Екоспільнота
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Червень » 24 » Природно-заповідний фонд області: «Долина ірисів»
16:29
Природно-заповідний фонд області: «Долина ірисів»

   Закінчується квітування півника або касатика болотного – трав’янистої багаторічної рослини, що зростає на вологих луках, у заплавах річок, біля боліт. На території Вінниччини цей вид занесений до переліку рідкісних та зникаючих, таких, що потребують охорони. Саме тому у 2013 році на території Снітківської сільської ради Мурованокуриловецького району, в долині річки Караєць, де у природному стані збережена ділянка із домінуванням в рослинному покриві півника болотного, був створений ботанічний заказник місцевого значення «Долина ірисів».  

   Територія заказника являє собою заболочену місцевість загальною площею 13,7 гектарів, а в плані геоботанічного районування належить до схилових еродованих лесових рівнин з дубово-грабовими лісами на сірих та темно-сірих опідзолених ґрунтах.

   З метою спостереження за станом об’єктів та територій природно-заповідного фонду група спеціалістів на чолі з директором департаменту екології та природних ресурсів Володимиром Криськом відвідала ботанічний заказник у період піку квітування рослин.

   За результатами обстеження можна стверджувати, що стан заказника задовільний, територія огороджена, дотримані всі умови режиму охорони, антропогенний вплив в межах норми.

   За словами Снітківського сільського голови Віктора Ольшевського інформаційна кампанія про створення ботанічного заказника  сприяла залученню у село потужного інвестора. А саме – 200 гектарів земель запасу надані в оренду під садівництво та промислове ягідництво, що забезпечило повну зайнятість населення та постійні надходження до місцевого бюджету.

Категорія: Прес-релізи | Переглядів: 629 | Додав: tanya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Google спільнота
Може бути цікаво!
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Органи влади
Актуально!
Місцева влада