Екоспільнота
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів новин

     Постійна комісія обласної ради з питань охорони довкілля та раціонального використання надр окреслила перелік першочергових завдань для органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади в галузі збільшення територій природно-заповідного фонду, збереження та відтворення ландшафтних парків області. 

     Про необхідність прийняття такого рішення, досягнення та недоліки вже проведеної роботи, а також про першочергові заходи із розбудови природо-заповідного фонду області йшлося в доповіді головного спеціаліста Держуправління, фахівця в галузі заповідної справи Ірини Кононової. 

... Читати далі »

Категория: Події | Просмотров: 785 | Добавил: tanya | Дата: 18.12.2008

     З початком новорічних приготувань для працівників лісового господарства та екологів настає сезон відловлювання “ялинкових браконьєрів”.

     Агітація та пропаганда мирного співіснування людини і ялинки ось уже котрий рік поспіль зазнає фіаско: ялинки купують — значить є економічна передумова їх рубати. А  кому з покупців збреде в голову звертати увагу на те, чи зрубані вони у встановленому місці або чи є відповідні документи для їх реалізації? Навпаки, серед любителів “живої” ялинки, що насправді вже полягла від пилки чи сокири, бутує думка, мовляв, якщо уже зрубана, то навіщо ж добру пропадати. ... Читати далі »
Категория: Прес-релізи | Просмотров: 915 | Добавил: tanya | Дата: 17.12.2008 | Комментарии (0)

      17 грудня вийшов перший номер нової ілюстрованої обласної газети "Екологічний вісник Вінниччини". Часопис започаткований Державним управлінням охорони навколишнього природного середовища у Вінницькій області.  

        Щомісячно на шпальтах газети друкуватимуться різнотематичні природоохоронні матеріали. Читачі видання зможуть дізнатись про збереження існуючих та створення нових заповідних об'єктів, стан поводження з відходами, дозвільну та наукову діяльність Держуправління, екологічну освіту та виховання. А також отримати юридичні консультації з питань охорони довкілля та ознайомитись з досві ... Читати далі »

Категория: Події | Просмотров: 877 | Добавил: vineco | Дата: 17.12.2008

З метою збереження та примноження зелених насаджень, поліпшення естетичного стану населених пунктів та місць масового відпочинку населення у Вінницький області протягом жовтня – першої половини листопада проводився місячник з озеленення та благоустрою.

До участі в заходах долучилися профільні управління, навчальні заклади та активна громадськість області.

Так, силами Басейнового управління водними ресурсами річки "Південний Буг" приведено до належного естетичного стану промислові бази, здійснено благоустрій насосних станцій та прилеглих до них територій, ліквідовано сміттєзвалища поблизу водних об'єктів, проведена робота по відновленню та облаштуванню природних водних джерел (витоків річок). Окрім того, проведено благоустрій насосної станції, яка знаходиться в межах ПЗС Південного Бугу. На територіях промислових баз Бершадської експлуатаційної дільниці та Тульчинського МУВГ, а також на терито ... Читати далі »

Категория: Події | Просмотров: 813 | Добавил: tanya | Дата: 09.12.2008 | Комментарии (0)

 З початком новорічних приготувань і сподівань на приємний передсвятковий настрій для працівників лісового господарства та екологів настає сезон відловлювання “ялинкових браконьєрів”. Агітація та пропаганда мирного співіснування людини і ялинки ось уже котрий рік поспіль зазнає фіаско: ялинки купують — значить є економічна передумова їх рубати, то ж кому з покупців збреде в голову звертати увагу на те, чи зрубані вони у встановленому місці або чи є відповідні документи для їх реалізації. 
 
   
  Навпаки, серед любителів “живої” ялинки, що насправді вже полягла від пилки чи сокири, бутує думка, мовляв, якщо уже зрубана, то навіщо ж добру пропадати. 
    Наскільки результативно с ... Читати далі »
Категория: Прес-релізи | Просмотров: 878 | Добавил: vineco | Дата: 08.12.2008

    Державне управління охорони навколишнього природного середовища у Вінницькій області на підставі ст. 51 Кодексу України "Про надра" та Наказу Мінекобезпеки, Держнаглядохоронпраці, Держкомгеології, Держкомзему від 30.05.1995 р. № 136/18/22/4, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 04.03.1996 р. за № 103/1128, виконує погодження планів розробки родовищ корисних копалин та переробки мінеральної сировини на 2009 р.
   За довідками звертатись: 21100 м. Вінниця, вул. 600-річчя, 19, к. 17. Тел.: 43-19-86, 51-32-05. Провідний спеціаліст - ДУБЧАК НАТАЛЯ МИКОЛАЇВНА.


