[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Ulia, iren  
Форум » Обговорення » Ставимо питання спеціалістам » заява про наміри
заява про наміри
terriДата: Четвер, 17.03.2011, 21:14 | Повідомлення # 1
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 1
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
Будь ласка, підскажіть, у яких випадках додаток Г (обов"язковий) до ДБН А.2.2-1-2003 СКЛАД І ЗМІСТ МАТЕРІАЛІВ ОЦІНКИ ВПЛИВІВ НА НАВКОЛИШНЄ СЕРЕДОВИЩЕ (ОВНС) ПРИ ПРОЕКТУВАННІ І БУДІВНИЦТВІ ПІДПРИЄМСТВ, БУДИНКІВ І СПОРУД, має право погоджувати районна державна адміністрація чи це виключно компетенція органів місцевого самоврядування? Чи має значення те, що об"єкт має розташовуватись на землях загальнодержавного значення?
 
UliaДата: Четвер, 24.03.2011, 14:55 | Повідомлення # 2
Група: Видалені





І. Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», погодження намірів будівництва є виключною компетенцією сільських, селищних, міських рад у наступному випадку: «Надання відповідно до законодавства згоди на розміщення на території села, селища, міста нових об'єктів, у тому числі місць чи об'єктів для розміщення відходів, сфера екологічного впливу діяльності яких згідно з діючими нормативами включає відповідну територію»(стаття 26, п.38).
Крім того, згідно із статтею33, до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належать делеговані повноваження:
1) здійснення контролю за дотриманням земельного та природоохоронного законодавства, використанням і охороною земель, природних ресурсів загальнодержавного та місцевого значення, відтворенням лісів;
..7) визначення території для розміщення відходів відповідно до законодавства».
Що стосується повноважень районної державної адміністрації.
Відповідно до статті 44 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», районні, обласні ради делегують відповідним місцевим державним адміністраціям такі повноваження:
«п.12) видача замовникам відповідно до законодавства містобудівних умов і обмежень забудови земельних ділянок за межами населених пунктів».
Отже, райдержадміністрації уповноважені погоджувати заяви про наміри будівництва об’єктів за межами населених пунктів, а сільські, селищні, міські ради – на території села, селища, міста.
Заява про наміри ( Додаток Г (ДБН А.2.2-1-2003) погоджується на стадії передінвестиційних досліджень, на стадії підготовки та збору вихідних даних.
 
Форум » Обговорення » Ставимо питання спеціалістам » заява про наміри
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: