Екоспільнота
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Травень » 22 » Співпраця із швейцарськими екологами
16:37
Співпраця із швейцарськими екологами

Впровадженню заходів із покращання екологічного стану річки Рів була присвячена зустріч із екологами Швейцарії, яка відбулась в Орхуському еколого-інформаційному центрі  Держуправління охорони природи.

В зустрічі взяли участь експерт  громадської організації "Sweescontakt", фахівець в галузі поводження з твердими побутовими відходами Жан Клод Гфелєр, спеціаліст з хімічного аналізу води Симон Герцог,  начальник Держуправління охорони природи Дмитро Бабич, спеціалісти Держуправління,Басейнового управління водними ресурсами річки Південний Буг,  науковці Вінницького державного аграрного університету, голова Вінницького обласного осередку сільського зеленого туризму, представники ЗМІ.

Річка Рів є притокою Південного Бугу і відноситься до малих річок України. Хоча водойма і зазнає потужного антропогенного  впливу, вздовж її русла збереглися чисельні ділянки із лісовою, водно-болотною та лучною природною рослинністю.

Швейцарські екологи, які працюють на теренах області другий рік,  самостійно провели дослідження екологічного стану річки з метою подальшого написання та реалізації програми дій з її оздоровлення.  

Під час зустрічі йшлося про можливі форми співпраці українських та швейцарських екологів в цьому напрямку.  Серед таких були названі розчистка русла, проведення досліджень та написання наукових обґрунтувань з метою подальшого заповідання територій, винесення меж прибережних захисних смуг в натуру.  Також йшлося про пошук шляхів та ресурсів для реалізації заходів з покращання екологічного стану річки.

Як зазначив під час зустрічі начальник Держуправління охорони природи Дмитро Бабич, кінцевою метою дій з оздоровлення басейну річки має бути досягнення в даному регіоні стійкої природної рівноваги.

Категорія: Надзвичайні ситуації | Переглядів: 912 | Додав: tanya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Google спільнота
Може бути цікаво!
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Органи влади
Актуально!
Місцева влада