Екоспільнота
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Лютий » 26 » Збережемо малу річку
17:21
Збережемо малу річку

   В березні-квітні 2015 року в області стартує перша міжрайонна природоохоронна акція «Збережи малу річку», ініційована Департаментом екології та природних ресурсів облдержадміністрації та Басейновим управлінням водних ресурсів річки Південний Буг за підтримки райдержадміністрацій та місцевих засобів масової інформації Барського, Муровано-Куриловецького та Могилів-Подільського районів. Акція спрямована на захист річки Немія і спрямована на забезпечення сталого функціонування екосистеми малої річки, якісного водопостачання, екологічно безпечних умов життєдіяльності населення і господарської діяльності та захисту малих річок від забруднення та виснаження.

Учасники акції, а це переважно учні та студенти, представники громадських організацій у період з 20.03.2015 по 10.04.2015 р. виконають роботи з прибирання та упорядкування прибережно-захисної смуги річки, очищення русла, роздаватимуть керівникам підприємств та власникам приватних домогосподарств, що межують з прибережною смугою, інформаційні буклети про обмеження щодо господарської діяльності, встановлені на таких землях відповідно до ст. 60-61 Земельного кодексу України та ст. 88-89 Водного кодексу  України.

Так, з метою  охорони водних ресурсів, вздовж річок встановлюються прибережно-захисні смуги, яка для річки Немія становить 25 метрів. В межах прибережно-захисних смуг забороняється:

  • розорювання земель (крім підготовки ґрунту для залуження і заліснення), у тому числі садівництво та городництво;
  • зберігання  та застосування пестицидів і добрив;
  • влаштування літніх таборів для худоби;
  • будівництво будь-яких споруд (крім гідротехнічних, гідрометричних та лінійних), у тому числі баз відпочинку,дач. гаражів та стоянок автомобілів;
  • влаштування звалищ сміття, гноєсховищ. накопичувачів рідких і твердих відходів виробництва, кладовищ, скотомогильників, полів фільтрації;
  • миття та обслуговування транспортних засобів і техніки.

Це не означає, що об’єкти, що знаходяться у прибережній захисній смузі, не можуть експлуатуватися, але їх експлуатація має відбуватися з дотриманням встановленого режиму.

Учасники акції закликають усіх земляків та гостей краю простягти руку допомоги та чистоти берегам мальовничої р. Немія!

Категорія: Анонси | Переглядів: 965 | Додав: vineco | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Google спільнота
Може бути цікаво!
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Органи влади
Актуально!
Місцева влада