Екоспільнота
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Травень » 13 » До Всесвітнього дня мігруючих птахів
16:45
До Всесвітнього дня мігруючих птахів

З метою привернути увагу громадськості до перешкод, що зустрічаються на міграційних шляхах птахів, Державне управління охорони навколишнього природного середовища спільно із Вінницьким обласним осередком Українського товариства птахів та журналістами обласного телебачення організувало поїздку на каскад ставків біля села Якушенці Вінницького району.

Дані водойми є місцем перепочинку й підгодівлі пернатих, які транзитом перелітають через територію області, зокрема ластівки берегової, та місцем гніздування багатьох видів водоплавних та навколоводних птахів. Серед них пірникоза велика,  крижень, лиска, попелюх, чепура велика, крячок чорний та річковий, лунь очеретяний.

 Серед перешкод, що зустрічаються на шляхах перелітних птахів, –  зменшення місць, придатних для відпочинку і підгодівлі, щогли стільникового зв’язку, лінії електромереж тощо. Адже мігруючі водоплавні птахи залежать від наявності  водно-болотних угідь, які у великій кількості осушуються, використовуються для інтенсивного рибного господарства, забруднюються. Птахи, які мігрують у теплих повітряних потоках, сконцентровані у вузьких географічних коридорах, що робить їх надзвичайно вразливими до браконьєрства та зіткнення з різноманітними висотними спорудами.

Акція мала на меті ознайомити широкі кола громадськості з перепонами, які зустрічаються на шляхах перелітних птахів та закликати всіх небайдужих до дій, що зможуть забезпечити безпеку міграційних шляхів. В першу чергу це збереження та збільшення місць, придатних для відпочинку й підгодівлі, а також будівництво небезпечних споруд в стороні від міграційних коридорів тощо.  

Категорія: Надзвичайні ситуації | Переглядів: 1284 | Додав: tanya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Google спільнота
Може бути цікаво!
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Органи влади
Актуально!
Місцева влада