Екоспільнота
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Жовтень » 31 » Увага! На Вінниччині тривають карантинні заходи у зв’язку з поширенням епідемії вірусу каліфорнійського грипу А/H1N1
23:22
Увага! На Вінниччині тривають карантинні заходи у зв’язку з поширенням епідемії вірусу каліфорнійського грипу А/H1N1

Вінницька область потрапила до списку 9 областей України, де оголошено карантин у зв'язку з епідемією грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій. Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на екстреному засіданні уряду, присвяченому епідеміологічній ситуації в Україні. "Лабораторним шляхом в Україні встановлено випадки каліфорнійського грипу. У трьох областях – Львівській, Івано-Франківській та Тернопільській - визнається такий стан, що досяг епідемічного порогу", - заявила Тимошенко. Також вона сказала, що уряд рекомендує обмежити пересування громадян між областями без необхідної потреби. На даний час при МОЗ України в нашій державі створено оперативний штаб з реагування на ситуацію з розповсюдження грипу та гострих респіраторних захворювань (наказ МОЗ від 28.10.2009 № 280-о). За даними МОЗ, оприлюднених на сайті http://epidemiya.at.ua/, станом на  01.11.2009 р. кількість померлих від грипу в Україні сягнула 53 осіб!

30.10.2009 р. у Вінницькій області відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, рішення якої є обов’язковими до виконання для закладів та підприємств будь-якої форми власності. Прийнято ряд рішень щодо профілактики, постійного моніторингу та реагування на рівень захворюваності.

Рішенням, зокрема припинено навчально-виховний процес в дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних, професійно-технічних та вищих навчальних закладах всіх типів та форм власності з 31 жовтня 2009 року на три тижні; скасовано проведення будь-яких масових заходів на території області; скасовано проведення суботнього (31.10.09) сільськогосподарського ярмарку у м. Вінниці; максимально обмежено автобусні перевезення у західному напрямку. 

Вінницька обласна державна адміністрація закликає не робити з цих подій панічні висновки. Наша область не переступила епідемічний поріг (нижче його на 17%). Але разом з тим обережності та пильності втрачати ні в якому разі не можна нікому.

У зв’язку з цим Державне управління охорони навколишнього природного середовища у Вінницькій області звертає увагу відвідувачів на необхідність дотримання відповідного протиепідемічного режиму та інших вимог щодо недопущення розповсюдження респіраторних інфекцій. У зв’язку з ажіотажним попитом на антивірусні препарати та їх дефіцитом  рекомендуємо до комплексу профілактичних заходів у власний раціон включати природні імуностимулюючі та антивірусні засоби - жень-шень, левзею, ехінацею, ромашку, часник, прополіс, цибулю, хрін та ін.

З метою запобігання поширенню інфекції просимо, по можливості, обмежити, або скоротити час перебування у Держуправлінні, що належить до об’єктів масового скупчення людей. Якщо візит до Держуправління відкласти не вдається – закликаємо скористатись індивідуальними засобами захисту – марлевими пов’язками.

Прес-служба Держуправління охорони навколишнього

природного середовища у Вінницькій області

Категорія: Надзвичайні ситуації | Переглядів: 1136 | Додав: vineco | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Google спільнота
Може бути цікаво!
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Органи влади
Актуально!
Місцева влада