Екоспільнота
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Березень » 16
   Спеціалісти Держуправління спільно із науковцями Вінницького педагогічного університету та членами Українського товариства охорони птахів провели обліки водоплавних видів пернатих, що обрали місцем своєї зимівлі плесо річки Дністер.  
    Метою досліджень було виявлення ключових місць зимівель різноманітного птаства та інформаційно-просвітницька робота серед населення. Подібні спостереження допомагають фахівцям збирати дані про стан популяцій загальнопоширених та рідкісних видів птахів, формувати відповідні реєстри, стежити за популяційними змінами.  
   Під час спостережень було зафіксовано понад 20 видів водоплавних птахів, серед яких крижень, крехи великий, середній та малий, лебідь-шипун, сіра та біла чаплі, чубата чернь, свіязь, сіра гуска, лиска, гоголь, лебідь-кликун. Цього року зоологи отримали підтвердження, що дана ділянка Дністра є місцем зимівлі рідкісного червонокнижного виду – орлана-білохвоста. Даний вид включений до кількох міжнародних конвенцій з охорони диких видів тварин і є особливо вразливим в зимовий період, коли орлани скупчуються біля водойм.  
   Результати спостережень будуть включені до обґрунтовуючих м ... Читати далі »
Категория: Події | Просмотров: 736 | Добавил: tanya | Дата: 16.03.2011

      У суботу, 26 березня о 20:30 люди по всьому світі вимкнуть світло на одну годину, Годину Землі, щоб показати необхідність об’єднаних дій для боротьби зі зміною клімату. Година Землі 2011 має на меті продемонструвати, що дії  людини проти глобального потепління не тільки необхідні, але й можливі. ... Читати далі »
Категория: Події | Просмотров: 767 | Добавил: Ulia | Дата: 16.03.2011 | Комментарии (0)

Google спільнота
Може бути цікаво!
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Органи влади
Актуально!
Місцева влада