Екоспільнота
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Грудень » 14 » чергове засідання Громадської ради
13:27
чергове засідання Громадської ради

      09 грудня 2015 року відбулось засідання Громадської ради природоохоронних організацій, яка є дорадчим органом при Департаменті. Одним із питань, що розглядались під час засідання, був огляд результатів звернень ради до органів центральної влади. Зокрема, Мінприроди України підтримало пропозиції щодо необхідності внесення змін до чинного законодавства у частині більш чіткого визначення відповідального за самовільне випалювання сухої рослинності. Комітет Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування визнав необхідність подальшого удосконалення регуляторної політики, а саме процедури видачі дозволів на спецводокористування. Можна стверджувати, що саме за результатами  звернень громадськості значно покращилась у часі та якості співпраця із Державним агентством геології та надр України. А саме: дотримується термін часу відповідей та перестали надходити необґрунтовані відмови погоджень на видачу дозволів на спецводокористування. Плідним результатом звернень стало роз’яснення Мінприроди України про те, що вимоги "Правил охорони життя людей на водних об'єктах України" не поширюються на випадки використання водних об’єктів з метою рибогосподарських потреб та проведення науково-дослідних робіт.

Також затверджений орієнтовний перелік питань для обговорення з громадськістю на 2016 рік. Серед таких: створення в області інфраструктури роздільного збору та утилізації ТПВ; дотримання режимів господарювання та охорони прибережно-захисних смух водойм області. Проблеми замулення річок; збільшення територій природно-заповідного фонду області; внесення змін до Постанови КМУ 1045 01.08.2006 "Про затвердження порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах" в частині передачі повноважень щодо погоджень знесення зелених насаджень в межах населених пунктів структурним підрозділам облдержадміністрацій з питань екології та природних ресурсів. Більш детально ознайомитись із питаннями, що розглядались на засіданні, можна переглянувши протокол.

Участь у засіданні взяв директор Департаменту Микола Ткачук, який наголосив на необхідності співпраці та окреслив основні питання спільної діяльності на 2016 рік. 

Категорія: Події | Переглядів: 454 | Додав: tanya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Google спільнота
Може бути цікаво!
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Органи влади
Актуально!
Місцева влада