Екоспільнота
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Прес-релізи

У зв’язку зі спекотною погодою в Україні склався високий та надзвичайно високий клас пожежної небезпеки. Як свідчить досвід, саме у такий період виникає найбільша кількість лісових пожеж, а деякі з них набувають масштабів надзвичайних ситуацій. Близько 90 відсотків від всіх пожеж в природних екологічних системах виникають з вини людини: багаття, недопалок, скло, випалювання минулорічної трави тощо.

Особливу увагу слід звернути на факти випалювання сухої рослинності. В аномальних погодних умовах відповідальність за виникнення пожежі в природних екосистемах, спалювання стерні або сухої трави лягає, якщо не встановлено особу правопорушника, на власника, користувача або орендаря даної земельної ділянки, тобто особу, яка відповідає за її стан.  Тому саме власники (користувачі) земельних ділянок повинні контролювати ситуаці ... Читати далі »

Категория: Прес-релізи | Просмотров: 654 | Добавил: tanya | Дата: 16.07.2013

18 липня виповнюється два роки з часу утворення Указом Президента України №769/2011 Національного агентства України з питань державної служби - центрального органу виконавчої влади зiспеціальним статусом, що забезпечує формування та реалізацію єдиної державної політики у сфері державної служби, здійснює функціональне управління державною службою, бере участь у формуванні державної політики у сфері служби в органах місцевого самоврядування.

Нацдержслужба України є продовжувачем кращих традицій діяльності Головного управління державної служби України (1994 – 2011 роки). Разом з тим, визначені концептуально нові завдання в контексті розпочатих Президентом України та Урядом України реформ, спрямовані на підвищення ефективності діяльності державних органів та гарантування професійності та відповідальності державної служби.

Прийняття нової редакції Закону України від 17 листопада 2011 року № 4050-IV«Про державну службу» заклало міцні підвалини для реформування інституту державної служби, його наближення до європейських та міжнародних стандартів.

З метою впровадження нового законодавства про державну службу та з урахуванням завдань, визначених у Національному плані дій (на 2012 та 2013 роки) щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», Нацдержслужбою України розроблено систему підзаконних норм ... Читати далі »
Категория: Прес-релізи | Просмотров: 950 | Добавил: vineco | Дата: 22.06.2013 | Комментарии (0)

З метою попередження виникнення небезпечних для здоров’я та життя людини наслідків впливу високої температури повітря та продуктів горіння (смогу), пропонуємо дотримуватися рекомендацій щодо захисту у ситуації, що склалася:

1. На період аномальної спеки та наявності смогу припинити проведення масових заходів для дітей (змагання, збори).
2. Бажано не знаходитися тривалий час на відкритому повітрі у ранковий час. У цей час концентрація смогу у повітрі максимальна.
3. При великому задимленні використовувати для себе та дітей, під час перебування на відкритому повітрі, зволожені п’яти шарові марлеві маски, або зволожену, складену у декілька шарів тканину (рушник).
4. Люди з підвищеною чутливістю до спеки мають залишатися у прохолодних або кондиційованих приміщеннях протягом того часу, коли сонце перебуває у своїй найбільш активній фазі (з 12:00 до 16:00).
5. У разі виникнення смогу необхідно щільно закривати вікна та двері, щілини у дверях та вікнах рекомендується закривати вологою тканиною, при неможливості їх герметизації необхідно зробити завіси із вологої тканини.
6. При використанні у приміщеннях вентиляторів та кондиціонерів застерігайтеся протягів та переохолодження.
7. Рекомендується вживати збільшену кількість води та інших безалкогольних напоїв, для попередження зневоднення організму. Під час спеки людина з потом витрачає велику кількість рідини та солей через шкір ... Читати далі »
Категория: Прес-релізи | Просмотров: 743 | Добавил: vineco | Дата: 19.06.2013

17 червня міжнародна спільнота відзначає Всесвітній день боротьби з опустелюванням та засухами. Саме в цей день у 1994 році прийнята Конвенція ООН про боротьбу з опустелюванням, одна з найбільших міжнародних угод природоохоронного спрямування. На сьогоднішній день її С ... Читати далі »

