Екоспільнота
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Ківтень » 1 » Регулювання відносин у галузі оренди водойм
11:54
Регулювання відносин у галузі оренди водойм
   Спеціалістами Держуправління охорони навколишнього природного середовища підготовлений проект нормативного документу, який визначає механізм надання ставків, що знаходяться в басейнах річок загальнодержавного значення, у тимчасове користування на умовах оренди. Необхідність прийняття даного "Тимчасового порядку" пояснюється відсутністю в Україні нормативно-правового акту, в якому визначена процедура передачі в оренду водойм (ставків) для риборозведення. Разом з тим згідно Водного Кодексу України використання води для рибогосподарських потреб відноситься до спеціального водокористування і здійснюється на підставі дозволу на спеціальне водокористування.
   Оскільки на Вінниччині нараховується понад 4 тисячі ставків, "Тимчасовий порядок" має величезне значення як для регулювання відносин між орендарями ставків та державою, так і для забезпечення належних гідрологічного та гідрохімічного режимів водойм, що використовуються для риборозведення. Так, з метою збереження їх природного стану у дозволі виписані умови серед яких недопущення раптового скиду води та різких її коливань у період нересту риби та гніздування водоплавних птахів; застосування технологій риборозведення, які не призводять до забруднення водойм; обов'язкове проведення лабораторних досліджень води.
   Наразі документ, підготовлений за ініціативою Держуправління, поданий для узгодження з державними органами, до компетенції яких належить дане питання, а найближчим часом буде розміщений на сайті обласної ради для громадського обговорення.
Переглядів: 1768 | Додав: tanya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Google спільнота
Може бути цікаво!
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Органи влади
Актуально!
Місцева влада