Екоспільнота
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2008 » Грудень » 9 » Завершився осінній місячник з благоустрою та озеленення
17:31
Завершився осінній місячник з благоустрою та озеленення

З метою збереження та примноження зелених насаджень, поліпшення естетичного стану населених пунктів та місць масового відпочинку населення у Вінницький області протягом жовтня – першої половини листопада проводився місячник з озеленення та благоустрою.

До участі в заходах долучилися профільні управління, навчальні заклади та активна громадськість області.

Так, силами Басейнового управління водними ресурсами річки "Південний Буг" приведено до належного естетичного стану промислові бази, здійснено благоустрій насосних станцій та прилеглих до них територій, ліквідовано сміттєзвалища поблизу водних об'єктів, проведена робота по відновленню та облаштуванню природних водних джерел (витоків річок). Окрім того, проведено благоустрій насосної станції, яка знаходиться в межах ПЗС Південного Бугу. На територіях промислових баз Бершадської експлуатаційної дільниці та Тульчинського МУВГ, а також на територіях Федорівської та Тростянчикської насосних станцій відновлено газони, висаджено 42 кущі троянд та 40 плодових дерев й кущів.

По периметру насосної станції в с. Горбанівка Ільківської сільської ради висаджено 70 дерев породи сосна, береза, черешня. У селі Северинівна Ямпільського району вздовж  вул. Лесі Українки висаджено 60 саджанців чагарників та плодових дерев породи вишня, горіх та абрикоса. Із залученням громадськості розчищено 14 природних водних джерел. Земельні ділянки навколо трьох новооблаштованих джерел очищено від побутових відходів. На території Сумської сільської ради Бершадського району та Суворівської сільської ради Тульчинського району біля відновлених джерел висаджені квітники.

В рамках місячника державними лісогосподарськими підприємствами обласного управління лісового та мисливського господарства проведено ряд заходів, а саме:

-   створено нових лісових насаджень на площі 45,0га;

-   упорядковано територій лісництв, лісгоспів кількістю 47шт;

-   упорядковано територій, парків, скверів, алей площею 18га, кількістю 23 шт;

-   ліквідація стихійних сміттєзвалищ – 40 шт;

-   упорядковано сміттєзвалищ – 14 шт;

-   розчищено та упорядковано джерел – 26шт;

-   очищено берегів та водойм  від сміття – 4,5 км;

Працівниками органів державного пожежного нагляду спільно із лісогосподарськими підприємствами, установами та організаціями здійснено ряд заходів щодо організації та забезпечення протипожежного захисту лісових масивів.

Активну участь у проведенні місячника озеленення та благоустрою взяли навчальні заклади області. Силами учнівської та студентської молоді  закладено 5 парків, 7 скверів, 2 алеї. Загалом висаджено  3295 дерев листяних, хвойних та плодових порід та 5187 кущів. Силами учнівських колективів та громадськості проведені роботи з доповнення насаджень Брацлавського, Немирівського та Ковалевського парків (Немирівський район). У Крижопільському районі висаджені калинова (с.Джугастра), самшитова (с.Кісниця) та липова (с.Тернівка) алеї, висаджені кущі бузку у парку Слави (с.Заболотне). Значну увагу впорядкуванню берегів річок та водойм приділили у Барському районі. У Гайсинському районі  дерева й кущі висаджені  в урочищах "Ляхетський берег" та "ліс Ріжок".

Категорія: Події | Переглядів: 815 | Додав: tanya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Google спільнота
Може бути цікаво!
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Органи влади
Актуально!
Місцева влада