Екоспільнота
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Вересень » 6 » До уваги представників середнього та великого бізнесу!
10:55
До уваги представників середнього та великого бізнесу!

   Про початок реалізації в області нової повномасштабної програми управління відходами Ecoverde оголошено на нещодавній зустрічі експетрів проекту з представниками органів державної виконавчої влади Вінниччини. 

    Програма є комплексним вирішенням під ключ процесу управління і переробки відходів  на території як нашої області, так і інших областей України. Реалізація проекту передбачає  нову спецтехніку для транспортування відходів, пристосовані до техніки сміттєві контейнери, будівництво заводів з переробки відходів, розробку схем збору та графіків транспортування, а також залучення закордонних фінансових інвестицій, без використання державних чи місцевих бюджетів або гарантій. Попереднім планом реалізації проекту на території Вінницької області  обумовлено  будівництво 8-ми сміттєпереробних заводів, створення понад 2100 нових робочих місць, придбання понад 170 вантажних спецмашин з компакторами, передбачено місцеву технічну підтримку та навчання персоналу для тривалої експлуатації обладнання. 

   У випадку успішної реалізації проекту передбачається поступове закриття більшості полігонів ТПВ з їх необхідно допустимою мінімізацією, а також зобов`язання про непідвищення тарифів на поводження з відходами при наданні високоякісних послуг.

   Стандарти заводів відповідають європейським екологічним нормам (девіз - ніякого спалювання), втім проектом передбачено виконання оцінки впливу на навколишнє середовище для кожного об`єкту.

   Орієнтовний бюджет проекту - 235 млн. євро - планується залучати з боку закордонних інвесторів. Про свою зацікавленість в діяльності в Україні заявив, зокрема, Фонд Європейського Розвитку та Інвестицій для Східної Європи (EDIFEE).  EDIFEE є фондом розвитку і забезпечує фінансування та кошти для проектів у країнах Східної Європи. Фонд представляє декілька Європейських банків, міжнародних фондів і приватних інвесторів. Фінансування надаватиметься на пільгових умовах для можливості інвестицій у країні. Фонд надасть пріоритет проектам розвитку інфраструктури та екологічним проектам в Україні. Провідним фактором в отриманні підтримки від EDIFEE є необхідність кожного проекту або компанії бути економічно ефективними і реалізованими, і діяти в національних інтересах країни. Ще однією метою є впровадження передових і новітніх технологій та обладнання, таким чином створюючи робочі місця для населення.

   Відповідно до цих положень, фонд оголосив, що він буде підтримувати проекти ECOVERDE® в Україні. Проект ECOVERDE® є унікальною екологічною програмою, щодо будівництва заводів сортування та переробки відходів. Фонд уже затвердив 28 мільйонів Євро інвестицій в заводи ECOVERDE® на території Республіки Молдова тільки в цьому році.

За більш докладною інформацією щдо співпраці в реалізації проекту звертатись

info@ecoverde.ru 

 info@edifee.ru  

Категорія: Анонси | Переглядів: 840 | Додав: vineco | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Google спільнота
Може бути цікаво!
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Органи влади
Актуально!
Місцева влада