Екоспільнота
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Листопад » 18 » Джуринський отрутомогильник – в зоні особливої уваги
18:19
Джуринський отрутомогильник – в зоні особливої уваги
   З метою донести до широких кіл громадськості потенційну небезпеку Джуринського отрутомогильника начальником Держуправління Володимиром Криськом проведений прес-тур для журналістів двох каналів всеукраїнського телебачення. Отрутомогильник побудований у 1978 році. На площі 4,2 га розміщено 1023,7 тонн непридатних до використання пестицидів, звезених з дев'яти областей України. За кількістю заборонених пестицидів Джуринський отрутомогильник не має аналогів ні в Україні, ні у світі. Більшість заскладованих там речовин є стійкими органічними забруднювачами та відносяться до групи сильнодіючих отруйних речовин. Тільки гексахлорану 200 тонн, дихлордифенілтрихлорметилметану (ДДТ) 465 т, а також 6 т миш’яковмісних і 1 т ртутьвмісних сполук.
   Журналісти отримали можливість безпосередньо ознайомитися із станом небезпечного об'єкту, поспілкуватись із місцевою владою та населенням, провести фото- та відео зйомку. Представники ЗМІ пересвідчились, що отрутомогильник знаходиться у задовільному стані, але існує ряд проблем, які необхідно вирішувати в першу чергу. Серед таких організація обов'язкової охорони з метою недопущення несанкціонованого доступу, проведення заходів із утримання об'єкту у безпечному стані та постійного моніторингу ґрунтів та підземних вод.
   У 2011 році розпорядженням Кабінету Міністрів України Вінницьку облдержадміністрацію визначено органом, що здійснює функції з управління Джуринським отрутомогильником. Наразі визначається конкретна юридична особа, яка буде отримувати фінансування на безпечне утримання даного об’єкту. Також Держуправління проводить активну роботу із з'ясування якісного та кількісного складу захоронених там речовин. Після чого буде визначена доцільність розкриття могильника та вивезення небезпечних відходів на знищення.
Категорія: Події | Переглядів: 1026 | Додав: tanya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Google спільнота
Може бути цікаво!
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Органи влади
Актуально!
Місцева влада