Категория: Прес-релізи | Просмотров: 711 | Добавил: tanya | Дата: 17.06.2013

  У середині березня, саме перед циклоном з Балкан, прилетіли з теплих країв лелеки. Чи потрібна птахам в таких погодних умовах допомога людини? Як діяти, щоб дійсно допомогти? Дуже важливо не турбувати птахів. Не лякайте їх, не підходьте занадто близько. Кожен наступний політ, здіймання в небо – витрата енергії, а це дуже небезпечно для їх життя, оскільки вони виснажені не лише перельотом, але і тижневою холодною і сніжною погодою. Через ... Читати далі »
Категория: Прес-релізи | Просмотров: 1240 | Добавил: tanya | Дата: 26.03.2013

2 лютого 1971 року розпочала свій відлік "Конвенція про водно-болотні угіддя, що мають міжнародне значення, головним чином як середовища існування водоплавних птахів". У світі цей документ відомий під назвою Рамсарська конвенція (за назвою іранського міста Рамсар, де документ був підписаний).  Під водно-болотними угіддями розуміють райони маршів, боліт, драговин, торфовищ або водойм - природних або штучних, постійних або тимчасових, стоячих або проточних, прісних, солонкуватих або солоних, включаючи морські акваторії, глибина яких не перевищує шість метрів.  Масове, науково не обґрунтоване, осушення боліт, що розпочалося з 50-х років двадцятого століття, викликало доволі негативні наслідки для природи. Серед них значне пониження рівня ґрунтових вод, всихання навколишніх ... Читати далі »

Категория: Прес-релізи | Просмотров: 1199 | Добавил: tanya | Дата: 01.02.2013

Настає час новорічних та різдвяних свят. Група активістів звернулася з проханням подарувати частинку власного тепла 256 песикам вінницького притулку. Кожен з вас може стати чарівником для цих тварин і втілити їх потаємні мрії - бути ситими та обігрітими. Детальніше:   Мережа "Вконтакті"       Вінницький бізнес портал
Категория: Прес-релізи | Просмотров: 831 | Добавил: akuliha | Дата: 08.01.2013

Ідеї розвитку та використання альтернативних джерел енергії за останні 10 років набувають в Україні дедалі більшого розголосу. І хоч стимулює в першу чергу не екологічна складова, а стрімке здорожчання основних енергоносіїв – газу, вугілля, бензину та дизельного пального – екологи раді вітати такі ініціативи, бо вони приноситимуть спільну користь і економіці, і довкіллю. На Вінниччині уже кілька років поспіль успішно працюють установки обігріву на соломі, котельня на відходах лушпиння, відновлено і запущено кілька малих ГЕС, сонячна електростанція. Серед населення особливою популярністю користуються вітрові мініелектростанції та установки з виробництва біогазу в домашніх умовах, яких в домогосподарствах Вінниччини експлуатується понад тридцять.

На жаль, більшість проектів потребує значних інвестицій, які не лише приватні структури, але й державні підприємства не можуть собі дозволити. Що вже казати про елементарні заходи з ощадливого використання енергії, які для пересічної подільської сім’ї теж не завжди по кишені. У зв’язку з цим ініціативна група молодих екологів вважає, що заходи, які були спрямовані на реалізаці ... Читати далі »

Категория: Прес-релізи | Просмотров: 1048 | Добавил: vineco | Дата: 30.10.2012

   Вперше День без автомобілів відмічався в 1998 р. у Франції, коли в ряді міст було припинено автомобільний рух. У наступні роки цю традицію перейняли інші європейські країни та міста, а останніми роками – і деякі неєвропейські країни, наприклад, Канада, США. День без автомобілів святкується за рішеннями органів місцевої влади. Як правило, в цей день забороняється пересування на автомобілях, а мешканці використовують альтернативні способи пересування. Мета такого заходу – знизити рівень концентрації вихлопних газів у міському повітрі, привернути увагу до проблеми забруднення атмосферного повітря транспортними засобами, зменшити шумове навантаження, сприяти розвиткові альтернативних видів пересування. Останніми роками у Європі відзначення Дня без автомобіля переросло у Європейський тиждень мобільності, який проходить у близько 2 000 міст Європи, щоб показати, що використання приватних автомобілів потрібно зменшувати, а використання громадського транспорту і велосипедів – збільшувати. Великі зміни починаються з малого – з окремих людей, яка міняють свій стиль життя та поведінки. В цьому сенсі ... Читати далі »

Категория: Прес-релізи | Просмотров: 738 | Добавил: tanya | Дата: 21.09.2012

« 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 »
Google спільнота
Може бути цікаво!
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Органи влади
Актуально!
Місцева влада