Категория: Події | Просмотров: 938 | Добавил: vineco | Дата: 05.12.2008

В рамках тижня екології та природознавства, який проводився на базі середньої школи №2 міста Калинівка, відбулась зустріч спеціалістів Держуправління з учнями та вчителями  шкіл району. Темою зустрічі стали питання охорони навколишнього природного середовища, екологічні проблеми регіону та шляхи їх подолання. Представлений матеріал ілюстрував необхідність поєднання зусиль держави та окремого громадянина у вирішення питань збереження довкілля. Діти усвідомлювали, як багато залежить від їхньої особистої поведінки, а вчителі отримали необхідну й актуальну інформацію для подальшої природоохоронної роботи.

Категория: Події | Просмотров: 1337 | Добавил: tanya | Дата: 01.12.2008 | Комментарии (0)

 

Яким би не дивним виглядало твердження про те, що хижі птахи потребують захисту від людини — насправді це так. Незважаючи на властиву їм обережність, таємничість, загадкову здатність до розрахунку, чисельність їх поступово але впевнено зменшується. 

    До Червоної книги Вінницької області занесені чи не усі з відомих нам пташиних “господарів небес”. Це і канюк, і кібчик, і крук. Рудий шуліка навіть удостоївся честі бути занесеним до Червоної книги України. Хоч сільські мешканці таку братію воліли б занести хіба лише до “чорного списку”. Бо, не зважаючи на значні відмінності у будові тіла та манері поведінки цих птахів, є у них і спільна риса: надто вже люблять поласувати свіжою курятиною. А загалом ці птахи — поліфаги і не гребують нічим. Полюють на виводки каченят, гусенят, індичат, не відмовляться і від кроликів, для яких прогулянка просто неба може стати останньою у житті. Хоч головною і переважною їжею хижих пернатих завжди були дикі тварини, земноводні та комахи, переважно шкідники, і це слід врахувати.

... Читати далі »

Категория: Прес-релізи | Просмотров: 4021 | Добавил: vineco | Дата: 27.11.2008

    У газеті "Вінниччина" за 19.11.2008 року, №173(22274), опублікована стаття Антоніни Катеринич "Небезпечний спадок банкрутів".
    Проблему, що порушена у публікації, коментує начальник відділу дозволів та природоохоронних програм Анатолій Іщенко: 
 "Накопичені в області непридатні, заборонені та невизначені пестициди, які залишилися безхазяйними після ліквідації або банкрутства сільськогосподарських підприємств та, зазвичай, розміщені у непридатних для зберігання умовах, є однією із найсерйозніших наших екопроблем. Обласна державна адміністрація та наше Держуправління вже не один рік працюють над її вирішенням. Але у даний час, коли ці вкрай небезпечні відходи ще не знищені, життєво необхідно дотримуватися певних правил, щоб не загострити ситуацію, не допустити надзвичайних ситуацій. 
    Так, особливе місце у цій проблемі займає порядок передачі пестицидів іншим власникам. Маємо непоодинокі випадки, коли непридатні пестициди передавалися без відповідних дозволів Державного управління охорони навколишнього природного середовища (до речі, факти, викладені у згаданій статті, також відносяться до таких випадків). Цей дозвіл важливий тим, що передбачає контроль за подальшим належним зберіганням, транспортуванням та знищенням пестицидів. Саме контроль та відкрита інформація стають на заваді того, що отрута, яку являють непридатні пестициди, може опинитися будь-де. А отрута доволі серйозна, всі непридатні пестициди від ... Читати далі »
Категория: Огляд преси | Просмотров: 845 | Добавил: vineco | Дата: 25.11.2008

« 1 2 ... 64 65 66 67 68 69 »
Google спільнота
Може бути цікаво!
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Органи влади
Актуально!
Місцева влада