Екоспільнота
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Лютий » 14 » Форум роботодавців та підприємців галузі рибного господарства України
17:29
Форум роботодавців та підприємців галузі рибного господарства України

  12 лютого 2016 року у місті Вінниці відбувся Всеукраїнський Форум роботодавців та підприємців галузі рибного господарства України. Серед 350 його учасників більшість складали орендарі водних об’єктів з різних областей України. Разом з тим, до діалогу були запрошені і представники органів державної виконавчої влади, наукових установ та громадських організацій, серед яких свою думку в обговорені висловили вчені НДІ Держводекологія, керівники структурних підрозділів Державного агентства водних ресурсів, Державного агентства рибного господарства, Міністерства аграрної політики та продовольства України,  Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин.

Участь у роботі форуму взяв і перший заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації Андрій Гижко, який у вступному слові зазначив, що кожен з 5 тисяч водних об’єктів області представляє не тільки економічну цінність, а перш за все – цінність для громади: відпочинок, дозвілля і можливість створити невеличкий бізнес і робочі місця. Тому влада всіляко допомагатиме тим користувачам, які мають хоча б якесь документальне підтвердження, але з будь-яких причин не встигли чи не мали змоги довести справу з оформленням оренди водних об’єктів до логічного завершення. Добросовісним орендаторам із досвідом роботи влада готова сприяти у продовженні оренди на пільгових умовах. Решта вільних водних об’єктів буде надаватися в оренду виключно через прозорий механізм аукціону та через прозорі офіси. «Здав пакет документів – комісія розглянула, а через місяць людина отримала відповідне погодження».

Учасники форуму із різних регіонів України мали змогу задати наболілі запитання начальнику Управління аквакультури, використання водних біоресурсів та міжнародного співробітництва Державного агентства рибного господарства України Андрію Чукліну, голові Федерації роботодавців та підприємців, рибогосподарської галузі України Василю Коротецькому, начальнику управління водних ресурсів та координації діяльності територіальних органів Держводагенства Ользі Лисюк.

Було акцентовано увагу на питанні правового забезпечення оренди водних об’єктів, охарактеризовано сучасний стан та напрями реформування. У ході обговорення висвітлено основні аспекти, що стосуються спрощення, відкритості та прозорості укладання договорів оренди; умов договору оренди водного об’єкта; сторін договірних відносин. Гостро прозвучали й питання розміру орендної плати на землях водного фонду та водних об’єктах в межах та за межами населених пунктів.

Крім цього, під час проведення форуму було обговорено ряд інших питань, зокрема, щодо: сучасного стану та перспектив розвитку рибного господарства України; формування цивілізованого ринку рибних товарів в Україні; участі громадських організацій у формуванні державної політики в галузі рибного господарства України; пріоритетних напрямів розвитку галузі - аквакультура: законодавчі зміни та шляхи їх реалізації.

Категорія: Події | Переглядів: 485 | Додав: vineco | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Google спільнота
Може бути цікаво!
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Органи влади
Актуально!
Місцева влада