Екоспільнота
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Березень » 23 » Всеукраїнська веб-конференція щодо схвалення "пташиної директиви"
18:04
Всеукраїнська веб-конференція щодо схвалення "пташиної директиви"

У прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА відбулося чергове пряме включення з Кабінетом Міністрів України в рамках проведення експертних зустрічей для обговорення пріоритетів діяльності Уряду. Темою для обговорення в студіях областей цього разу визначено - збереження природної спадщини.

Міністерство екології та природних ресурсів України розробило проект Закону України про збереження природних оселищ та видів природної фауни і флори європейського значення в Україні. За словами директора департаменту з питань заповідної справи Мінприроди Ігоря Іваненка, який коротко представив даний законопроект: «Завдання законодавства в даній царині є врегулювання відносин у сфері забезпечення підтримки біорозмаїття шляхом збереження природних оселищ та видів природної фауни і флори європейського значення в Україні».

Як відзначили наукові експерти, присутні в регіональних студіях, прийняття даного закону є необхідним кроком, адже саме він визначить правові основи збереження природних оселищ та флори і фауни європейського значення.

У Вінницькій студії доцент кафедри біології Вінницького державного педагогічного університету ім.Коцюбинського Олександр Матвійчук наголосив: «Прийняття оселищної концепції для України на часі. Але важливим в прийнятті цього документу є чітко прописані механізми дотримання норм та публічність при прийнятті таких нормативних актів».

У свою чергу начальник управління охорони земель, біоресурсів, заповідної справи та комплексного управління природоохоронною діяльністю Департаменту екології та природних ресурсів ОДА Андрій Магера відзначив, що Департамент екології підтримує прийняття цього законодавчого акту, але водночас відмітив, що це має бути один законопроект, який би вносив зміни до низки тих законів, які регулюють сьогодні природоохоронні заходи.

Нагадаємо, що Урядом ініційовані щотижневі експертні онлайн-зустрічі у форматі прямого включення КМУ та областей з запрошенням у студії представників громадськості, експертів, органів влади та журналістів.

 

За матеріалами www.vin.gov.ua

Категорія: Новини | Переглядів: 836 | Додав: kostya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Google спільнота
Може бути цікаво!
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Органи влади
Актуально!
Місцева влада