Екоспільнота
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Грудень » 13 » Для викладачів та студентів ВНАУ презентовано фотоальбом «Заповіді куточки Вінниччини»
12:47
Для викладачів та студентів ВНАУ презентовано фотоальбом «Заповіді куточки Вінниччини»

 Між кафедрою екології та охорони навколишнього середовища агрономічного факультету Вінницького національного аграрного університету та Департаментом екології та природних ресурсів облдержадміністрації не перший рік існує продуктивна наукова і практична співпраця.

Метою співпраці є залучення науковців університету до розробки екологічних програм, обґрунтувань щодо збереження природоохоронних територій, впровадження новітніх наукових розробок у виробництво. У державних органах екології студенти проходять виробничу практику, а викладачі – стажування. По завершенні навчання студенти поповнюють ряди працівників зазначених установ. Керівники Департаменту екології та природних ресурсів Вінницької облдержадміністрації і Державної екологічної інспекції є постійними учасниками екологічних конференцій, круглих столів, обговорень актуальних проблем екології, що відбуваються у нашому університеті. Вони визначають пріоритетні екологічні проблеми у Вінницькій області та знайомлять з ними викладачів і студентів Вінницького національного аграрного університету, що дозволяє спільно шукати шляхи виходу з них.

Цього разу тісні професійні контакти з органами державної влади у сфері екології - Департаментом екології та природних ресурсів Вінницької облдержадміністрації і Державною екологічною інспекцією у Вінницькій області – стали приводом для влаштування презентації видання «Заповідні куточки Вінниччини». Завданням творчого колективу видання було не просто продемонструвати гарні краєвиди області, а показати території, які взяті під особливу охорону держави, представити послідовну тенденцію до збільшення заповідного фонду як результат екологічної політики органів державної влади та місцевого самоврядування. 

Адже Вінниччина зберегла унікальний генофонд фауни і флори. Для його охорони в області створено 410 територій та об’єктів природно-заповідного фонду. Їх загальна площа складає біля 60 тис. га. Серед них національний природний парк, чотири регіональних ландшафтних парки, гідрологічні, геологічні, ботанічні, загально зоологічні, ландшафтні, орнітологічні, лісові заказники, пам’ятки природи, парки-пам’ятки садово-паркового мистецтва.

Добре ілюстрований посібник істотно полегшить вивчення студентами напряму підготовки «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування» навчальних дисциплін «Заповідна справа», «Екологія» та інших.

За матеріалами http://www.vsau.org/

 

Категорія: Прес-релізи | Переглядів: 404 | Додав: kostya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Google спільнота
Може бути цікаво!
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Органи влади
Актуально!
Місцева влада