Екоспільнота
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Грудень » 2 » Розпорядження голови ОДА "Про посилення контролю за дотриманням законодавства на територіях природно-заповідного фонду області"
11:22
Розпорядження голови ОДА "Про посилення контролю за дотриманням законодавства на територіях природно-заповідного фонду області"
   На Вінниччині почало діяти розпорядження голови обласної державної адміністрації "Про посилення контролю за дотриманням законодавства на територіях природно-заповідного фонду області". Згідно даного розпорядження районні державні адміністрації та структурні підрозділи облдержадміністрації повинні утриматись від проведення на територіях природно-заповідного фонду заходів із залученням звуковідтворювальної техніки в сезон розмноження фауни, а саме з квітня по липень включно. Також розпорядження передбачає заборону проведення на заповіданих територіях масових заходів з використанням авто - та мототехніки. Виключенням є дороги загального користування.
   Документ підготовлений Держуправлінням охорони навколишнього природного середовища і є результатом звернень екологічних організацій та рекомендацій Мінекології України.
   Начальник відділу охорони земель, біоресурсів, заповідної справи та екологічної експертизи Ірина Кононова: "Згідно Закону "Про природно-заповідний фонд України" на заповіданих територіях забороняється будь-яка діяльність, яка негативно впливає або може негативно впливати на стан природних комплексів. Масові заходи із використанням гучномовців, авто - та мототехніки, велике скупчення людей відносяться саме до такої діяльності. Аналогічні умови виписані в охоронній документації територій та об'єктів природно-заповідного фонду та у Законі України "Про тваринний світ", де сказано, що під час здійснення будь-якої діяльності, недопустиме погіршення середовища існування, шляхів міграції та умов розмноження диких тварин.
   Також у цьому зв'язку можна згадати, що Україна взяла на себе відповідні зобов'язання, коли ратифікувала міжнародну Конвенцію з охорони дикої фауни, флори, та природних місць перебування в Європі (Бернська конвенція). Як приклад виконання її вимог слід назвати досвід європейських країн, де у період розмноження диких тварин запроваджують "місячники тиші".
   Ми знаємо, що масові заходи, як правило, проходять навесні або влітку, коли у тваринному світі народжується та виховується молодняк. Окрім того, під час великого скупчення людей навантаження на природні комплекси настільки потужне, що створює загрозу їх збереженості. Тому відмова від будь-яких масових заходів на території заповіданих територій є вибором цивілізованого світу, де поважається право на життя кожної живої істоти".
Категорія: Події | Переглядів: 1047 | Додав: tanya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Google спільнота
Може бути цікаво!
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Органи влади
Актуально!
Місцева влада