Екоспільнота
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Прес-релізи
   Транскордонне забруднення річки Дністер неочищеними каналізаційними стоками міста Сороки та розташовані на території Цекинівської сільської ради накопичені відходи, що утворились в результаті діяльності очисних споруд каналізації цього ж міста, залишаються для Вінниччини серйозною екологічною загрозою. Відповідно до Закону України "Про об’єкти підвищеної небезпеки" Сорокські очисні споруди зараховані до об’єктів техногенного характеру, що можуть призвести до екологічної катастрофи. Державне управління охорони навколишнього природного середовища неодноразово зверталось до керівних органів вищого рівня державної влади з проханням вирішити дані питання на міждержавному рівні.
   Двосторонні українсько-молдовські переговори щодо ліквідації забруднення басейну річки Дністер та експлуатації очисних споруд проводяться з 2001 року. Результатом переговорів стала домовленість про ремонт або будівництво в місті Сороки очисних споруд і вивезення молдавською стороною мулу з території України. Але до сьогодні реальних ... Читати далі »
Категория: Прес-релізи | Просмотров: 1939 | Добавил: tanya | Дата: 31.07.2012

Програма навчання громадських активістів України з практичного застосування нового антикорупційного та інформаційного законодавства реалізується творчим об`єднанням "ТОРО" за підтримки Представництва Фонду Фрідріха Науманна. Реалізація програми покликана підвищити спроможність громадських активістів України ефективно використовувати інструменти впливу громадськості на вироблення та реалізацію державної антикорупційної та інформаційної політики, зокрема, інструменту "громадський моніторинг". 
З детальнішою інформацією та анкетами можна ознайомитись за посиланням: 
Категория: Прес-релізи | Просмотров: 760 | Добавил: vineco | Дата: 22.02.2012

   За даними таксації чисельність стада залишається стабільною і нараховує 94 особини. Виходячи з розрахунків щільності тварин три особи на тисячу гектарів, Уладівська субпопуляція досягла оптимального рівня, що дозволяє регулювати чисельність поголів'я шляхом переселення в інші, придатні для мешкання виду, угіддя. Так, згідно спеціального дозволу Мінприроди України, ведуться підготовчі роботи для переселення двох тварин, самки та самця, до Національного природного парку "Вижницький".
   Зубр європейський у кількості 6 особин був завезений на Вінниччину з Волині біля тридцяти років тому. Чисельність субпопуляції поступово зростала. Ареал поширення складає близько 32 тисяч гектарів, але в останні роки площа, де зазвичай перебуває стадо, становить близько 12 тисяч гектарів. Щільність тварин протягом року на окремих територіях є непостійною і залежить від кормової бази.
   Щороку з обласного фонду охорони навколишнього природ ... Читати далі »
Категория: Прес-релізи | Просмотров: 995 | Добавил: tanya | Дата: 03.02.2012 | Комментарии (0)

   Держуправління ОНПС у Вінницькій області відновило постійні консультативні наради з питань дотримання природоохоронного законодавства Перша консультивна нарада з питань дотримання законодавства у сфері поводження з відходами відбулась за спільної ініціативи Держуправління та Погребищенської районної адміністрації. Нарада проходила на базі Орхуського інформаційного центру за участі 15 сільських голів, районного державного адміністратора та представника районної ради. Ідея проведення таких консультацій виникла у зв'язку з недостатньою обізнаністю представників органів місцевої виконавчої влади та місцевого самоврядування з чинними нормативно-правовими актами у сфері спеціального використання природних ресурсів, що завдає шкоди довкіллю та наносить збитки самим територіальним громадам.
   Спеціалісти Держуправління представили роз'яснення щодо отримання відповідних дозвільних документів, покрокових дій у даному напрямку, надали ряд нормативно-правових документів. Актуальними для учасників таких консультацій залишаються питання спеціального водокористування, розміщення твердих побутових відходів на сміттєзвалищах, отримання дозвільних документів, заповідання територій. В умовах постійного удосконалення законодавства та збі ... Читати далі »
Категория: Прес-релізи | Просмотров: 772 | Добавил: tanya | Дата: 23.12.2011 | Комментарии (0)

