Екоспільнота
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Вересень » 2 » До річниці завершення Другої світової війни
14:12
До річниці завершення Другої світової війни

     2 вересня 2015 року на виконання Указу Президента України від 24.03.2015 року №169 в Україні відзначається 70-та річниця завершення Другої світової війни.  Відзначення цієї події на державному рівні вшановує подвиг народу України та його роль у перемозі Антигітлерівської коаліції, вшановує пам'ять  мільйонів жертв найбільшої трагедії людства ХХ століття,  утверджує серед міжнародної спільноти сприйняття України як повноправного представника світового співтовариства.    Війна, якими б не були її причини, приносить невимовні жахи та втрати для цивільного населення. Окрім людських страждань, війна руйнує природне середовище, знищує цілі екосистеми або погіршує їх стан на тривалий період, що має вплив не тільки на одну державу і не тільки на одне покоління. Заради досягнення військової перемоги забруднюються колодязі, а відтак і підземні води, випалюються посіви, отруюються ґрунти, горять ліси і гинуть тварини. У 1990 році проводилося цілеспрямоване руйнування екосистеми в політичних і військових цілях, а саме осушення боліт в дельті Тигру і Євфрату. Нанесення шкоди навколишньому середовищу ставить під загрозу не тільки матеріальний устрій та безпеку людей, а й саме їх життя та існування людства. Ці небезпечні екологічні наслідки також підривають хиткий мир та перспективи розвитку у пост-конфліктних країнах. Так, в Афганістані військові дії нанесли значну шкоду навколишньому середовищу і саме з екологічних причин десятки тисяч людей були змушені бігти з сільської місцевості до міста в пошуках продовольства та робочих місць. Стабільність у цій країні можлива лише тоді, коли будуть проведені заходи по захисту природних ресурсів та відновлення екосистем, які є для населення джерелом засобів існування.

Навколишнє середовище та природні ресурси мають надзвичайно важливе значення для зміцнення миру як на міжнаціональному рівні, так і у країнах, що пройшли через жах війни.           

Про це йдеться у спеціальній заяві  Організації Об'єднаних Націй, а природоохоронна діяльність визнана частиною Концепції зміцнення миру.

У зв’язку з цим слід згадати, що  5 листопада 2001 року Генеральна Асамблея ООН оголосила 6 листопада кожного року Міжнародним днем запобігання експлуатації навколишнього середовища під час війни та збройних конфліктів. Передумовою стали події, що призвели до погіршення навколишнього середовища під час збройних конфліктів на Балканах, у Афганістані, Лівані, Судані, на Африканському континенті, в дельті Тигру і Євфрату. Організація Об’єднаних Націй надає велике значення тому, щоб природоохоронна діяльність стала частиною діяльності із зміцнення миру. Захист навколишнього середовища може полегшити країнам вирішення завдань забезпечення зайнятості, стимулювання розвитку та, як результат,  попередження збройних конфліктів. 

Категорія: Прес-релізи | Переглядів: 547 | Додав: tanya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Google спільнота
Може бути цікаво!
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Органи влади
Актуально!
Місцева влада