Екоспільнота
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Ківтень » 22 » 22 квітня - Міжнародний день Землі
16:13
22 квітня - Міжнародний день Землі

   Щороку, 22 квітня люди  всієї планети відзначають День Землі. Цей день став загальнолюдським символічним святом любові і турботи про нашу спільну домівку.   Саме 22 квітня в різних куточках земної кулі небайдужі проводять різні яскраві і водночас корисні заходи, спрямовані на те, щоб у світі стало більше чистоти та відповідальності. Всесвітній День довкілля був установлений Генеральною Асамблеєю Організації Об'єднаних Націй у 1972 р., щоб відзначити відкриття Стокгольмської Конференції по темі "Довкілля людини". У цей же день була заснована й UNEP - Екологічна програма ООН, яка зараз і є основним організатором та ідеологом Дня Землі.

    Традиція святкування Дня Землі 22 квітня сягає 40-х років XIX сторіччя, коли Дж.Стерлінг Мортон, секретар території штату Небраска (США) запропонував призначити день, який всі мешканці штату присвячували б озелененню. Задум отримав підтримку і вже до 1872 року було висаджено біля мільйона дерев. Традицію проведення Дня Землі було продовжено молоддю США та підтримано дітьми інших країн. В 1990 році учасниками Дня Землі стали 200 млн. людей із 141 країни світу.

    День Землі 22 квітня, як і День Землі, що проводиться в день весняного рівнодення, дає можливість кожному жителеві в усіх населених куточках планети виразити вдячність нашій великій спільній  домівці.

      За традицією цього дня усі охочі беруть участь в благоустрої і озелененні своїх дворів і вулиць, різних екологічних заходах.

      Давайте ж насолодимося єднанням з нашою чудовою планетою, яка дарувала життя!

Категорія: Прес-релізи | Переглядів: 602 | Додав: vineco | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Google спільнота
Може бути цікаво!
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Органи влади
Актуально!
Місцева влада