Екоспільнота
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів новин
 

   День пам'яті жертв Голодомору та політичних репресій схиляє голови та прапори, запалює свічки, вшановуючи мільйони безвинних душ, які полягли голодною смертю на  родючій українській землі. Й саме дякуючи щедрій землі, природі-годувальниці мільйони змогли вижити в пеклі голоду – виснажені, хворі, схожі на привидів люди з трави та бур’яну варили баланду, куди клали, якщо була, мерзлу картоплю, пекли млинці з хрону, борщ з лободи та кропиви, просто жували кропиву та інші дикоростучі рослини. 

      Майже в кожній родині пам'ятають й бережуть історії про те, як матінка-природа врятувала багатьох від лютої смерті. Во ... Читати далі »
Категория: Прес-релізи | Просмотров: 855 | Добавил: tanya | Дата: 21.11.2008

19 листопада спеціалістами державного управління охорони навколишнього природного середовища у Вінницькій області завершено об'їзд навчальних закладів області на базі яких вже кілька років поспіль здійснюють свою діяльність центри екологічної освіти та інформації.

Поїздка здійснювалась з метою надання методичної допомоги, підведення підсумків роботи, проведеної протягом року, та окресленняпланів й напрямків діяльності на майбутнє.  ... Читати далі »

Категория: Події | Просмотров: 988 | Добавил: vineco | Дата: 20.11.2008

   13 листопада фахівці Державного управління охорони навколишнього природного середовища взяли участь у конференції-семінарі для батьків, чиї діти навчаються у Калинівській школі №2. Конференція під назвою "Патріотичне та екологічне виховання дітей та молоді як складова національного виховання громадянина" є одним із заходів, що об'єднують зусилля батьків та школи у вихованні підростаючого покоління.
   У лекції-бесіді, з використанням мультимедійних засобів, спеціалісти Держуправління розповіли про екологічні проблеми області та можливу роль у їх вирішенні окремого громадянина.
Представлена інформація викликала у слухачів неабиякий інтерес й працівники управління отримали запрошення на проведення таких лекцій в інших школах району.

Категория: Надзвичайні ситуації | Просмотров: 1160 | Добавил: tanya | Дата: 14.11.2008

На фото: Заступник директора департаменту охорони атмосферного повітря та змін клімату Мінприроди В.М. Ольшевський знайомиться з ОСК м. Могилева Подільського. 
    На виконання доручення Кабінету Міністрів України від 06.11.2008 р. № 53942/1/1-08 10-12 листопада 2008 р. органами Мінприроди України здійснено перевірку виконання заходів щодо ліквідації наслідків стихійного лиха, що сталося 23-27 липня 2008 р. у Вінницькій області. В ході перевірки виконано обстеження екологічно небезпечних об’єктів, гідро- та очисних споруд, що зазнали впливу стихії на території Могилів-Подільського та Ямпільського районів.
... Читати далі »
Категория: Події | Просмотров: 821 | Добавил: vineco | Дата: 13.11.2008

    Про завдання місцевих органів влади у галузі збереження та відтворення об'єктів садово-паркового мистецтва йшлося під час наради у Томашпільському районі області 12 листопада 2008 року. У роботі взяли участь заступник голови обласної ради Степан Нешик, перший заступник начальника Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Вінницькій області Олександр Кравченко, начальники галузевих управлінь, представники органів місцевої влади та місцевого самоврядування.
   Про порядок видачі дозволів та погоджень на проведення певних видів діяльності в межах парків, які є об’єктами природно-заповідного фонду; як діяти при виявленні порушень та роль місцевих органів влади у таких випадках; про пільги та обов'язки користувачів у дотриманні встановленого режиму використання певного заповідного об’єкту йшлося у виступі Олександра Кравченка. У своїй доповіді він підкреслив, що значна роль у виявлені цінних в природоохоронному відношенні парків та їх подальшому заповіданні належить саме місцевим радам. Особливий інтерес в учасників наради викликала інформація про можливість й порядок отримання коштів на заходи із збереження парків-пам'яток з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.
На сьогоднішній день на Вінниччині нараховується 11 парків-пам'яток садово-паркового мистецтва загальнодержавного й 25 місцевого значення, а також є велика кількість парків, які знаходяться в занедбаному стані ... Читати далі »
Категория: Події | Просмотров: 784 | Добавил: tanya | Дата: 13.11.2008

