Екоспільнота
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2008 » Жовтень » 8 » О.Ф.Кравченко:"Закон єдиний для всіх і його необхідно дотримуватись"
18:55
О.Ф.Кравченко:"Закон єдиний для всіх і його необхідно дотримуватись"
Мабуть, жодне управління Вінниччини не згадувалась за останні півроку так часто у пресі, на радіо й телебаченні, як Державне управління охорони навколишнього природного середовища. Висвітлення конфлікту, що пов’язаний із звільненням попереднього та призначенням нового керівного складу цієї державної установи, поступово перетворилось на демонстрацію довгограючого серіалу, де управлінська інтрига ніяк не може дійти до свого логічного завершення, а відповідь на питання: „Хто ж все-таки справжній начальник?” губиться у нашаруванні строк, образів та звуків.
Саме тому, відповідаючи на чисельні запитання громадян, ми даємо офіційне роз’яснення щодо дійсного керівного складу управління.
Наказ про звільнення О.Г.Яворської з посади начальника Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Вінницькій області був виданий Міністерством охорони навколишнього природного середовища України 22 квітня 2008 року за №294. Таке рішення було прийняте за результатами комплексної перевірки діяльності Держуправління, яку здійснювала комісія Мінприроди України в середині квітня 2008 року.
На посаду начальника Держуправління наказом Мінприроди №335-о від 08.05.2008 був призначений фахівець Національного центру поводження з відходами при Мінприроді України Д.О.Бабич.
Але 26 травня 2008 року постановою Вінницького окружного адміністративного суду Яворську Олену Григорівну поновлено на посаді начальника Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Вінницькій області. Київський адміністративний апеляційний суд, до якого звернулось з апеляційною скаргою Мінприроди України, залишив цю постанову без змін.
Згідно ст.77 Закону України „Про виконавче провадження”, рішення про поновлення на роботі незаконно звільненого працівника, виконується негайно.
В ситуації, що склалася у нашому випадку, слід звернути увагу на положення закону, яким визначено, що виконання рішення вважається завершеним з моменту фактичного допущення зазначеного працівника до виконання попередніх обов’язків на підставі відповідного акта органу, що прийняв незаконне рішення про звільнення або переведення працівника.
Але Мінприроди не видавало наказу про поновлення О.Г.Яворської на посаді начальника Держуправління. Таким чином, О.Г.Яворська не є начальником даної установи з 22 квітня 2008 року, а Д.О.Бабич не може припинити здійснювати покладені на нього службові обов’язки до видачі відповідних наказів Мінприроди.
Ситуація значно ускладнена тим, що з часу звільнення й до тепер, в розпорядженні у О.Г.Яворської знаходяться печатка та установчі документи Держуправління. В результаті – повністю паралізована робота державної установи, стало неможливим реалізувати права та законні інтереси громадян, юридичних осіб, виконання державними органами функцій, визначених Конституцією та Законами України. Серед них, зокрема, право на оплату праці, - працівники Держуправління не отримували заробітної плати з 30 серпня 2008 року, затримується оплата Держуправлінням комунальних послуг, надходять чисельні скарги щодо прострочення терміну видачі дозвільних документів.
Можна говорити про те, що дії О.Г.Яворської підпадають під ознаки статті 353 Кримінального кодексу України, якою кримінально караним діянням визнається самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи, а також статті 357, яка визначає кримінально караним діянням викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток.
Що стосується заступників начальника Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Вінницькій області, то ними є: Кравченко Олександр Федорович – перший заступник начальника управління та Д’яконович Ілля Мар’янович – заступник начальника управління, призначені на посади відповідними наказами Мінприроди 05.09.2008 року.
Що стосується звільнень працівників управління, про яке так голосно повідомляє О.Г.Яворська, то ми заявляємо, що до цього часу не звільнено жодного працівника. Ми не збираємось цього робити й надалі, а навпаки, зберегти колектив і плідно працювати разом на користь природі і людям.
До цього часу О.Г.Яворська, яка, підкреслюємо, не є начальником з 22 квітня цього року, вводить в оману громадськість, юридичні особи, державні органи стосовно свого дійсного статусу і не погоджується на передачу печатки та установчих документів Держуправління.
Ми обов’язково будемо інформувати громадськість про подальші етапи та шляхи вирішення цього конфлікту.
Категорія: Прес-релізи | Переглядів: 1288 | Додав: vineco | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Google спільнота
Може бути цікаво!
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Органи влади
Актуально!
Місцева влада