Екоспільнота
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2008 » Грудень » 8 » НОВОРІЧНА АЛЬТЕРНАТИВА?
12:06
НОВОРІЧНА АЛЬТЕРНАТИВА?
 З початком новорічних приготувань і сподівань на приємний передсвятковий настрій для працівників лісового господарства та екологів настає сезон відловлювання “ялинкових браконьєрів”. Агітація та пропаганда мирного співіснування людини і ялинки ось уже котрий рік поспіль зазнає фіаско: ялинки купують — значить є економічна передумова їх рубати, то ж кому з покупців збреде в голову звертати увагу на те, чи зрубані вони у встановленому місці або чи є відповідні документи для їх реалізації. 
 
   
  Навпаки, серед любителів “живої” ялинки, що насправді вже полягла від пилки чи сокири, бутує думка, мовляв, якщо уже зрубана, то навіщо ж добру пропадати. 
    Наскільки результативно спрацюють люди, що покликані стояти на сторожі нашого з вами навколишнього природного середовища, наскільки ефективно дозволить їм здійснити свої благородні наміри слабке матеріально-технічне забезпечення, а, вряди-годи, й сама матінка-природа — час покаже. Слід лише нагадати, що 20 березня цього року губернатором області підписано розпорядження № 92 «Про використання зрізаних живих ялинок та інших дерев шпилькових порід під час святкування новорічних та різдвяних свят», яке рекомендує керівникам органів державної влади та місцевого самоврядування не використовувати зрізані живі ялинки та інші дерева шпилькових порід під час святкування новорічних та різдвяних свят. 
    Єдине, в чому наперед переконані екологи: жодні штрафні санкції не стримають порушника від спокуси “замаху”, допоки існує попит на зрубану “зелену красуню”. До лав їх союзників та однодумців влились і провідні спеціалісти садово-паркового та ландшафтного мистецтва. Адже перспективним і одним з найдешевших способів відсвяткувати Новий рік з присмаком свіжої хвої є ялинка, вирощена у власній господі. І зимою, і влітку таке дерево лише гармонійно доповнить екстер’єр Вашого помешкання, створить чистоту та затишок під час відпочинку. Ялинку, що успішно прижилась, уже на другий – третій рік можна одягати у святкове новорічне вбрання, яке, при обережній церемонії одягання, абсолютно їй не зашкодить. Спеціально створені сорти ялин не потребують особливого догляду в умовах штучного місцезростання. Відтак, можна впевнено експериментувати і на дачі, і на присадибній ділянці. 
    Більш трудомісткий, але разом з тим і більш радикальний спосіб поєднувати цікаве з корисним запропонували місцеві натуралісти. В основі їх стратегії боротьби з порубками дерев хвойних порід лежить властивість хвойних насаджень зростати надто повільно. Таким чином саджанець ялинки до три- п’ятирічного віку може зростати навіть у Вашій кімнаті у звичайному, дещо видовженому десятилітровому горщику для розсади. Три новорічних дійства за участю такої ялинки Вам гарантовані. Коли стрижневому кореню стає обмаль місця для продовження росту, ялинку пересаджують просто неба, а її місце у горщику займає інша. Дехто спрощує собі завдання і натомість ялинки плекає у горщику декоративні саджанці ялівця козацького. Рослина ця набагато менша за ялину звичайну, теж хвойна, але її, на відміну від ялинки, можна взагалі не пересаджувати. 
    Для шанувальників досконалих форм та яскравих насичених кольорів існує ще один спосіб зустрічати Новий рік в дусі усталеної традиції. Для особливо амбітних та грошовитих можуть запропонувати широкий вибір штучних ялинок та різноманітних ароматизованих прикрас, що відтворюють запах та присмак свіжої хвої. 


Категорія: Прес-релізи | Переглядів: 883 | Додав: vineco | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Google спільнота
Може бути цікаво!
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Органи влади
Актуально!
Місцева влада