Екоспільнота
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Липень » 29 » Регіональний тренінг з інвентаризації, ідентифікації та управління запасами непридатних пестицидів
10:38
Регіональний тренінг з інвентаризації, ідентифікації та управління запасами непридатних пестицидів

 27-29 липня в с.Гущинці Калинівського району в рамках проекту "Підвищення рівня поінформованості та комунікацій, створення потенціалу для остаточного вирішення проблеми непридатних пестицидів в Україні" відбувся регіональний тренінг з питань ідентифікації, інвентаризації, управління непридатними пестицидами для голів та секретарів районних комісій з питань поводження з безхазяйними відходами та територіальних органів Державної служби надзвичайних ситуацій. Тренінг організований Всеукраїнською екологічною громадською організацією "МАМА-86" спільно з Департаментом екології та природних ресурсів за участі фахівців аварійно-рятувального загону Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій України у Вінницькій області.

В роботі семінару взяли участь представники Департаментів екології Полтавської та Київської областей, заступники голів районних державних адміністрацій області, голови та члени інвентаризаційних комісій з обліку непридатних ХЗЗР, члени районних комісій з питань поводження з безхазяйними відходами. Особлива увага приділялась розгляду дотримання умов з техніки безпеки під час виконання робіт, засобам індивідуального захисту, особливостям визначення обсягів пестицидів в умовах, коли доступ до них обмежений. 

Презентував Методичні рекомендації до застосування знаків безпеки і захисту здоров'я працівників у місцях складування (знаходження) непридатних пестицидів та невизначених хімічних речовин, а також розповів про законодавче врегулювання питань поводження з небезпечними відходами на національному та міжнародному рівнях головний юрисконсульт відділу нормотворчої діяльності Мінприроди України Юрій Володимирович Бондаренко.

Досвідом проведення робіт з перезатарення та маркування ємностей з непридатними пестицидами і агрохімікатами та тари (пакування) з під них поділився Олександр Сергійович  Посмітний,  експерт ВЕГО «МАМА-86».

Практичні приклади використання програми PSMS для інвентаризації непридатних пестицидів за міжнародними стандартами продемонстрував в ході презентації Юрій Онісімов, технічний директор ГО  «МАМА-86».

Особливе пожвавлення в залі викликала доповідь Євгена Кобчука, представника аварійно-рятувального загону головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій України у Вінницькій області, який розповів про умови та особливості самого процесу перезатарення, звернув увагу на недоліки проведення інвентаризації. Розбіжності в обсягах пестицидів в подальшому створюють труднощі у проведенні самого процесу, адже в такому випадку важко планувати потребу в тарі, спецзасобах, трудових ресурсах та задіюваній технці.

Змістовною та корисною для гостей та учасників заходу стала розповідь про польський досвід поводження з небезпечними ХЗЗР  директора ТОВ «АБМ Рециклінг» Андрія Дручинського.

В ході триденного семінару учасники мали змогу обмінятися досвідом, виробити єдині підходи до процесу перезатарення, ознайомились з інформаційними та попереджувальними знаками, які потрібно застосовувати на таких об`єктах, зрештою, мали змогу безпосередньо побувати на них. 

Категорія: Прес-релізи | Переглядів: 680 | Додав: kostya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Google спільнота
Може бути цікаво!
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Органи влади
Актуально!
Місцева влада