Екоспільнота
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Грудень » 13 » До уваги суб'єктів господарювання - утворювачів відходів!
18:20
До уваги суб'єктів господарювання - утворювачів відходів!
           Департаментом складений орієнтовний СПИСОК суб'єктів господарювання за даними 2011 року (в 2012 та 2013 р.р. дозволи на розміщення небезпечних відходів видавались в Мінприроди), яким відповідно до внесених змін до «Порядку  розроблення, затвердження і перегляду лімітів на утворення та розміщення відходів», затвердженого постановою Кабінету Міністрів  України від 3 серпня 1998 року №1218, як власникам відходів необхідно отримувати  ДОЗВІЛ НА РОЗМІЩЕННЯ відходів з терміном дії 3 роки та розробляти реєстрові картки.

        Відповідно до п.8 «Порядку ведення реєстру об’єктів утворення, оброблення та утилізації відходів», затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 31.08.1998 №1360, критерієм включення до реєстру об’єкта утворення відходів (ОУВ) є показник загального утворення відходів (Пзув) який перевищує 1000 умовних одиниць на рік, а також включенням до реєстру об’єкта оброблення утилізації відходів (ООУВ) є показник загального обсягу оброблення чи утилізації  відходів, який не може бути меншим 100 тонн на рік.
         Звертаємо Вашу увагу, що відповідно до п.2 «Порядку ведення реєстру об’єктів утворення, оброблення та утилізації відходів»,  виробник відходів – юридична особа (а не структурний підрозділ), діяльність якої призводить до утворення відходів, таким чином реєстрову картку і документи для отримання дозволу на розміщення відходів готує юридична особа.
             Наводимо приклад проведення розрахунку показника загального утворення відходів (Пзув):

Пзув= 5000×м1+500×м2+50×м3+1×м4,

де м1, м2, м3, м4 – умовні одиниці, значення яких дорівнюють кількості утворених на ОУВ відходів за класами небезпеки (1, 2, 3, 4 класи відходів).
Категорія: Новини | Переглядів: 2274 | Додав: vineco | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Google спільнота
Може бути цікаво!
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Органи влади
Актуально!
Місцева влада