Екоспільнота
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів новин

17 березня у приміщенні Вінницької академії неперервної освіти відбувся перший  «Всеукраїнський форум взаємодії та розвитку у Вінницькій області», до участі у якому запрошені волонтери, представники громадських неурядових організацій, органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, серед яких - Вінницька муніципальна інспекція, Департамент освіти та науки, Департамент екології та природних ресурсів, депутати Вінницької обласної та міської рад.

На Форум завітали представники національної команди, які розповіли про роботу Let’s do it, Ukraine в попередні роки та про плани на майбутнє. Організатори акції закликали молодь та волонтерів до визначення локацій та подальшого прибирання. Цього року активісти планують залучити вдвічі більше людей, ніж минулого року.

Серед планів найближчої перспективи - ЧистоFest – екологічно-розважальний захід, на якому організатори розкажуть про підсумки прибирання. Також було анонсовано про появу 4 квітня 2017 року мобільного додатка, який дозволить краще комунікувати учасникам акції та викладати фото прибраних територій в онлайн-режимі. 

Представники Департаменту підкреслили цьогорічну особливість акції - сміття збиратиметься в різнокольорові пакети з метою можливості подальшого досортовування ... Читати далі »

Категория: Події | Просмотров: 464 | Добавил: kostya | Дата: 17.03.2017 | Комментарии (0)

 14 березня представниками Google Україна в рамках проекту «Цифрове перетворення Вінниччини» влаштовано регіональний круглий стіл "Досвід державно-громадського партнерства у впровадженні сучасних ІТ інструментів". Захід проводився в арт-майстерні "Інтер-шик" і був спрямований на представників неурядових громадських екологічних організацій та заступників голів районних державних адміністрацій, що відповідають за питання екології.  

В рамках семінару було представлено чотири уже реалізованих проекти з впровадження ІТ технологій у сферах підвищення туристичної привабливості, інвестиційного потенціалу регіону та охорони навколишнього природного середовища.

Метою цих зустрічі було визначення шляхів подальшої співпраці, постановка конкретних цілей та завдань, які Сторони зможуть реалізувати на регіональному рівні вже найближчим часом. Кампанія цифрового перетворення регіонів України – це державно-приватне партнерство для розвитку регіонів України за допомогою використання цифрових технологій. Партнерами проекту виступають Google Україна, обласн ... Читати далі »

Просмотров: 359 | Добавил: kostya | Дата: 14.03.2017

 Обговорення відбувалось під час підсумкової наради відповідно до плану роботи обласної державної адміністрації на І квартал 2017 року, затвердженого розпорядженням голови облдержадміністрації від 23.12.2016 № 950.

Основними питаннями, про які йшлося під час наради, були питання збереження та відтворення природних ресурсів, послаблення негативного впливу на довкілля, пом’якшення наслідків змін клімату, збереження біотичного та ландшафтного різноманіття, взаємодія з громадськістю та ЗМІ.

Результатом співпраці Департаменту з облдержадміністрацією, обласною радою, постійно діючою депутатською комісією з питань охорони довкілля та раціонального використання надр, територіальними громадами є підтримка у регіоні належного рівня екологічної безпеки та стабільне зростання площі природно-заповідного фонду.

Завдання в галузі охорони довкілля визначені Стратегією збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року та вирішуються шляхом реалізації заходів, які передбаченні Регіональною програмою охорони навколишнього природного середовища та раціонального використання природних ресурсів на 2013 ... Читати далі »

Просмотров: 299 | Добавил: kostya | Дата: 13.03.2017 | Комментарии (0)

 Міністерство екології та природних  ресурсів України розпочало підготовчі заходи до проведення у Міжнародному виставковому центрі EXPOGROUP Міжнародного екологічного форуму «Довкілля для України». За дорученням обласної державної адміністрації Департамент екології та природних ресурсів налагодив контакти з організаторами заходу та забезпечує сприяння  в участі усім потенційним учасникам. Крім зацікавлених підприємств та організацій традиційно у форумі будуть задіяні представники Національної академії аграрних наук України, Державної  екологічної  академії  післядипломної освіти та управління, центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра екології та природних ресурсів України, установ природо-заповідного фонду Мінприроди, профільних закладів науки і освіти, громадських організацій, фахівці та науковці заінтересованих організацій та установ.

... Читати далі »

Категория: Анонси | Просмотров: 503 | Добавил: kostya | Дата: 04.01.2017 | Комментарии (0)

Без коментарів. Але тільки за те, що дбають про довкілля, за решту, гадаю, можна пробачати...

Категория: Огляд преси | Просмотров: 485 | Добавил: kostya | Дата: 27.12.2016 | Комментарии (0)

 Створення інфраструктури роздільного збору та утилізації твердих побутових відходів буде одним із головних завдань місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування у 2017 році.

