Екоспільнота
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Грудень » 22 » Екологічна соціальна реклама на транспортних засобах
14:59
Екологічна соціальна реклама на транспортних засобах

 Створення інфраструктури роздільного збору та утилізації твердих побутових відходів буде одним із головних завдань місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування у 2017 році.

Адже з 1 січня 2018 року Законом України "Про відходи" забороняється захоронення несортованих побутових  відходів.  А це означає, що очільники громад нестимуть відповідальність за складування на сміттєзвалищах пластику, паперу, скла, які вже сьогодні використовуються як вторинна сировина.

Протягом років  на теренах області успішно працюють МПП "Руслана", що виробляє з відходів якісні будівельні матеріали, СП «Заготпромторг» та ПП «Поділляековторресурси», м.Могилів-Подільский; ФОП Чайковський, м.Гайсин, які  налагодили роздільний збір та сортування відходів. Щороку ПП «Поділляековторресурси» збирає близько 10 тонн пластику та 100 тонн скла, що для міста дає економію пального для транспортування відходів на полігон та суттєве зменшення навантаження на тіло полігону.

В разі розв’язання проблем, пов’язаних із накопичення ТПВ, окрім економії та збереження природних ресурсів, можна буде вести мову про закриття сотень сміттєзвалищ, адже названі фракції, а також будівельні відходи, утворюють левову частку побутового сміття (на сьогодні в області налічується 786 паспортизованих звалищ ТПВ загальною площею 934,5 гектарів).

Створення до 2018 року системи роздільного збору, сортування та переробки твердих побутових відходів передбачено Стратегією збалансованого регіонального розвитку області на період до 2020 року та Регіональною програмою охорони навколишнього природного середовища та раціонального використання природних ресурсів на 2013-2018 роки. 
З метою підготовки громадської думки та формування у населення прогресивного світогляду в царині поводження з відходами департамент екології протягом кількох років проводить відповідну просвітницьку та виховну роботу. Це й лекції серед шкільної молоді; проведення семінарів і «круглих столів» із залученням підприємців, науковців, профільних установ, органів місцевого самоврядування, громадськості, органів місцевої влади; виготовлення та розміщення реклами.  
Так, у 2015 році за кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища демонструвалась екологічна реклама на тему забруднення водних ресурсів, яка опосередковано висвітлювала й проблеми поводження з ТПВ. Тоді у відкритих торгах, оголошених на електронному майданчику «Прозорро», перемогу здобула рекламна агенція «ГРУ», яка забезпечила виготовлення та розміщення 20 оголошень з екологічною соціальною рекламою на стаціонарних носіях (біг-бордах). 
У 2016 році прийняте рішення про розміщення екологічної реклами, присвяченої роздільному збиранню, сортуванню та утилізації ТПВ на громадському автотранспорті (автобусах та мікроавтобусах). Цього разу система державних закупівель «Прозорро» обрала виконавцем заходу  ФОП «Пишний». Департаментом екології та природних ресурсів облдержадміністрації за підтримки Департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури облдержадміністрації проведено відповідну роботу з приватними перевізниками, які погодились розмістити виготовлені рекламні стікери на  власних транспортних засобах. У місті Вінниці, зокрема, це такі популярні маршрути як № 8А, 9А, 16, 20 А та інші. На міжрайонному сполученні екологічна реклама працювала на рейсах в напрямку Немирова, Бершаді, Шаргорода, Тростянця, Погребища, Могилева-Подільського... Серед перевізників, яких хотілося б особливо відзначити за сприяння, можна згадати Олександра Слободянюка,  Віктора Цимбаровича, Валерія Байдалюка, які без зайвих вагань погодились допомогти. 
Загалом, під час роботи із працівниками рекламних підприємств, перевізників, учнями шкіл, громадськістю, представниками установ та організацій стало цілком очевидно, що мешканці області в переважній більшості готові та, навіть, потребують переходу на сучасний рівень поводження з відходами. За органами влади, місцевого самоврядування та підприємцями створення самої інфраструктури, громадяни ж активно підключаться  до її функціонування. 

 

Категорія: Новини | Переглядів: 529 | Додав: kostya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Google спільнота
Може бути цікаво!
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Органи влади
Актуально!
Місцева влада