Дністер в межах міста Ямпіль станом на 21 жовтня 2008 року становить 210см.
Продовжуються роботи з санітарної очистки населених пунктів. На територіях, що постраждали від стихійного лиха було виявлено 107 та ліквідовано 92 несанкціонованих сміттєзвалища (станом на 21.10.2008 року).
      Епідемічна ситуація у зонах підтоплення не ускладнювалась, спалахів інфекційних захворювань та масових харчових отруєнь не виникало.
   Триває посилений державний санітарно-епідеміологічний нагляд за об'єктами підвищеного ризику: водопостачання, торгівлі харчовими продуктами, дитячими та підлітковими закладами. Здійснюється постійний моніторинг якості питної води. Проведено дезінфекцію 2008 колодязів.
   Для проведення профілактичних щеплень отримано гуманітарну допомогу від державного підприємства "УКРВАКЦИНА" – 332 дози вакцини для профілактики вірусного г ... Читати далі »
Категория: Надзвичайні ситуації | Просмотров: 1089 | Добавил: tanya | Дата: 22.10.2008

4 жовтня в екологічному календарі відзначено як Всесвітній день захисту тварин, який прийнято відмічати у день смерті Святого Франциска – великого святого, який вважався заступником та покровителем усіх беззахисних, у тому числі тварин. Рішення про щорічне святкування такого дня було прийняте ще у 1931 році учасниками Міжнародного конгресу прихильників руху з захисту природи, який проходив у Італії. Це рішення підтримали організації, створені з метою захисту тварин в різних країнах світу.
З того часу міжнародною спільнотою багато зроблено в галузі підвищення суспільної свідомості та активності громадян щодо захисту тварин та гуманного ставлення до них. На сьогодні у світі діє цілий ряд міжнародних природоохоронних конвенцій і угод світового, європейського, регіонального та міждержавного рівнів, які є чинними й для України. Серед них: Конвенція про охорону біологічного різноманіття, Конвенція про водно-болотні угіддя, що мають міжнародне значення, головним чином як середовища існування водоплавних птахів (Рамсарська конвенція), Конвенція з охорони дикої фауни, флори, та природних місць перебування в Європі (Бернська конвенція), "Про міжнародну торгівлю видами дикої флори і фауни, що знаходяться під загрозою знищення" (CITES).
Окрім того, в нашій країні прийняті закони України "Про тваринний світ", який регулює відносини у галузі охорони, використання і відтворення об'єктів тваринного світу, "Про захист тварин від жорстокого поводженн ... Читати далі »
Категория: Прес-релізи | Просмотров: 1187 | Добавил: tanya | Дата: 22.10.2008 | Комментарии (0)

Вже неодноразово писалось про недопустимість спалювання органічних решток – трави, листя, гілля у звичайних вогнищах, які розводять на присадибних ділянках, дачах, городах. Те, що такі вогнища спричиняють вкрай негативний вплив на довкілля й здоров'я людей, здогадується, мабуть, більшість з тих, хто їх розводить, але, як завжди, сподіваються на вічне "авось".
Давайте більш уважніше подивимось на те, що відбувається при згоранні рослинних решток та побутового сміття.
Про те як і чим ми отруюємо самих себе, дітей, природу розповідає головний спеціаліст Держуправління охорони навколишнього природного середовища у Вінницькій області, координатор Регіонального центру моніторингу довкілля Людмила Горбенко: "За умови високої температури горіння та достатньої кількості кисню сміття згорає повністю, при цьому утворюються водяна пара, вуглекислий газ, оксиди азоту. Однак, у звичайному вогнищі, навіть за умови повністю сухого сміття, неможливо досягнути достатньо високої температури для повного згорання. А навіть при невеликій вологості, температура різко знижується. Саме низька температура горіння та недостатня кількість кисню є причиною того, що при згоранні сміття утворюється сполуки з мутагенними й канцерогенними властивостями.
Наприклад, при спалюванні кучі торішнього листя й трави згорає лише верхня частина, в той час, як нижня тліє, димить й, при недостатній кількості кисню, виділяє у повітря багато небезпечних для здоров’я людин ... Читати далі »
Категория: Прес-релізи | Просмотров: 1218 | Добавил: tanya | Дата: 22.10.2008 | Комментарии (0)

