Екоспільнота
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів новин

Відповідно до Розпорядження голови Вінницької обласної державної адміністрації від 27.03.2017 року № 212 «Про утворення Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Вінницької обласної державної адміністрації та внесення змін до розпорядження голови облдержадміністрації від 29 грудня 2012 року № 750» повноваження Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації припинено з 10.07.2017 р. шляхом реорганізації в Департамент агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Вінницької обласної державної адміністрації.

У зв’язку з цим звертаємо Вашу увагу, що прийом відвідувачів за адресою м. Вінниця, вул. 600-річчя, буд. 19 проводитися не буде. Телефони 43-19-86 та 51-32-05 не обслуговуватимуться. Електронні поштові скриньки vineco@vineco.gov.ua та vineco@ukr.net працюватимуть до 10.10.2017 р. в режимі ретрансляції електронної кореспонденції на нову офіційну електронну адресу upr_agro@vin.gov.ua

З усіх питань, що належали до компетенції Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації звертатись до Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Вінн ... Читати далі »

Категория: Новини | Просмотров: 868 | Добавил: kostya | Дата: 10.07.2017

З метою недопущення безліцензійної діяльності Міністерство екології та природних ресурсів України інформує про суб’єктів господарювання, щодо яких прийнято рішення про анулювання ліцензій на провадження господарської діяльності з поводження з небезпечними відходами.
Перелік зазначених суб’єктів господарювання додається.

Категория: Новини | Просмотров: 715 | Добавил: tanya | Дата: 13.06.2017

З 07 по 09 листопада 2017 року на території Міжнародного виставкового центру, м. Київ, Броварський проспект, 15, відбудеться XV Міжнародний водний форум "AQUA UKRAINE-2017" та V Спеціалізована виставка «Екологія підприємства-2017».

Традиційно у рамках форуму проходитиме науково-практична конференція «Вода та довкілля», яка присвячена питанням сучасного стану водних ресурсів, підвищенню якості питної води, міжнародному співробітництву та впровадженню водних європейських директив.

Міжнародний водний форум "AQUA UKRAINE-2017" є головним місцем зустрічі спеціалістів у сфері охорони та використання водних ресурсів, питного водопостачання та водогосподарського комплексу, а також сумісних галузей, де обговорюються екологічні, економічні, технічні, правові проблемні питання та розглядаються шляхи їх вирішення.

За інформацією щодо участі звертатись до ТОВ «Міжнародний виставковий центр» за адресою: Броварський проспект, 15, м. Київ, 02660, тел./факс 044 201-11-54, 201-11-62; e-mail: aqua@iec-expo.com.ua; веб-сайт міжнародного виставкового центру: http://www.iec-expo.com.ua.

 

Просмотров: 790 | Добавил: tanya | Дата: 04.04.2017

 Президент України підписав закон номер 1829-VIII щодо імплементації європейських екологічних норм про охорону середовища рідкісних видів тварин і рослин. Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

Мета закону - імплементація європейських екологічних норм про охорону середовища рідкісних видів тварин і рослин, занесених до Червоної книги України.

Закон вносить зміни і приводить у відповідність з вимогами європейського екологічного законодавства закон "Про Червону книгу України", "Про тваринний світ", "Про природно-заповідний фонд України" та Кодекс України про адміністративні правопорушення.

Документ набирає чинності з дня його публікації.

 

За матеріалами сайту ua.112.ua

 

Категория: Події | Просмотров: 808 | Добавил: kostya | Дата: 29.03.2017

Купуючи букети першоцвітів, ви платите зарплату людям, 

які перетворюють на пустку квітучий світ.

Підсніжники, проліски, білоцвіт весняний, крокуси, черемша, горицвіт, дикі тюльпани та півонії, вовче лико, анемона лісова та нарцисоцвіта, анемона дібровна, гадюча цибулька, різні види рясту – ці дикоростучі рослини квітнуть наприкінці зими та протягом весни. Їх називають першоцвітами,  більшість з цих трав знаходиться на межі зникнення і занесена до Червоної книги України, тобто за жодних обставин збір в природі та торгівля ними заборонені й караються законом.

Першими зацвітають підсніжники складчасті й цикламени у Криму. Потім - крокуси та підсніжники звичайні у Карпатах. А вже в кінці березня – на початку квітня, коли температура переходить через нуль градусів, з'являються першоцвіти і в наших краях. Розцвітають підсніжники і вербові котики, їм на зміну приходять проліски і ряст у лісі, а на степових ділянках –  крокуси, сон-трава, горицвіт, гусяча цибулька і перстач пісковий.

