Екоспільнота
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Травень » 1 » Надзвичайна ситуація в Іллінецькому районі
17:01
Надзвичайна ситуація в Іллінецькому районі
  30.04.2010 р. орієнтовно о 21 год. 15 хв. в околицях с. Жорнище Іллінецького району Вінницької області внаслідок дорожньо-транспортної події перекинулась з бортового причіпу та впала у струмок Безіменний автоцистерна ємкістю 5,5 м3, в якій знаходилось близько 5 т рідкого азотного добрива – 15% аміачної води.
  Автоцистерна належить Немирівській філії ЗАТ «Зернопродукт МХП» (Вінницька область, Немирівський район, с. Мухівці, вул. Шевченка, 1.).
Внаслідок аварії, за попередньою інформацією, близько 5 т аміачної води витекло з резервуара і потрапило у поверхневу водойму (струмок Безіменний), притоки р. Сібок, яка впадає в р. Сіб.
  Відстань від місця події до найближчого житлового будинку становить 500 м. Від с. Жорнище до найближчого населеного пункту – м. Ілінці – що знаходиться нижче за течією на р. Сіб – 15 км. У м. Ілінці для забезпечення населення питною водою використовуються 3 артезіанські свердловини. З поверхневих водойм забір води не проводиться. 
Станом на 23:15 30.04.2010 р. розгерметизована автоцистерна була піднята з водойми. На місці надзвичайної ситуації спеціалістами Державної екологічної інспекції у Вінницькій області відібрано проби води (на місці аварії та нижче за течією струмка). На даний період часу спостерігається загибель риби. На місці події працює оперативно-рятувальна бригада, усуваються наслідки аварії.


Категорія: Надзвичайні ситуації | Переглядів: 1388 | Додав: vineco | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Google спільнота
Може бути цікаво!
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Органи влади
Актуально!
Місцева влада