Адже з 1 січня 2018 року Законом України "Про відходи" забороняється захоронення несортованих побутових  відходів.  А це означає, що очільники громад нестимуть відповідальність за складування на сміттєзвалищах пластику, паперу, скла, які вже сьогодні використовуються як вторинна сировина.

Протягом років  на теренах області успішно працюють МПП "Руслана", що виробляє з відходів якісні будівельні матеріали, СП «Заготпромторг» та ПП «Поділляековторресурси», м.Могилів-Подільский; ФОП Чайковський, м.Гайсин, які  налагодили роздільний збір та сортування відходів. Щороку ПП «Поділляековторресурси» збирає близько 10 тонн пластику та 100 тонн скла, що для міста дає економію пального для транспортування відходів на полігон та суттєве зменшення навантаження на тіло полігону.

В разі розв’язання проблем, пов’язаних із накопичення ТПВ, о ... Читати далі »

Категория: Новини | Просмотров: 528 | Добавил: kostya | Дата: 22.12.2016 | Комментарии (0)

 Між кафедрою екології та охорони навколишнього середовища агрономічного факультету Вінницького національного аграрного університету та Департаментом екології та природних ресурсів облдержадміністрації не перший рік існує продуктивна наукова і практична співпраця.

Метою співпраці є залучення науковців університету до розробки екологічних програм, обґрунтувань щодо збереження природоохоронних територій, впровадження новітніх наукових розробок у виробництво. У державних органах екології студенти проходять виробничу практику, а викладачі – стажування. По завершенні навчання студенти поповнюють ряди працівників зазначених установ. Керівники Департаменту екології та природних ресурсів Вінницької облдержадміністрації і Державної екологічної інспекції є постійними учасниками екологічних конференцій, круглих столів, обговорень актуальних проблем екології, що відбуваються у нашому університеті. Вони визначають пріоритетні екологічні проблеми у Вінницькій області та знайомлять з ними викладачів і студентів Вінницького національного аграрного університету, що дозволяє спільно шукати шляхи виходу з них.

Цього разу тісні професійні контакти з органами ... Читати далі »

Категория: Прес-релізи | Просмотров: 404 | Добавил: kostya | Дата: 13.12.2016 | Комментарии (0)

 7 грудня на базі агрономічного факультету ВНАУ відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція «Екологічні проблеми сільського виробництва». Серед вчених та молодих науковців до участі в її роботі були запрошені і представники органів державної виконавчої влади у сфері захисту навколишнього середовища – Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації та Державної екологічної інспекції у Вінницькій області.

Основною проблематикою конференції стали концептуальні підходи до вирішення екологічних проблем сільського виробництва; інноваційні рішення, тенденції та перспективи наукових досліджень для підвищення продуктивності агроценозів із збереженням родючості ґрунтів, зменшенням техногенного забруднення та поліпшенням якості вирощеної продукції. У виступі директора департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації М.Ткачука було зосереджено увагу на основних природоохоронних заходах, які впроваджує Департамент для досягнення оптимального балансу в навколишньому середовищі.

Йшлося, зокрема,  про стан забруднення атмосферного повітря, поверхневих водойм,  ґрунтів та пов’язані з ц ... Читати далі »

Категория: Події | Просмотров: 485 | Добавил: kostya | Дата: 07.12.2016 | Комментарии (0)

 27-29 липня в с.Гущинці Калинівського району в рамках проекту "Підвищення рівня поінформованості та комунікацій, створення потенціалу для остаточного вирішення проблеми непридатних пестицидів в Україні" відбувся регіональний тренінг з питань ідентифікації, інвентаризації, управління непридатними пестицидами для голів та секретарів районних комісій з питань поводження з безхазяйними відходами та територіальних органів Державної служби надзвичайних ситуацій. Тренінг організований Всеукраїнською екологічною громадською організацією "МАМА-86" спільно з Департаментом екології та природних ресурсів за участі фахівців аварійно-рятувального загону Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій України у Вінницькій області.

В роботі семінару взяли участь представники Департаментів екології Полтавської та Київської областей, заступники голів районних державних адміністрацій області, голови та члени інвентаризаційних комісій з обліку непридатних ХЗЗР, члени районних комісій з питань поводження з безхазяйними відходами. Особлива увага приділялась розгляду дотримання умов з техніки безпеки під час виконання робіт, засобам ін ... Читати далі »

Категория: Прес-релізи | Просмотров: 683 | Добавил: kostya | Дата: 29.07.2016 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 ... 68 69 »
Google спільнота
Може бути цікаво!
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Органи влади
Актуально!
Місцева влада