Екоспільнота
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Липень » 07

   В цей день у 1917 році був створений перший державний заповідник Росії – Баргузинський, завданням якого стало збереження соболя та інших тварин на Байкалі. З часом заповідник отримав міжнародне визнання – рішенням ЮНЕСКО йому надано статус біосферного. А з 1997 року за ініціативи «Центру охорони дикої природи» та «Всесвітнього фонду дикої природи» день утворення Баргузинського заповідника відзначається як День заповідників і національних парків.

Заповідники, національні парки та інші території природно-заповідного фонду сьогодні є майже єдиним засобом збереження природних ландшафтів, дикої фауни та флори. Тому в більшості країн надання природним комплексам статусу особливої державної охорони залишається традиційною та ефективною формою природоохоронної діяльності. 

Значні успіхи у справі заповідання територій досягнуті і на Вінниччині, що є наслідком співпраці владних інституцій, територіальних громад та громадських організацій. Протягом останніх п'яти років площа природно-заповідного фонду стабільно зростала. Так, якщо у 2009 році вона ... Читати далі »

Категория: Прес-релізи | Просмотров: 603 | Добавил: tanya | Дата: 07.07.2015

Google спільнота
Може бути цікаво!
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Органи влади
Актуально!
Місцева влада