Екоспільнота
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Березень » 28

Купуючи букети першоцвітів, ви платите зарплату людям, 

які перетворюють на пустку квітучий світ.

Підсніжники, проліски, білоцвіт весняний, крокуси, черемша, горицвіт, дикі тюльпани та півонії, вовче лико, анемона лісова та нарцисоцвіта, анемона дібровна, гадюча цибулька, різні види рясту – ці дикоростучі рослини квітнуть наприкінці зими та протягом весни. Їх називають першоцвітами,  більшість з цих трав знаходиться на межі зникнення і занесена до Червоної книги України, тобто за жодних обставин збір в природі та торгівля ними заборонені й караються законом.

Першими зацвітають підсніжники складчасті й цикламени у Криму. Потім - крокуси та підсніжники звичайні у Карпатах. А вже в кінці березня – на початку квітня, коли температура переходить через нуль градусів, з'являються першоцвіти і в наших краях. Розцвітають підсніжники і вербові котики, їм на зміну приходять проліски і ряст у лісі, а на степових ділянках –  крокуси, сон-трава, горицвіт, гусяча цибулька і перстач пісковий.

Перші весняні квіти відіграють величезну роль у житті лісу як цілісного природного комплексу. Їх нектар є майже єдиним джерелом їжі для комах, що прокинулись після зимової сплячки. Зникнення першоцвітів спричиняє загибель джмелів, бджіл, метеликів, які на цих рослинах знаходять собі поживу ... Читати далі »

Просмотров: 771 | Добавил: tanya | Дата: 28.03.2017

Google спільнота
Може бути цікаво!
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Органи влади
Актуально!
Місцева влада