Газета "Піщанські вісті", 19.09.2008, №72-73, стор.2, "Щоб ліс не врізав дуба…", - про стан лісового господарства Піщанського району.
Газета "Вінниччина", 01.10.2008, №147, стор.2, "Збережемо ліс – подаруємо людям життя!", Василь Орлик, - про роботу Михайлівського лісництва ДП "Вінницьке лісове господарство".
Газета "RIA", 01.10.2008, №40, стор.8-9, "Нова "бомба" для Вінниці та Калинівки", Віктор Скрипник,, - про прийняття до Калинівського арсеналу на зберігання озброєння з інших регіонів України.
Газета "Вінниччина", 03.10.2008, №149, стор.2, "Яворську поновлено на посаді", Олег Кривоніс, - про рішення Київського апеляційного адміністративного суду.
Газета "Жмеринський меридіан", 04.10.2008, №39, стор.7, "Фауна просить про пощаду…", - про зменшення поголів’я диких тварин та птахів в лісах Жмеринського району.
Газета "20 хвилин", 06.10.2008, №234, стор.3, "На Вінниччині зникають лосі та зубри", Тетяна Калина, - про зменшення кількості ссавців на території Вінницької області.
Газета "20 хвилин", 06.10.2008, №234, стор.6, "Поновили, а вже через п’ять хвилин звільнили…", Андрій Толстой, - про ситуацію з призначенням керівництва Держуправління охорони природи у Вінницькій області.
Газета "Подільський край". 07.10.2008, №75, стор.3, "Для охорони водойм – прибережні смуги", Володимир Мельник, - про дотримання вимог охорони прибережних захисних смуг уздовж річок, навколо водойм та на островах, які є природоох ... Читати далі »

Категория: Огляд преси | Просмотров: 905 | Добавил: tanya | Дата: 07.11.2008

Відбулось розширене засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва та реалізації державної регуляторної політики при облдержадміністрації.
Від Державного управління охорони навколишнього природного середовища участь у засіданні взяв заступник начальника управління І.М.Д'яконович.
Під час роботи були розглянуті питання про стан функціонування дозвільної системи у сфері господарської діяльності. Особлива увага під час обговорення приділялась організації роботи єдиного дозвільного офісу. Учасниками засідання був обговорений комплекс дій в напрямку подальшого удосконалення роботи дозвільного офісу, якомога більшої її ефективності та передбачуваності. Зокрема, йшлося про скорочення термінів та спрощення процедур отримання дозвільних документів, що зробить роботу дозвільних органів максимально зручною й прозорою для підприємців та створить сприятливі умови для розвитку підприємництва.
Категория: Події | Просмотров: 936 | Добавил: tanya | Дата: 07.11.2008 | Комментарии (0)

30 жовтня в рамках започаткованої програми «Кар’єра розпочинається тут!» відбулась зустріч спеціалістів Держуправління із студентами-екологами Вінницького Національного технічного університету. Під час представлення презентації "Формування кадрового потенціалу Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Вінницькій області", спрямованої на сприяння працевлаштуванню випускників та діалог з роботодавцями, студенти ознайомилися із структурою й напрямками роботи Держуправління, а також можливостями проходження навчальної практики та умовами прийому на роботу. Такі зустрічі із майбутніми фахівцями-екологами, яких готують у ряді вищих навчальних закладів Вінниці, є традиційними й доволі популярними серед студентів, адже вони допомагають майбутнім спеціалістам зорієнтуватись у виборі майбутнього місця роботи та краще підготуватись для певного напрямку професійної діяльності.
Категория: Події | Просмотров: 799 | Добавил: vineco | Дата: 30.10.2008

   Опівдні 23 жовтня 2008 р. на території Стадницької сільської ради Вінницького району в районі окружної дороги по трасі Стрий-Тернопіль-Кіровоград-Знам`янка виявлено понад 5 тонн безхазяйних невідомих, непридатних та заборонених до використання пестицидів. Комісією у складі спеціалістів райСЕС, Державної екологічної інспекції та Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Вінницькій області обстежено місцезнаходження засобів захисту рослин та візуально визначено, що частина з них перезатарені в поліетиленові бочки, решта – в картонажній бочкотарі з написом «Фентіурам», що відноситься до хлорорганічних пестицидів та заборонений до використання в Україні. Відсутність впливу опадів на паперову тару свідчить про те, що відвантаження ХЗЗР на дану територію зловмисниками відбулось нещодавно.
 Для вирішення надзвичайної екологічної ситуації, що може призвести до непередбачуваних наслідків, з метою запобігання забрудненню грунтів та водоносних горизонтів, атмосферного повітря, 24 жовтня 2008 р. відбулось засідання постійно діючої комісії з питань поводження з безхазяйними відходами Вінницького району, на якій вивчались шляхи та методи знешкодження небезпечних відходів,а також джерела фінансування. В окремому порядку спрямовано звернення до правоохоронних органів на предмет проведення слідчих дій та порушення кримінальної справи.
Категория: Надзвичайні ситуації | Просмотров: 924 | Добавил: vineco | Дата: 23.10.2008

« 1 2 ... 65 66 67 68 69 »
Google спільнота
Може бути цікаво!
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Органи влади
Актуально!
Місцева влада