Перші весняні квіти відіграють величезну роль у житті лісу як цілісного природного комплексу. Їх нектар є майже єдиним джерелом їжі для комах, що прокинулись після зимової сплячки. Зникнення першоцвітів спричиняє загибель джмелів, бджіл, метеликів, які на цих рослинах знаходять собі поживу ... Читати далі »

Просмотров: 779 | Добавил: tanya | Дата: 28.03.2017

Про це сьогодні зазначив директор Департаменту екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації Микола Ткачук на щопонеділковій апаратній нараді з керівниками Департаментів та служб регіону, презентуючи основні пріоритети діяльності департаменту у 2017 році .

За словами Миколи Ткачука, напрямок збільшення площі природно-заповідного фонду є надзвичайно важливим з огляду на євроінтеграційну політику України. Так, Законом України "Про Основні засади (стратегію) державної екологічної політики України на період до 2020 року" передбачено розширення площі природно-заповідного фонду до 15 відсотків території країни.

«На 2017 рік заплановано розширення площі 2 та оголошення 14 нових об’єктів природно-заповідного фонду. Серед них 11 ландшафтних та ботанічних заказників, 4 гідрологічні пам’ятки природи. А також 1 ботанічна пам’ятка природи та територія, що відома під назвою «Іллінецький кратер». Географія нових об’єктів охоплює Козятинський, Іллінецький, Жмеринський, Чечельницький, Шаргородський, Теплицький, Мурованокуриловецький райони», - зазначив Микола Ткачук.

Також, керівник Департаменту екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації зазначив, що при очевидній необхідності заповідання названих територій, їх загальна площа є невеликою і суттєво не впливає на збільшення відсотка природно-заповідного фонду області. Саме тому, ... Читати далі »

Просмотров: 842 | Добавил: kostya | Дата: 27.03.2017

 19 березня 2017 року виповнилось 10 років з дня створення інституту екологічної безпеки та моніторингу довкілля! За ці роки  інститут  пройшов складний шлях до своєї незалежності, було зроблено багато добрих справ і для університету, і для природоохоронної галузі в цілому.

Зараз наш інститут динамічно розвивається, здійснює підготовку майбутніх екологів та технологів із захисту довкілля та оптимістично крокує у майбутнє!

Привітати зі святом до нас завітали: ректор Грабко В.В., начальник Держекоінспекції у Вінницькій області Дубовий Ю. В., голови державних екзаменаційних комісії, ветерани інституту, випускники та викладачі. У вітальному слові директор Департаменту екології та природних ресурсів Вінницької держадміністрації Ткачук М. Ф., зокрема, відзначив:

10 років – це пора набуття зрілості, впевненості у своїх можливостях, період, коли колектив мужніє і гартується в непросту добу реформувань та щоденних організаційних турбот. Мужньо витримавши ці випробування Ваш заклад став справжньою кузнею кадрів, дав путівку в життя не одній сотні молодих висококваліфікованих спеціалістів.

Авторитет Інституту, здобутий копіткою працею, гідно примножується і вже давно відоми ... Читати далі »

Просмотров: 795 | Добавил: kostya | Дата: 23.03.2017

У прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА відбулося чергове пряме включення з Кабінетом Міністрів України в рамках проведення експертних зустрічей для обговорення пріоритетів діяльності Уряду. Темою для обговорення в студіях областей цього разу визначено - збереження природної спадщини.

Міністерство екології та природних ресурсів України розробило проект Закону України про збереження природних оселищ та видів природної фауни і флори європейського значення в Україні. За словами директора департаменту з питань заповідної справи Мінприроди Ігоря Іваненка, який коротко представив даний законопроект: «Завдання законодавства в даній царині є врегулювання відносин у сфері забезпечення підтримки біорозмаїття шляхом збереження природних оселищ та видів природної фауни і флори європейського значення в Україні».

Як відзначили наукові експерти, присутні в регіональних студіях, прийняття даного закону є необхідним кроком, адже саме він визначить правові основи збереження природних оселищ та флори і фауни європейського значення.

У Вінницькій студії доцент кафедри біології Вінницького державного педагогічного університету ім.Коцюбинського Оле ... Читати далі »

Категория: Новини | Просмотров: 846 | Добавил: kostya | Дата: 23.03.2017

 Cтрімкий розвиток інформаційних технологій дозволяє нам брати на озброєння сучасні інструменти для здійснення моніторингу довкілля Вінницької області. Одним із таких інструментів, який запропонували наші європейські партнери, є сервіс моніторингу рівня забруднення атмосферного повітря. Перша робоча зустріч з координаторами проекту ЕКОІНФО, що відбулась на днях, продемонструвала ефективність методики оцінювання рівня забруднення по будь-якій точці на карті.

Просмотров: 833 | Добавил: kostya | Дата: 21.03.2017

1 2 3 ... 68 69 »
Google спільнота
Може бути цікаво!
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Органи влади
Актуально!
Місцева влада