Екоспільнота
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Грудень » 02
   На сьогодні перед Україною та перед Мінприроди України стоять дві задачі: перша — це визначити точну кількість непридатних пестицидів на території України, а друга — їх вивезти. Стратегія Мінприроди полягає не в точковій ліквідації застарілих пестицидів та отрутохімікатів, а в комплексному повному очищенні територій.
   Відзначається у день, коли у 1984 році на пестицидному заводі у м.Бхопалі (Індія) сталася екологічна катастрофа. Щоб привернути увагу до вирішення проблем, які виникають в результаті виробництва та застосування небезпечних хімічних речовин, Латиноамериканська мережа активістів проти пестицидів оголосила 3 грудня днем боротьби з пестицидами, який незабаром став міжнародним.
   Пестициди – токсичні речовини хімічного чи біологічного походження, призначені для знищення, регуляції та припинення розвитку шкідливих організмів, а також гризунів, бур'янів, деревної, чагарникової рослинності, засмічуючих видів риб; внаслідок діяльності яких уражаються рослини, тварини, люди і завдається шкоди матеріальним цінностям (із Закону України "Про пестициди та агрохімікати").
Категория: Прес-релізи | Просмотров: 2368 | Добавил: tanya | Дата: 02.12.2011 | Комментарии (0)

   На Вінниччині почало діяти розпорядження голови обласної державної адміністрації "Про посилення контролю за дотриманням законодавства на територіях природно-заповідного фонду області". Згідно даного розпорядження районні державні адміністрації та структурні підрозділи облдержадміністрації повинні утриматись від проведення на територіях природно-заповідного фонду заходів із залученням звуковідтворювальної техніки в сезон розмноження фауни, а саме з квітня по липень включно. Також розпорядження передбачає заборону проведення на заповіданих територіях масових заходів з використанням авто - та мототехніки. Виключенням є дороги загального користування.
   Документ підготовлений Держуправлінням охорони навколишнього природного середовища і є результатом звернень екологічних організацій та рекомендацій Мінекології України.
   Начальник відділу охорони земель, біоресурсів, заповідної справи та екологічної експертизи Ірина Кононова: "Згі ... Читати далі »
Категория: Події | Просмотров: 1045 | Добавил: tanya | Дата: 02.12.2011 | Комментарии (0)

Google спільнота
Може бути цікаво!
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Органи влади
Актуально!
Місцева влада