Екоспільнота
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Червень » 4 » Регіональний круглий стіл "Розроблення та впровадження місцевих планів дій з охорони навколишнього середовища"
11:58
Регіональний круглий стіл "Розроблення та впровадження місцевих планів дій з охорони навколишнього середовища"

4 червня у Вінницькому обласному інституті післядипломної освіти педагогічних працівників відбувся регіональний круглий стіл "Розроблення та впровадження місцевих планів дій з охорони навколишнього середовища". Участь в обговорені взяли представники  органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадських неурядових екологічних організацій та науковці Вінницької, Хмельницької та Житомирської областей.

Про особливості підтримки реалізації екологічної складової збалансованого розвитку в рамках проекту ЕС розповів експерт проекту ЕС "Додатоква підтримка Міністерства екології та природних ресурсів України у впровадженні Секторальної бюджетної підтримки" Геннадій Марушевський. Своє бачення настратегію національної еколоігчної політики та Національний план дій з охорони навколишнього природного середовища в регіональному контексті виклала голова Всеукраїнської екологічної ліги, голова Національної екологічної ради України Тетяна Тимочко. З особливостями розробки та впровадження стратегії інтегрованого поводження з твердими побутовими відходами у Тульчинському цільовому регіоні ознайомив присутніх заступник міського голови м. Тульчин Олександр Овчарук. Досвідом участі Вінницької обласної екологічної асоціації "Зелений світ Поділля"  в розробленні МЕПД поділилась голова Вінницької обласної асоціації "Зелений світ Поділля" Олена Яворська...

Участь в обговоренні порушеної проблематики, зокрема визначення стратегічних пріоритетів, пошуку індикаторів успішної реалізації, джерел фінансування та ін., взяли також голова Громадської ради при Вінницькій обласній державній адміністрації Пилип Прудиус; менеджер проектів Вінницької обласної молодіжної організації "Наше Поділля" Лариса Степанець; директор Інституту екології та екологічної кібернетики Вінницького національного технічного університету Василь Петрук.

У зв`язку з потребою завершення до грудня 2015 року розробки та затвердження місцевими територіальними громадами місцевих планів дій з охорони довкілля для учасників зібрання та місцевих органів виконавчої влади розроблено ряд рекомендацій та практичних посібників.

1. МЕП: завдання, етапи, особливості підготовки

2. Пособие по реализации МЭПД

3. Підготовка та впровадження місцевих екологічних програм

4. Посібних по зв`язках з громадськістю

5. Методичні рекомендації з підготовки, погодження та затвердження МПД.




 

Категорія: Новини | Переглядів: 1303 | Додав: vineco | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Google спільнота
Може бути цікаво!
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Органи влади
Актуально!
Місцева влада