   На сьогодні перед Україною та перед Мінприроди України стоять дві задачі: перша — це визначити точну кількість непридатних пестицидів на території України, а друга — їх вивезти. Стратегія Мінприроди полягає не в точковій ліквідації застарілих пестицидів та отрутохімікатів, а в комплексному повному очищенні територій.
   Відзначається у день, коли у 1984 році на пестицидному заводі у м.Бхопалі (Індія) сталася екологічна катастрофа. Щоб привернути увагу до вирішення проблем, які виникають в результаті виробництва та застосування небезпечних хімічних речовин, Латиноамериканська мережа активістів проти пестицидів оголосила 3 грудня днем боротьби з пестицидами, який незабаром став міжнародним.
   Пестициди – токсичні речовини хімічного чи біологічного походження, призначені для знищення, регуляції та припинення розвитку шкідливих організмів, а також гризунів, бур'янів, деревної, чагарникової рослинності, засмічуючих видів риб; внаслідок діяльності яких уражаються рослини, тварини, люди і завдається шкоди матеріальним цінностям (із Закону України "Про пестициди та агрохімікати").
Категория: Прес-релізи | Просмотров: 2370 | Добавил: tanya | Дата: 02.12.2011 | Комментарии (0)

Антикризова гуманітарна програма Інституту Відкритого Суспільства (Нью-Йорк-Будапешт) та Міжнародного Фонду "Відродження", а також Всеукраїнський благодійний фонд "Крона” оголошують конкурс "За життя у чистому довкіллі!". Конкурс передбачає підтримку екологічних проектів місцевих громад. Детальну інформацію ви можете отримати тут.

Категория: Прес-релізи | Просмотров: 807 | Добавил: tanya | Дата: 02.11.2011 | Комментарии (0)

   З 8 по 11 листопада 2011 року в приміщенні Міжнародного виставкового центру (м. Київ, Броварський проспект, 15, ст. метро "Лівобережна") відбудеться ІХ Міжнародний водний форум "AQVA Ukraine - 2011". Головними організаторами форуму є Мінприроди, Мінрегіон, Держводагенство та Міжнародний виставковий центр. Міжнародний водний форум "AQVA Ukraine - 2011" передбачає проведення спеціалізованої виставки, науково-практичної конференції, семінарів, конкурсів професійної майстерності тощо. Відвідування виставок – безкоштовне. За довідками звертатись до Міжнародного виставкового центру: 044 2011162, e-mail: aqva@iec-expo.com.ua; веб-сайт: www.iec-expo.com.ua

Категория: Прес-релізи | Просмотров: 755 | Добавил: tanya | Дата: 02.11.2011 | Комментарии (0)

   4 жовтня в екологічному календарі відзначено як Всесвітній день захисту тварин, який прийнято відмічати у день смерті Святого Франциска – великого святого, який вважався заступником та покровителем усіх беззахисних, у тому числі тварин. Рішення про щорічне святкування такого дня було прийняте ще у 1931 році учасниками Міжнародного конгресу прихильників руху з захисту природи, який проходив у Італії. Це рішення підтримали організації, створені з метою захисту тварин в різних країнах світу. З того часу міжнародною спільнотою багато зроблено в галузі підвищення суспільної свідомості та активності громадян щодо захисту тварин та гуманного ставлення до них.
   На сьогодні у світі діє цілий ряд міжнародних природоохоронних конвенцій і угод світового, європейського, регіонального та міждержавного рівнів, які є чинними й для України. Серед них: Конвенція про охорону біологічного різноманіття, Конвенція про водно-болотні угіддя, що мають міжнародне значення, головним чином як середовища існування водоплавних птахів (Рамсарська конвенція), ... Читати далі »
Категория: Прес-релізи | Просмотров: 1676 | Добавил: tanya | Дата: 04.10.2011 | Комментарии (0)

RCBI є проектом ЄС, яка надає підтримку організаціям країн-сусідів ЄС для участі в програмах прикордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства та партнерства. Після низки конкурсів заявок структура  проводить дослідження, спрямоване на пошук партнерів та бенефенціарів цих програм. На прохання керівника проекту розвитку регіонального потенціалу В.Венн Держуправління пропонує неурядовим гормадським екологічним орагнізаціям області заповнити та надіслати на адресу  info@rcbi.info пропонований опитувальник. Термін прийняття  - до 05.10.2011 р. Детальніше про RCBI читати тут: http://www.rcbi.info
Викачати форми опитувальника:
Категория: Прес-релізи | Просмотров: 840 | Добавил: vineco | Дата: 27.09.2011 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 11 12 »
Google спільнота
Може бути цікаво!
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Органи влади
Актуально!
Місцева влада