Екоспільнота
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Січень » 28
   Останній тиждень в мережі Інтернет активно обговорюється тема перебування у Київському зоопарку рідкісного червонокнижного виду – дикого лісового кота з Вінниччини. За версією інтернет-видань його привезли до зоопарку грибники з нашої області, які зняли тварину з дерева. З огляду на географію існування лісового кота в межах нашої області, Держуправління має підстави вважати, що вилучення відбулось на території природно-заповідного об'єкту загальнонаціонального значення. З яких причин дані особи дійшли до висновку, що тварина в природних умовах почувала себе некомфортно, нам пояснити важко. Хочемо лише підкреслити, що в природі діють свої закони і дика тварина має жити за цими правилами, якими б суворими вони не були.
    З цього приводу Держуправління охорони навколишнього природного середовища вважає за необхідне повідомити наступне. Кіт лісовий як рідкісний та вразливий вид занесений до Червоної книги України, Червоного списку Міжнародного союзу охорони природи, Міжнародної конвенції CITIES і як такий, що підлягає осо ... Читати далі »
Категория: Прес-релізи | Просмотров: 964 | Добавил: tanya | Дата: 28.01.2011 | Комментарии (0)

    В області завершилась щорічна інвентаризація субпопуляції зубра європейського. За її даними чисельність стада протягом кількох останніх років залишається стабільною. І хоча минулого року 5 особин зубра були переселені до інших угідь, декілька загинули від старості, але, оскільки популяція поповнилась молодими телятами, її чисельність збереглася на рівні 2010 року. Переважна більшість зубрів Вінниччини мешкає на території трьох лісництв та прилеглих до них польових та лісових угідь області. Ареал поширення складає близько 32 тисяч гектарів, щільність тварин протягом року на окремих територіях є непостійною і залежить від кормової бази.
    Щороку з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища виділяються кошти для підтримки, переважно підгодівлі, і догляду за стадом. Так, у 2010 році ця сума склала 52 тисячі гривень, на 2011 заплановано виділити 56 тисяч. Підгодівля тварин зимою є одним із способів досягнення рівноваги між завданням збереження біотичного різноманіття та господарськими інтересами місц ... Читати далі »
Категория: Прес-релізи | Просмотров: 835 | Добавил: tanya | Дата: 28.01.2011

Google спільнота
Може бути цікаво!
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Органи влади
Актуально!
Місцева влада