Екоспільнота
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Травень » 13 » Всесвітній день мігруючих птахів
16:10
Всесвітній день мігруючих птахів
   2011 – Міжнародний рік мігруючих птахів.
  У травні екологічна громадськість світу відзначає Всесвітній день перелітних птахів, який має на меті привернути увагу до перепон на шляхах міграції пернатих. Адже під час перельоту птахи зустрічаються з лініями електропередач, вітроелектростанціями, телевізійними баштами та щоглами стільникового зв’язку. На їхньому шляху скло вікон, хмарочоси та інші споруди. Окрім того, внаслідок інтенсифікації сільського господарства, осушування боліт та вирубування лісів зменшується кількість придатних для відпочинку та підгодівлі місць. Багато з птахів гине у далеких дорогах, а ті, що повертаються, шукають притулок у звичних для них місцях проживання.
   Через Вінницьку область транзитом перелітає більшість журавлів, гусей (окрім сірої гуски), куликів, деякі види качок, всі казарки. Велика частина мігруючих птахів гніздиться на території області. Мінімізація існуючих для птахів загроз через збереження місць проживання та розміщення потенційно небезпечних об’єктів в стороні від міграційних шляхів має посідати одне з провідних місць серед багатьох видів діяльності в напрямку збереження природи. На Вінниччині вже створено та планується створити цілий ряд територій та об’єктів природно-заповідного фонду, де транзитні птахи мають можливість перепочити та підгодуватися, а решта з мігруючих – гніздуватись.
 
   Довідка: Відповідно до спільного листа секретаріатів Конвенції про збереження мігруючих видів диких тварин та Угоди про збереження афро-євразійських мігруючих водно-болотних птахів відзначення у 2011 році Міжнародного року мігруючих птахів проходить під символічним гаслом "Зміни у землекористуванні з висоти пташиного польоту". Всесвітній день перелітних птахів був ініційований Угодою про збереження афро-євразійських мігруючих водно-болотних птахів (AEWA) у співпраці з Конвенцією про збереження мігруючих видів (CMS) в 2006 році як глобальна інформаційно-освітня кампанія, спрямована на створення сприятливих умов для перелітних птахів та збереження місць їхнього проживання у всьому світі. Україна є стороною Конвенції про біологічне різноманіття, Конвенції про збереження мігруючих видів диких тварин та Угоди про збереження афро-євразійських мігруючих водно-болотних птахів.
Категорія: Прес-релізи | Переглядів: 956 | Додав: tanya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Google спільнота
Може бути цікаво!
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Органи влади
Актуально!
Місцева влада