Екоспільнота
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Січень » 31 » В області продовжуються роботи з перезатарення непридатних ХЗЗР
23:59
В області продовжуються роботи з перезатарення непридатних ХЗЗР

      В області триває перезатарення непридатних хімічних засобів захисту рослин, які залишились від колективних сільськогосподарських підприємств. На ці роботи з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища виділено 1030,9 тисяч гривень. Кошти були спрямовані до місцевих бюджетів 40 сільських рад. Перелік рад визначений рішенням робочої наради з питань перезатарення пестицидів із залученням коштів обласного бюджету. 
Необхідність проведення таких робіт виникла у зв'язку із значними розбіжностями у кількостях пестицидів, що визначені інвентаризацією попередніх років та фактичним їх обсягом. Причиною розбіжності є те, що у більшості місць збереження відсутня або втрачена облікова документація, тара пошкоджена або відсутня, пестициди зберігаються насипом, тому встановлення їх кількості відбувалося візуально (окомірно).
У 2015 році завершені роботи у восьми районах області та розпочаті у Тиврівському районі. Загалом у минулому році було освоєно 623 тисячі гривень. Наразі триває перезатарення у Тиврівському районі на території сіл Сутиски, Василівка, Уяринці, Марківка, Мала Вулига, Велика Вулига. З початку року майже 63 тонни небезпечних відходів разом із кількасантиметровим шаром ґрунту пересипані в безпечну для зберігання тару.
Перезатарення проводять спеціалісти групи радіаційного, хімічного та біологічного захисту аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Вінницькій області.   
У 2016 році планується повне завершення робіт, зокрема у  Тиврівському, Погребищенському, Ямпільському, Барському та Теплицькому районах. 

Категорія: Події | Переглядів: 526 | Додав: tanya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Google спільнота
Може бути цікаво!
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Органи влади
Актуально!
Місцева влада