Газета "Вінниччина", 02.09.2008, № 130, стор.2, "Двоголове" управління", Олег Кривоніс, - про обстановку в Державному управлінні охорони навколишнього природного середовища.
Газета "20 хвилин", 03.09.2008, № 206, стор. 1-2, "Найбрудніше повітря – в центрі міста", Тетяна Калина, - велика кількість автомобільного транспорту на центральних вулицях міста призводить до забруднення повітря вихлопними газами, тому існує нагальна потреба в будівництві об’їзного мосту.
Газета "33 канал", 03.09.2008, № 37, стор.1,3, "Це ж хана Калинівщині і Вінниці", Андрій Власенко, - про прийняття до Калинівського арсеналу на зберігання озброєння інших регіонів України.
Газета "33 канал", 03.09.2008, № 37, стор. 2, "Один кабінет на двох ділять Яворська і Бабич", Роман Ковальський, - про обстановку в Державному управлінні охорони навколишнього природного середовища.
Газета "RIA", 03.09.2008, № 36, стор. 9, "Я начальник" – "Ні, я", Віктор Скрипник, - про обстановку в Державному управлінні охорони навколишнього природного середовища.
Газета "Місто", 05.09.2008, № 33, стор.2, "У Калинівці – вибух… поки що людського обурення", Любов Заозерна, - жителі Калинівки протестують проти завезення старого озброєння з інших областей.
Газета "20 хвилин", 06.09.2008, № 209, стор. 3, "Дерева зрізали, пеньки замаскували", Євгеній Фролов, - біля майбутнього магазину, що прибудовується до будинку на вул. Юності, 22 були незаконно зрізані чотири плодо ... Читати далі »
Категория: Огляд преси | Просмотров: 965 | Добавил: tanya | Дата: 21.10.2008 | Комментарии (0)

Газета "20 хвилин", 01.08.2008 №177-178, стор.2, "Вінничку отруїли каналізаційні відходи", В’ячеслав Мазій, - річка Вінничка отруєна каналізаційними відходами, у воду потрапила фекалійна рідина. Вжиті всі заходи для запобігання подальшому забрудненню.
Газета "Вінницька газета", 01.08.2008, №91, стор.2, "Ентузіасти-екологи врятували від повного затоплення місто Ямпіль", - прогнозні карти затоплення, які склали ентузіасти-екологи, врятували від повного затоплення місто Ямпіль.
Газета "Шаргородщина", 01.08.2008, №59-60, стор.5, "Нетрадиційно, але без шкоди…", - екологічну ситуацію в Україні значно погіршило безконтрольне використання фермерами та власниками присадибних ділянок хімічних засобів захисту рослин.
Газета "Наше Придністров’я", 01.08.2008, № 30, стор.2, "Недоглянуті водойми таять небезпеку", Л.К.Супотницька, - про екологічний та санітарний стан ставків та річок Мурованокуриловецького району.
Газета "33 канал", 06.08.2008, № 33, стор.5, "Буде нова Стадниця", Роман Ковальський, - про негайну потребу відкриття нового сміттєзвалища із дотриманням усіх канонів та екологічних норм.
Газета "Вінниччина", 06.08.2008, № 116, стор.1-2, "Маленька людина у великій воді і політиці", Антоніна Катеринич, - у грудні 2006 року, за результатами різносторонніх досліджень, Національний екологічний центр України підготував детальну доповідь про ризики проекту Дністровської ГАЕС. Якби цю доповідь взяли до уваги, біди можна було ... Читати далі »
Категория: Огляд преси | Просмотров: 1123 | Добавил: tanya | Дата: 21.10.2008 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 66 67 68 69 »
Google спільнота
Може бути цікаво!
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Органи влади
Актуально!
Місцева влада