Екоспільнота
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Травень » 13
   2011 – Міжнародний рік мігруючих птахів.
  У травні екологічна громадськість світу відзначає Всесвітній день перелітних птахів, який має на меті привернути увагу до перепон на шляхах міграції пернатих. Адже під час перельоту птахи зустрічаються з лініями електропередач, вітроелектростанціями, телевізійними баштами та щоглами стільникового зв’язку. На їхньому шляху скло вікон, хмарочоси та інші споруди. Окрім того, внаслідок інтенсифікації сільського господарства, осушування боліт та вирубування лісів зменшується кількість придатних для відпочинку та підгодівлі місць. Багато з птахів гине у далеких дорогах, а ті, що повертаються, шукають притулок у звичних для них місцях проживання.
   Через Вінницьку область транзитом перелітає більшість журавлів, гусей (окрім сірої гуски), куликів, деякі види качок, всі казарки. Велика частина мігруючих птахів гніздиться на території області. Мінімізація існуючих для птахів загроз через збереження місць проживання та розміщення потенційно небезпечних об’єктів в стороні від міграційних шляхів має посідати одне з провідних місць серед багатьох видів діяльності в напрямку збереження природи. На Вінниччині вже створено та планується створити цілий ряд терито ... Читати далі »
Категория: Прес-релізи | Просмотров: 954 | Добавил: tanya | Дата: 13.05.2011 | Комментарии (0)

 У Вінниці пройшла перша Всеукраїнська конференція "Екологія води". Метою заходу було звернути увагу громадськості до якості питної води в Україні, популяризувати ідею дбайливого використання водних ресурсів, а також, у перспективі, об'єднати творчий потенціал країни для розробки та реалізації інноваційних методів очищення води та запобігання її забрудненню.
   Особлива увага була приділена визначенню води як енерго-інформаційної системи. Про це йшлося в доповідях Вальтера Данцера (Швейцарія), піонера у виробництві органічного харчування, який 20 років займається вивченням впливу якості води на продукти харчування; Катерини Коценко, доцента Київського економічного університету; Максима Багрійчука, наукового консультанта Інституту пасивного будівництва.
   Організаторами конференції виступили інститут екології людини (Київ), підприємство здорового харчування "Саяна" (Швейцарія), Централізована бібліотечна система (Вінниця). Активну участь в організаційних підготовчих роботах взяло Держуправління ОНПС у Вінницькій області.
Категория: Події | Просмотров: 710 | Добавил: tanya | Дата: 13.05.2011 | Комментарии (0)

Google спільнота
Може бути цікаво!
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Органи влади
Актуально!
Місцева влада