Екоспільнота
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Ківтень » 18 » Відбулась українсько-молдовська зустріч з врегулювання екологічних і майнових питань, що пов'язані з ОСК м.Сороки
15:47
Відбулась українсько-молдовська зустріч з врегулювання екологічних і майнових питань, що пов'язані з ОСК м.Сороки

   Участь в нараді взяли представники органів місцевої виконавчої влади, місцевого самоврядування, організацій та підприємств як з української так і молдовської сторін.
На сьогодні очисні споруди, що належать Сорокському управлінню водоканалізаційного господарства, являють собою залишки інфраструктури, яка не використовуються і потребує демонтажу, а саме: трансформаторна підстанція, металеві конструкції відстійників, паркан, рештки іншого обладнання, три будівлі.
Як зазначив перший заступник голови Сороцького району Борис Івась утримання даного майна обходиться для Сороцького управління водоканалізаційного господарства невиправдано дорого, тому воно готове його демонтувати, засипати та законсервувати мулові майданчики.
Директор департаменту екології та природних ресурсів Володимир Крисько наголосив, що наразі необхідно провести експертизу берегового мулу як українськими, так і молдовськими експертами і, лише потім провести наступну двосторонню зустріч для прийняття відповідних рішень та визначення подальших кроків – проведення рекультивації, очищення території, демонтажу металоконструкцій та будівель тощо.
За результатами обговорень було вирішено до 20 травня 2014 року провести дослідження санітарно-хімічних та бактеріологічних показників берегового мулу, що накопичився за час експлуатації Сороцьких очисних споруд. Проведення досліджень доручити санітарно-епідеміологічним станціям української та молдовської сторін, оскільки нормативні стандарти показників у державах є різними. Кошти для досліджень виділити з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.



 



 

Категорія: Прес-релізи | Переглядів: 618 | Додав: tanya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Google спільнота
Може бути цікаво!
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Органи влади
Актуально!
Місцева влада